iStock
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Brunch, κοκτέιλ και κοψίδια: Τα καλύτερα μέρη για βόλτα στο Θησείο

Μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, έχει μαγαζιά που θα σε κάνουν να την επισκέπτεσαι συνέχεια.
Το Θησείο είναι μια γειτονιά που οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει με τις εφηβικές μας βόλτες, με το τρένο και το περπάτημα προς την Ακρόπολη. Είναι μια γειτονιά που περνάει τα πάνω της και τα κάτω της, με περιόδους όπου είναι άδεια και άλλες που είναι από τις πιο hot πιάτσες της Αθήνας. Δεν ξέρω να σου πω αυτή τη στιγμή σε ποια από τις δύο κατηγορίες μπορούμε να την κατατάξουμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει μαγαζιά τα οποία μας κάνουν να την επισκεφτούμε ξανά και ξανά. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Για brunch στο Underdog


Ένας πολυεπίπεδος χώρος όπου ο Τάσος Δεληχρήστος ξεδίπλωσε το project του όπως ακριβώς ήθελε ο ίδιος. Ένα concept που έχει εκπληκτικό καφέ speciality που ψήνεται στο καβουρδιστήρι που δεσπόζει στη μία άκρη, αλλά και ένα brunch το οποίο είναι από τα πιο νόστιμα και πιο ενδιαφέροντα που θα βρεις στην πόλη.

Είτε τα απολαύσεις στο πάνω επίπεδο, είτε στο κάτω, είτε στην πίσω αυλή, να είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις τέλεια. Προσωπικά είναι από τους αγαπημένους μου χώρους να πηγαίνω και να δουλεύω με το laptop, ενώ όποτε έχει ζέστη διαλέγω το cold brew τους, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στην Αθήνα.

Για ceviche στο Diego


Το Diego το γνωρίζεις, το αγαπάς, το λατρεύεις γιατί έχεις περάσει από τις πιο όμορφες βραδιές σου πίνοντας τα ποτά του και ακούγοντας τις μουσικές του. Όμως εδώ και ένα εξάμηνο μας έχει δώσει έναν ακόμα λόγο να το επισκεφτούμε και να το κάνουμε στέκι μας.

Τις Κυριακές, το Diego μετατρέπεται σε cevicheria και προσφέρει πεντανόστιμο φαγητό από μια κουζίνα που ταιριάζει τέλεια με τη χαλαρότητα της ημέρας. Εκεί στον όμορφο πεζόδρομο που είναι στρωμένος με χαλιά και αντί για σκαμπό θα βρεις καφάσια Coca Cola, μπορείς να δοκιμάσεις γεύσεις από το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, τη Λατινική Αμερική, σε μορφή υψηλής γαστρονομίας υπό τις οδηγίες των σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου. Για να το συνοδεύσεις σου προτείνω κάποιο από τα φυσικά κρασιά ή ένα από τα τρία cocktail με βάση το τζιν, το ρούμι ή την τεκίλα.

Για νοσταλγικούς μεζέδες και τσίπουρο στο καφενείο του Ρίζου


Στην οδό Ακάμαντος του Θησείου, σε ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της πόλης αναβίωσε το καφενείον του Ρίζου, με ιστορία που πάει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Τότε το αστικό καφενείο μάζευε όλη την καλή κοινωνία της Αθήνας. Σήμερα αυτή την αύρα επιδιώκει να αναβιώσει ο Γιώργος Ρίζος, ο οποίος νοίκιασε τον χώρο χωρίς να ξέρει την ιστορία του.

Όταν την έμαθε του έδωσε ένα έξτρα κίνητρο για να δημιουργήσει ένα νοσταλγικό αστικό καφενέ. Και το κατάφερε σε ένα μοναδικό σημείο, με θέα την Ακρόπολη και σερβίροντας προϊόντα που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους.

Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καφέ Moreno από τη Νάπολη, ενώ διαθέτει πληθώρα επιλογών σε τσάι, αλλά και απολαυστικό πρωινό με ελληνικά χαρακτηριστικά. Το μενού της κουζίνας το έχει επιμεληθεί ο σεφ Σπύρος Ζάννος και αποτελείται από πιάτα που έχουν ελληνικό χαρακτήρα όπως ο γαύρος μαρινάτος, το καπνιστό σκουμπρί, η σφακιανή πίτα, το κριθαρώτο με γαρίδες αλλά και κρεατικά που ξεχωρίζουν τα μπιφτεκάκια προβατίνας με μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο.

