ΦΑΓΗΤΟ

Ένα Private Dinner by Miele μαζί με τον Στράτο Δρακούλη

SPONSORED

10 άγνωστοι σε έναν υπέροχο χώρο, δοκιμάζοντας μοναδικές δημιουργίες.

Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν κοινωνικό πείραμα, δέκα άγνωστοι σε ένα δείπνο με εξαιρετικό φαγητό. Όμως το πείραμα δεν ήταν κοινωνικό, ήταν αναγνωριστικό. Η Miele μας κάλεσε στο υπέροχο κατάστημά της στη λεωφόρο Κηφισίας κοντά στο δαχτυλίδι για να γνωρίσουμε τα υπέροχα προϊόντα της αλλά και να ζήσουμε μια γαστρονομική εμπειρία.

Τι είναι όμως τα Private Dinners by Miele;

Η Miele διοργανώνει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και προσκαλεί τους λάτρεις της υψηλής μαγειρικής στα Private Dinners by Miele. Και αν αναρωτιέσαι τι εννοούμε private τότε να σε ενημερώσω ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι πράγματι “private”, καθώς απευθύνονται σε έναν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων – μόλις 10 άτομα – που θα απολαύσουν ένα ιδιαίτερο δείπνο σε ένα αποκλειστικό περιβάλλον.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα όχι σε κάποιο εστιατόριο, ή σε κάποιον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αλλά στην καρδιά της Miele και συγκεκριμένα στο Miele Experience Center στο Μαρούσι, το οποίο για τις συγκεκριμένες βραδιές μετατρέπεται σε ένα προσεγμένο, boutique εστιατόριο, έτοιμο να φιλοξενήσει λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήμουν κι εγώ, μαζί με καλεσμένους που ήρθαν να απολαύσουν την εμπειρία. Δύο ζευγάρια που το ένα είχε έρθει μαζί με τη λίγων μηνών κόρη τους, ενώ το άλλο ζευγάρι περίμενε το δεύτερο παιδάκι του, δύο φίλοι από τα νότια προάστια που ο ένας ήταν οικονομολόγος, όλοι άγνωστοι μεταξύ μας που όμως μας ένωσαν τα πιάτα του Στράτου Δρακούλη και η Miele.

 

Ποιοι μαγειρεύουν σε αυτά τα Private Dinners by Miele;

Η Miele συνεργάζεται με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μαγειρικής, του κρασιού και της γαστρονομίας, και σε συνεργασία με τον Chef της Miele Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, δημιουργεί ειδικά μενού εμπνευσμένα από γεύσεις και προϊόντα διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Κάθε δείπνο είναι ξεχωριστό, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την εμπειρία αυτή, και προσανατολίζεται να αναδείξει τις μοναδικές γεύσεις της ελληνικής γης.

Στα τέσσερα αυτά Private Dinners, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές δημιουργίες μέσα από τις συνεργασίες με ξεχωριστές προσωπικότητες του cooking, wine and dinning, όπως ο Νίκος Χανδόλιας, οι Nomade et Sauvage, ο Στράτος Δρακούλης, το Κτήμα Άλφα και το Eshopy, οι οποίοι με το ταλέντο και την εμπειρία τους εμπλουτίζουν κάθε γαστρονομική δημιουργία. Κάθε Private Dinner προσφέρει στους εκλεκτούς καλεσμένους μια γαστρονομική περιήγηση στις γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής κουλτούρας, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία εξερεύνησης και απόλαυσης.

Tο Private Dinner by Miele με τον Στράτο Δρακούλη

Σε αυτήν τη βραδιά των Private Dinners που είχα την τύχη να συμμετέχω, η Miele συνεργάστηκε με τον κορυφαίο γνώστη κρέατος Στράτο Δρακούλη. Η ιστορία του Στράτου ξεκινά από την κεντρική αγορά των Αθηνών, όπου καλλιέργησε με πάθος τις γνώσεις του για το κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του και εμπλουτίζοντας την εμπειρία του από την ελληνική και διεθνή αγορά. Με το όραμα να προσφέρει στους πελάτες του εξαιρετική ποιότητα και τεχνική, ο Στράτος δημιούργησε την εταιρία Drakoulis, η οποία σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για premium προϊόντα κρέατος και εξειδικευμένες κοπές.

Όλη αυτή η εμπειρία, η γνώση και το πάθος του Στράτου μας προσφέρθηκε απλόχερα από τη στιγμή που μπήκαμε στον χώρο. Εγκάρδιος και χαμογελαστός, μας χαιρέτησε και μας ξεκλείδωσε ενώ όταν κάτσαμε στο τραπέζι δεν μας παρουσίασε απλά τα πιάτα αλλά μας έκανε κανονικό masterclass. Μας μίλησε για το τι είναι wagyu, την ιστορία του, τις διαφορές σε κάθε εκτροφή, για την προσπάθεια που κάνουν στη βόρεια Ελλάδα αλλά και γενικά μας διαφώτισε για κάθε κρέας που μας προσφέρθηκε στο μενού και όχι μόνο.

Άλλωστε το πάθος του για το κρέας και η αδιάκοπη αναζήτηση της τελειότητας διακρίνουν κάθε πιάτο που δημιουργεί σε όλη του την πορεία αλλά και σε αυτά που δημιούργησε εχθές, προσφέροντας στους συμμετέχοντες του Private Dinner μια εμπειρία που τιμά την αυθεντική γεύση και την υψηλή ποιότητα των υλικών. Το μενού, σχεδιασμένο με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια, μας προσκάλεσε σε ένα ταξίδι γεύσεων που συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές.

