Barbarossa Athens: Ακόμη ένας λόγος για να επισκεφθείς το 91 Athens Riviera
- 26 ΝΟΕ 2024
Το Barbarossa που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το νησί της Πάρου, δεν άργησε να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει τόσο το Κάιρο της Αιγύπτου όσο και το Μπόντρουμ της Τουρκίας. Όπως ήταν φυσικό, σειρά είχε το όραμα του Ευγένιου Χαμηλοθώρη να φτάσει και στην Αθήνα.
Και ποιο θα ήταν το καλύτερο μέρος για να απολαύσεις αυθεντική μεσογειακή φιλοξενία και ελληνικές γεύσεις από την Αθηναϊκή Ριβιέρα; Έτσι, το Barbarossa Athens έρχεται να στήσει την κουζίνα του στο πολυτελές συγκρότημα 91 Athens Riviera, το πρώτο ξενοδοχειακό project του ομίλου Domes Resorts στην Αθήνα, για να γίνει ο νέος αγαπημένος γαστρονομικός προορισμός της πρωτεύουσας.
Ο executive chef του Barbarossa Athens, Δημήτρης Νίκολης, έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο που αποτελεί ωδή στις γεύσεις της Μεσογείου και της Ελλάδας, ενώ παράλληλα παντρεύει τις παραδόσεις των Κυκλάδων με τη σύγχρονη γαστρονομική τέχνη, προσφέροντας πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα, απλότητα και δημιουργικότητα. Όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια του εστιατορίου πριν από λίγες μέρες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πρώτοι τα πιάτα του Δημήτρη Νίκολη, με τους περισσότερους να δίνουν ξανά ραντεβού εκεί τις επόμενες κιόλας μέρες.
Ο Ευγένιος Χαμηλοθώρης, γέννημα θρέμμα της Πάρου οραματιζόταν πάντα να μεταδώσει τη φιλοσοφία της φιλοξενίας του νησιού του στα τέσσερα σημεία της Γης. Αυτή του η επιθυμία αποτέλεσε και την αφετηρία για το μεγάλο του γαστρονομικό ταξίδι.
Ο ίδιος μεγάλωσε σε μια οικογένεια που τιμούσε την εστίαση και την έκανε τρόπο ζωής της, έτσι μυήθηκε από μικρή ηλικία στις αξίες που διέπουν τη γαστρονομία: την ποιότητα, την αγάπη για το φαγητό και, πάνω απ’ όλα, την ικανοποίηση του να προσφέρεις στους άλλους μια μοναδική εμπειρία. Ο πατέρας του, πρωτοπόρος στο χώρο, υπήρξε για εκείνον πρότυπο και ο άνθρωπος που του μετέδωσε το πάθος και τη γνώση για τη δημιουργία εμπειριών με ουσία και βάθος.
Τις ίδιες αξίες που μετέδωσε ο πατέρας του σε εκείνον προσπαθεί να μεταφέρει πια ο ίδιος στην επόμενη γενιά και αυτό γίνεται εμφανές με το που περάσει κάποιος το κατώφλι του Barbarossa Athens. Εδώ κάθε γεύμα είναι μια εμπειρία, μια ιστορία που συνδέει τις γεύσεις της ελληνικής γης με την καινοτομία και την αισθητική του σύγχρονου κόσμου, χωρίς πότε να χάνει την αυθεντικότητά του.
Στο Barbarossa Athens θα έρθετε για τον όμορφο και προσεγμένο χώρο, θα μείνετε για τις κοπές κρεάτων, το φρέσκο ψάρι και το χειροποίητο ψωμί και θα επιστρέψετε για τα plant based πιάτα, τα λαχταριστά γλυκά και το δροσιστικό παγωτό.