Όλα τους καλοφτιαγμένα, πεντανόστιμα και ευπαρουσίαστα, ιδανικά για να συνοδεύεις το ποτό σου. Το καφενείον του Ρίζου είναι το μαγαζί που μας θυμίζει τον παλιό αστικό χαρακτήρα της γειτονιάς του Θησείου.

ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ

Για κρασί στο Agape


Το Agape βρίσκεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 30’ στο Θησείο. Εκεί, η Άννα Μπάκα με τον Γιώργο Μουστάκη και τον Δημήτρη Αρζόγλου αποφάσισαν μέσα στην καραντίνα να συνδυάσουν τα πάθη τους.

Όπου πάθη, βάλε αντίστοιχα το κρασί, τον καφέ και τα cocktails. Και τα κατάφεραν, πάνω από όλα γιατί έβαλαν πολλή αγάπη σε αυτό που έκαναν. Αυτό φαίνεται σε κάθε γωνιά του μαγαζιού. Η κουζίνα του είναι open και εκεί είναι ο χώρος δημιουργίας των πιάτων για το brunch, το dinner αλλά και όλων των άλλων θαυμαστών πραγμάτων που θα βρεις στον κατάλογο, τα οποία δεν έχουν έναν και μόνο προσανατολισμό, αλλά όλα τους είναι άρτια εκτελεσμένα και νόστιμα από τον σεφ Βασίλη Γεωγλερή.

Εγώ επέλεξα την Pinsa του, η οποία ήταν τέλεια και πήγαινε απίθανα με το κρασί που δοκίμασα. Μίας και είπαμε για κρασιά να αναφέρουμε ότι τη λίστα έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Βασιλάκης και έχει πάνω από 100 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ αρκετές από αυτές προσφέρονται και σε ποτήρι.

Αναφέραμε ωστόσο ότι ο τρίτος της παρέας λατρεύει τα cocktails, τα οποία δε γινόταν να λείπουν. Στο Agape θα βρεις spritzes αλλά και 5 signature cocktails τα οποία εκτός από το ότι είναι νόστιμα, έχουν και μοναδικά ονόματα. Aisthima, Goetia, Agape, Pathos και Eros.

Το Agape ήρθε για να δώσει έναν νέο αέρα ίσως στην ομορφότερη γειτονιά της πόλης και αυτός ο αέρας έχει πολύ στυλ, υπέροχα κρασιά και μια χαλαρή και γοητευτική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά στο νούμερο 21 της Ηρακλειδών.

Για κρέας στο στέκι του Ηλία


Μία αυλή που θυμίζει τις παλιές ταβέρνες της Αθήνας και γι’ αυτό έχει φανατικούς οπαδούς, αφού την αγαπούν όσοι λατρεύουν τα παϊδάκια και τις οινοποσίες. Βρίσκεται στον πλακόστρωτο πεζόδρομο πλάι στον Ηλεκτρικό, περίπου 100 μέτρα από τον σταθμό του Θησείου προς τα Πετράλωνα, και σερβίρει γνώριμα, νόστιμα και παραδοσιακά πιάτα.

Από τη χωριάτικη σαλάτα του με τα φρέσκα υλικά, τη σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα και την τυροκαυτερή, μέχρι τα κρεατικά του που όλα μύριζαν τέλεια και είχαν υπέροχη γεύση. Δύσκολο να βρεις ταβέρνα με τόση δουλειά να έχει τέτοιο κρέας και τέτοια μαεστρία στο ψήσιμό τους.

Και μην ξεχνάς ότι τα παϊδάκια θέλουν χέρι, και αυτή η ιεροτελεστία είναι από μόνη της μαγεία. Ειδικά όταν τα σκουπίζεις και πιάνεις με ημιλαδωμένα χέρια το ποτήρι με την μπύρα ή το κρασί τότε όλη η παρέα γίνεται ένα.

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
Exit mobile version