Menu by Στράτος Δρακούλης

Το μενού του Στράτου Δρακούλη αντλούσε την έμπνευσή του από την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής γαστρονομίας, όπου το κρέας κατέχει ξεχωριστή θέση στις παραδοσιακές συνταγές και τις οικογενειακές στιγμές. Με σεβασμό στις ρίζες της τέχνης του, ο Στράτος επαναπροσδιορίζει κλασικά ελληνικά πιάτα χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας υλικά και ιδιαίτερες κοπές, με τεχνικές που αναδεικνύουν τα φυσικά αρώματα και τις υφές του κρέατος. Από την επιλεγμένη κοπή του αρνιού έως το ελληνικό Kobe και τις αρωματικές νότες Μεσογείου, κάθε πιάτο προσφέρει στους καλεσμένους ένα ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας, με μια σύγχρονη ματιά που διατηρεί την αυθεντικότητα και την παράδοση.

Μόλις φτάσαμε μας προσφέρθηκε ένα ποτήρι κρασί Ροζέ ξινόμαυρο Σκαντζόχοιρος, από το Κτήμα Άλφα, προσφέροντας μια πρώτη αίσθηση της μοναδικής γαστρονομικής εμπειρίας. Φυσικά δεν ήταν μόνο του, αλλά για Amuse Bouche είχαμε μια βελουτέ φασολιού με κομματάκια λουκάνικου και crumble spicy ψωμιού, εμπλουτισμένο με λάδι μαϊντανού – μια μικρή γεύση με πλούσιες αρωματικές νότες που ανοίγει την όρεξη. Όπως μας είπε ο Στράτος στην ουσία φάγαμε μια φασολάδα λιωμένη, ενώ τα κομματάκια λουκάνικου είναι από 100% φυσικό λουκάνικο το οποίο έχει κοπεί σε μικρά κομματάκια και έχει μαγειρευτεί για να δώσει έξτρα γεύση στη σύνθεση του πιάτου.

Appetizer

Η όρεξη μπορεί να μας είχε ανοίξει αλλά αυτό που μας την άνοιξε ακόμα περισσότερο ήταν το ορεκτικό. Ένα αποδομημένο γιουβαρλάκι με ελληνικό Wagyu που όπως μας ενημέρωσε ο Στράτος εκτρέφεται στη βόρεια Ελλάδα από τον ίδιο σε συνεργασία με τοπικούς εκτροφείς. Το γιουβαρλάκι ήταν συνοδευόμενο από άχυρα πατάτας, dots φέτας και κρέμα αυγολέμονο, που ενσωματώνει την παράδοση με μια ανατρεπτική ματιά σε ένα κλασικό πιάτο.

Πραγματικά, η γεύση που έδινε το κρέας με τη φυσική του λιπαρότητα σε συνδυασμό με τις κλασικές γεύσεις που έχει το πιάτο μας άφησε άναυδους. Όσο μας μιλούσε ο Στράτος για το είδος wagyu πραγματικά καταλάβαμε πόσα λίγα ξέρουμε για το κρέας που το τρώμε σχεδόν καθημερινά και πόσο ιδιαίτερη γεύση μπορεί να έχει η κάθε εκτροφή. Φυσικά, θαυμάσαμε και τον ίδιο τον Στράτο ο οποίος έχει εξελίξει τόσο πολύ την αρχική ιδιότητα του, του κρεοπώλη μέσα από την αναζήτηση και τη γνώση.

Salad

Η σαλάτα ήταν το μοναδικό πιάτο που δεν είχε κρέας αλλά είχε τη δική του μαεστρία. Mesclun leaves & kale salad με ψητή κολοκύθα, flakes κόκκινου μήλου, καρύδια, ψητό ταλαγάνι, κολοκυθόσπορο και dressing ψητού κόκκινου μήλου όπου στην ουσία το ίδιο το μήλο πολτοποιήθηκε και έγινε dressing.

Main Dish

Το κυρίως πιάτο ήταν και ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Καρέ αρνιού γαλλικής κοπής, παναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά Μεσογείου, συνοδευόμενο από πατάτες fondant, baby γλασαρισμένα καρότα και onion gravy sauce. Μια δημιουργία που αναδεικνύει την αγάπη για το ποιοτικό κρέας και την ισορροπία των γεύσεων, ένα πιάτο που φέρνει ένα κρέας που όλοι έχουμε γευτεί τόσες φορές στη ζωή μας με έναν διαφορετικό τρόπο και εξαιρετικά νόστιμο.

Dessert

Κάθε γεύμα τέτοιου βεληνεκούς του αξίζει να τελειώνει με ένα υπέροχο γλυκό. Σε αυτό είχαμε ένα σοκολατένιο επιδόρπιο από το Esophy, μια τελευταία γλυκιά νότα για να ολοκληρωθεί η γαστρονομική εμπειρία.

Το dinner έφτασε στο τέλος του και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η προ χριστουγεννιάτικη γαστρονομική εμπειρία ήταν ότι έπρεπε για να αρχίσουν οι γιορτές. Όλη αυτή η ιδιαίτερη και μοναδική εμπειρία μας έκανε να νιώσουμε σαν το σπίτι μας κι ας είμαστε σε ένα κατάστημα της Miele. Γίναμε φίλοι και καταλάβαμε ότι το καλό φαγητό τελικά ενώνει τον κόσμο. Και για να φτιάξεις καλό φαγητό χρειάζεται μόνο υπέροχες συσκευές Miele