Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson
ΓΕΥΣΗ

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα κέικ στην Αθήνα

Carrot cake, «ντόμινο», με μέλι και λεμόνι. Το κέικ τους κάνει όλους χαρούμενους.

Το κέικ είναι comfort food. Από τον πιο απλό συνδυασμό με σοκολάτα και βανίλια μέχρι το πληθωρικό american style, το κέικ συνοδεύει τον καφέ αλλά στέκεται και μόνο του ως γλυκό. Ταιριάζει με φρούτα, ξηρούς καρπούς, γλάσο, κρέμα τυριού, ακόμα και με βρώσιμα λουλούδια.

Γενικά, είναι σαν ένας καμβάς όπου καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ό,τι υλικό φαντάζεται, ακόμα και παντζάρι ή γλυκοπατάτα – δύο συστατικά που συνηθίζονται σε χορτοφαγικές συνταγές. Το κέικ τους κάνει όλους χαρούμενους.

Και γι΄ αυτό το αναζητάμε στην καλύτερη εκδοχή του στην Αθήνα.

Carrot Cake στο Santo Belto

Το carrot cake που φτιάχνει η Μαρίνα Χρονά είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφτείς το Santo Belto. Μάλιστα, για τη Madame Ginger, που το studio της βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από την Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, πρόκειται για «ένα συγκλονιστικό carrot cake» και θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί της.

Κρατάει υγρασία, δεν είναι πολύ γλυκό και το βρίσκεις πάντα φρέσκο και λαχταριστό. Κάθε κομμάτι κόβεται με γενναιοδωρία και συνοδεύει άριστα τον καφέ.

Κέικ μέλι και λεμόνι στο Τρομερό Παιδί

Το Τρομερό Παιδί επιβεβαιώνει πώς δε χρειάζονται υπερβολές για να φτιάξεις κάτι άρτιο και τόσο νόστιμο.

Ο συνδυασμός μέλι και λεμόνι είναι τόσο ταιριαστός, το κέικ είναι ολόφρεσκο και θεωρείται πια κλασικό για τους πελάτες του αρτοποιείου στα Ιλίσια. Βρίσκεις κι άλλους συνδυασμούς αλλά τίποτα σαν αυτό, που ταιριάζει φανταστικά με τσάι και βότανα.

Κέικ σοκολάτα στο Kora

Η Ιάνθη Μιχαλάκη και η ομάδα της στο Kora Bakery ξέρουν καλά πώς να ξεσηκώνουν τα πλήθη. Αυτό το κέικ σοκολάτας ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακόμα και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις όπως τα γενέθλια.

American style cakes στο Mokpo

Κάθε κέικ στο Mokpo είναι ένα μικρό έργο τέχνης. Όλα φτιάχνονται καθημερινά στο ανοιχτό εργαστήριο – μπορείς να παρακολουθήσεις τη δράση από την τζαμαρία – και η παραγωγή είναι ιδιαίτερα μαζεμένη. Δε χρησιμοποιούνται πρόσθετα, μείγματα και συντηρητικά, αυτή ήταν άλλωστε και η αρχή της Δανάης όταν πρωτοξεκίνησε.

Μπορείς πάντα να παραγγείλεις το κέικ σου όπως το έχεις φανταστεί, επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς.

Κέικ «ντόμινο» στο Μεράκι

Ένας συνοικιακό εργαστήριο στο Παγκράτι που δίνει μεγάλη σημασία στη μαζεμένη του παραγωγή. Στο Μεράκι, ο Σπύρος αγαπάει τη σοκολάτα (εμμένει στην ΙΟΝ) και τη χρησιμοποιεί σχεδόν σε κάθε παρασκευή.

Το κέικ «ντόμινο» δεν είναι άλλο από το αγαπημένο ανάμεικτο με σοκολάτα και βανίλια.

ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ

Banana Bread στο Fika

Το banana bread γνώρισε μεγάλες δόξες κατά την περίοδο της καραντίνας και τελικά έγινε αγαπημένη συνήθεια.

Στο Fika φτιάχνουν το καλύτερο της πόλης, με προζύμι και κομμάτια σοκολάτας. Είναι άγλυκο και ένα κομμάτι αρκεί για να ξεκινήσεις ιδανικά την ημέρα σου.

Κέικ φιστίκι στο Πορτατίφ

Αν αγαπάς τα κέικ με πολλές στρώσεις, ξέρεις αυτά τα πολύ Instagramικά, τότε στο Πορτατίφ δε θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις.

Θα έλεγα το κέικ φιστίκι.

ΠΟΡΤΑΤΙΦ