ΓΕΥΣΗ

Athens Street Food Festival 2024: Το 2ο τριήμερο ξεκινά με αστέρια Michelin και εκπλήξεις

Το δεύτερο τριήμερο του Μαϊου (17-18-19/5) πλησιάζει και έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις απίθανες και αποκλειστικές γεύσεις από όλο τον κόσμο και street food από τους καταξιωμένους chefs, Αλέξανδρο Τσιοτίνη και Γρηγόρη Κίκη.

Ο Μάιος είναι ο μήνας του Athens Street Food Festival. Το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι γεμίζει με χιλιάδες foodies που επισκέπτονται το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας, του φεστιβάλ που παρουσιάζει αλλά και καθιερώνει τις τάσεις στο φαγητό του δρόμου. Αμέτρητες μυρωδιές, κουζίνες από όλα τα μέρη του κόσμου, πρωτότυπες και ευφάνταστες ιδέες και συνδυασμοί που δεν μπορείς να γευτείς πουθενά αλλού εκτός από τα αποκλειστικά pop-up μαγαζιά του, καταξιωμένοι chefs αλλά και μάγειρες που έχουν κάτι μοναδικό να προτείνουν, συνθέτουν όλα μαζί την επιτυχημένη συνταγή του Athens Street Food Festival.

Το δεύτερο τριήμερο του Μαϊου (17-18-19/5) πλησιάζει και έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις απίθανες και αποκλειστικές γεύσεις από το Βιετνάμ, το Μεξικό, την Ονδούρα, την Ιαπωνία, την Αιθιοπία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και φυσικά την Ελλάδα. Ανάμεσα στους δεκάδες chefs του φετινού Athens Street Food Festival, φέτος συμμετέχουν με τις δικές τους street food προτάσεις οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin chefs, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Γρηγόρης Κίκης και η Madame Ginger που ηγείται της γαστρονομικής vegan επανάστασης.


Τι θα πρωτοδιαλέξεις λοιπόν στο δεύτερο τριήμερο του φεστιβάλ; Τo Hanky Panky είναι το νέο street food project της πόλης με την υπογραφή του Γρηγόρη Κίκη, ο οποίος προτείνει τρία επιλεγμένα burgers και ένα hotdog, σε brioche και fusion σύνθεση όπου το διπλό smashed μπιφτέκι συναντά κρεμμύδι σε ζύμωση, κρέμα μετσοβόνε, miso και πανσέτα καπνιστή αλλά και κρέμα cheddar bacon και japan bbq sauce.

Για πρώτη φορά στο Athens Street Food Festival έρχεται η Madame Ginger, σε συνεργασία με την Aria Fine Catering, με το νέο τους pop-up food project “the mushroom”.  Mushroom melt με γύρο μανιταριών, Italian sub με κεφτεδάκια μανιταριού, τραγανά τηγανητά μανιτάρια και ένα ζεστό soft Chocolate Mushroom Cookie με μανιτάρι πορτσίνι και σαντιγί δημιουργούνται αποκλειστικά για το φεστιβάλ με την υπογραφή της αγαπημένης food blogger και του executive chef Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Το Ortsag, το πρωτοποριακό concept των Αλέξανδρο Τσιοτίνη, Χρήστο Ρήγα και Κώστα Μπαρούτη, αμφισβητεί τα πρότυπα και υπερασπίζεται τη βιωσιμότητα. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο signature πιάτα, Smashed Burger Black Angus με μαγιονέζα τηγανητού αυγού και κοτόπουλο Burger με νιφάδες καλαμποκιού και πικάντικη μαγιονέζα ρόκας, πλαισιωμένα από ένα αποκλειστικό γλυκό που βασίζεται στη φιλοσοφία της ομάδας.


Τι γεύση έχει η Αιθιοπία; Θα το μάθεις στο φεστιβάλ και συγκεκριμένα στο Lalibela, τον γνήσιο εκπρόσωπο της παραδοσιακής αιθιοπικής κουζίνας που φέρνει τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις μιας μακρινής κουλτούρας: ποικιλία από στιφάδο γουότ, ιδιαίτερες πίτες – ιντζέρα και πολύχρωμα πιάτα αρωματισμένα με τζίντζερ, σκόρδο και κόκκινες πιπεριές.


Ένα από τα πιο διάσημα φαγητά της Λατινικής Αμερικής, οι ταμάλες, έρχονται σε ένα pop-up project από το all day bar ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Μία χρυσαφένια ζύμη από μαλακό αλεύρι καλαμποκιού μαγειρεμένη στον ατμό και πλούσια γέμιση: κοτόπουλο με πιπεριά amarillo, μοσχάρι με κόκκινη σάλτσα, κανέλα και κύμινο αλλά και επιλογές με χοιρινό ή λαχανικά στην πιο αυθεντική τους εκτέλεση, κλείνονται όλα μαζί και σιγομαγειρεύονται μέσα σε φύλλα καλαμποκιού.


Πίστευες ποτέ πώς θα έβλεπες αστακό στο Athens Street Food Festival 2024; Και όμως, θα δεις στο Libertine Drinkery, με chef τον Νίκο Μικρόπουλο, που έρχεται με το δικό του pop-up Lobster Bar. Lobster Roll, όπως θα το έβρισκες σε Maine και Connecticut, σε brioche bun, τοσταρισμένο με βούτυρο και λεμονάτη μαγιονέζα αλλά και Summer Rolls, με jackfruit και vegan mayo με φυστικοβούτυρο και ταχίνι.

Δεν λείπουν φυσικά οι ελληνικές γεύσεις, όπως το κρητικό street food ή το project Η Γουρνοπούλα, το παγωτό (με το Ninnolo να φέρνει pistacchio από το Piemonte, milk-chocolate nocciola και τη “zuppa inglese” εμπνευσμένη από το παραδοσιακό γλυκό της Ιταλίας) και οι παλιοί γνώριμοι του φεστιβάλ, όπως το γλυκό Καμινάδα. Φυσικά, το Athens Street Food Festival σημαίνει και φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Κάθε μέρα τη μουσική θα αναλαμβάνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ κάθε βράδυ στις 21:00 θα ξεκινάει μεγάλο πάρτυ με γνωστούς DJs.

***

Info: 17-18-19, 24-25-26 Μαΐου, Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00

Εισιτήρια: Προπώληση: 3 ευρώ / Προπώληση εισιτηρίων online στo more.com, τα καταστήματα Public και το δίκτυο του more. Οι πωλητές εισιτηρίων χρεώνουν προμήθειες ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr

Exit mobile version