Μιχάλης Τσίτας
ΓΕΥΣΗ

6 εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να μείνεις και για γλυκό

Από τη φανταστική tarte tatin της Cookoovaya μέχρι τα churros στο Chilangos, συγκεντρώσαμε τα μέρη στα οποία αξίζει να μείνεις για γλυκό.

Το επιδόρπιο είναι η καλύτερη στιγμή σε ένα γεύμα. Όσο χορτάτος και να είσαι, πάντα υπάρχει χώρος για ένα γλυκό φινάλε. Είτε πρόκειται για κάτι ελαφρύ και δροσιστικό, όπως ένα παγωτό χαμομήλι, είτε για κάτι πιο πληθωρικό όπως ένα σουφλέ σοκολάτας, τα αθηναϊκά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές.

Από τη φανταστική tarte tatin της Cookoovaya μέχρι τον – new entry – λουκουμά με κρέμα πατισερί και μήλο του Artisanal, συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια στα οποία αξίζει να μείνεις για γλυκό.

Η tarte tatin αχλάδι στην Cookoovaya

 

Η τάρτα αχλάδι που σερβίρεται με μία μπάλα παγωτό βανίλια, αποτελεί το ιδανικό κλείσιμο κάθε γεύματος στην Cookoovaya. Φτάνει στο τραπέζι σου μια φρέσκια, ζεστή σφολιάτα, με το άρωμα της καραμέλας βουτύρου να ξεχύνεται – ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που κάνει αυτό το επιδόρπιο να σου μείνει αξέχαστο.

Το σουφλέ σοκολάτας στο Spiros & Vasilis

 

Δύσκολο να διαλέξεις ένα επιδόρπιο, αφού το καθένα έχει τη δική του γοητεία. Οι Crêpes Suzette είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακές στην παρασκευή τους και το προφιτερόλ με παγωτό, εξαιρετικά δροσιστικό και ελαφρύ. Όταν όμως μπαίνει στο παιχνίδι το σουφλέ σοκολάτας, το οποίο ετοιμάζεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και έρχεται με σος σοκολάτας και κρέμα γάλακτος στο πλάι, τότε μάλλον τα λόγια είναι περιττά.

SPIROS & VASILIS

Το παγωτό χαμομήλι στο Simul

 

Ένα πραγματικά δροσιστικό επιδόρπιο και εξαιρετικό δείγμα δημιουργικότητας, περιλαμβάνει το ανανεωμένο μενού του Simul. Παγωτό χαμομήλι με αφρό μέντας και shiso για να ολοκληρώσεις το φαγητό σου χωρίς να βαρύνεις.

Το εκλέρ στο ΦΙΤΑ

 

Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα γλυκά των τελευταίων χρόνων είναι το εκλέρ του ΦΙΤΑ. Έρχεται σε XL μέγεθος, με πληθωρική κρέμα και είναι σίγουρα η τέλεια επιλογή μετά από ψαροφαγία.

Ο «μπαμπάς» στο Napul’e

Το λέει και το όνομά του. Στο Napul’è Italian Comfort Food απολαμβάνεις νόστιμα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, σαν να είσαι σε ένα φιλικό τραπέζι στη γείτονα χώρα. Η Μάγκυ Ταμπακάκη και ο σύζυγός της Francesco Ciccio εμπνέεονται από τις εμπειρίες και τα ταξίδια τους στην Ιταλία και προτείνουν αυθεντικές συνταγές. Αν φτάσεις μέχρι το εστιατόριο στη Βάρη, μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τον δικό τους «μπαμπά με ρούμι», στο τέλος του γεύματος.

NAPUL'è ITALIAN COMFORT FOOD

Τα churros στο Chilangos

 

Μπαστουνάκια τηγανητής ζύμης, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα, τα οποία βουτάς σε ζεστή σοκολάτα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα churros, τα οποία είναι ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του Chilangos.

Exit mobile version