Morfination Planet
ΓΕΥΣΗ

Για φαγητό και cocktails στα εστιατόρια των αθηναϊκών ξενοδοχείων

Κομψά rooftops με θέα στην πόλη και φινετσάτες βεράντες δίπλα στην θάλασσα για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, απολαμβάνοντας εκλεκτές γεύσεις και ποτά.

Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων αποτελούν την ιδανική επιλογή όταν νιώθεις την ανάγκη να κρυφτείς στην ίδια σου την πόλη. Μακριά από τον θόρυβο της Αθήνας, στεγάζονται σε κομψά roofs, προσφέροντας μοναδική θέα ή βρίσκουν καταφύγιο σε φινετσάτες βεράντες σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

Ό, τι κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα αισθανθείς σαν να βρίσκεσαι σε διακοπές. Τα παρακάτω είναι τα δικά μας αγαπημένα.

Art Lounge για early drinks και θέα στην Αθήνα

Στο roof του New Hotel (Φιλελλήνων 16, Αθήνα), το Art Lounge αποτελεί ένα κοινό μυστικό για τη μαγευτική θέα προς ολόκληρη την πόλη και την comfort γαστρονομική, προσέγγιση του Μπάμπη Κουντούρη.

Ο chef επικεντρώνεται σε γεύσεις ελληνικές και χρησιμοποιώντας επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, προτείνει μαζί με την ομάδα του μια νέα ερμηνεία της ελληνικής παράδοσης μέσα από σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές.

Πρωταγωνιστές του μενού είναι πιάτα όπως τα χτένια με Σαν Μιχάλη Σύρου, το ταρτάρ «σουτζουκάκια» ή το γιουβέτσι αστακού και το αρνί με αμπελόφυλλα καθώς και γλυκές επιλογές όπως η σουμάδα ή το ψητό ροδάκινο.

Έτοιμο καθημερινά στις 18.00, το Art Lounge είναι το ιδανικό σημείο στην πόλη για ένα early drink (το Meltemi από τα signature cocktails με ούζο, μέλι και espuma αγγουριού είναι μια πάντα εξαιρετική ιδέα), ή για ένα γαστρονομικό δείπνο σε ένα περιβάλλον που έχει αδυναμία στη σύγχρονη τέχνη, αλλά και εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα.

Acropolis Secret Bar Restaurant στη σκιά της Ακρόπολης

Φαγητό και cocktails στα εστιατόρια των αθηναϊκών ξενοδοχείων

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19, Αθήνα) ο ανανεωμένος χώρος του roof garden συνδυάζει ένα επιβλητικό μπαρ και ένα μοντέρνο εστιατόριο που τη θερινή περίοδο επεκτείνεται σε μια όμορφη βεράντα με θέα τον λόφο του Φιλοπάππου και την Ακρόπολη.

Στον τελευταίο όροφο του Acropolis Secret απολαμβάνεις πιάτα που τιμούν την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία, εκτελεσμένα με σύγχρονη δημιουργικότητα, κρασιά που αναδεικνύουν τον ελληνικό αμπελώνα και signature cocktails που εμπνέονται από τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα.

Οι bartenders του ξενοδοχείου έχουν βασίσει τα signature cocktails τους σε ένα βασικό ποτό – πρεσβευτή της Ελλάδας.

Σε απόλυτη συνάρτηση με τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου, ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα μενού με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αυθεντικές, ζωντανές γεύσεις που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η κουζίνα του εστιατορίου συνεργάζεται με τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς σε μία προσπάθεια αφενός να στηρίξει τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και αφετέρου για να δώσει στους επισκέπτες την καλύτερη εκδοχή της ελληνικής γαστρονομίας, χωρίς φυσικά να λείπουν οι διεθνείς επιρροές.

JuJu Summer Bar & Restaurant μετά από τη βουτιά στην πισίνα

Συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, το Juju ανεβαίνει στον τελευταίο όροφο του Divani Caravel Hotel (Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα) προσφέροντας πανοραμική θέα. Το γεγονός ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μία υπέροχη πισίνα, το καθιστά ιδανικό προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Εδώ κάνεις την αρχή με signature cocktails σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό με lounge μουσική, εμπνευσμένο από το φιλμ νουάρ 8½ του Federico Fellini.

Ταρτάρ βασιλικού καβουριού και γαρίδες κοκτέιλ αποτελούν την ιδανική αρχή, για να συνεχίσεις με σαλάτα σπανακόπιτα και χειροποίητα ζυμαρικά. Το φιλέτο Chautobriand με πατάτες τηγανητές, λαχανικά σχάρας και σάλτσα μπεαρνέζ είναι μια καλή επιλογή για δύο άτομα.

Για το τέλος, το σοκολατένιο εκλέρ σού κλείνει το μάτι.

Patio, από τη φάρμα στο τραπέζι με Αστέρι Michelin

Στο βραβευμένο με ένα Αστέρι Michelin κι ένα ακόμα Πράσινο Αστέρι, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο The Margi (Λητούς 11, Βουλιαγμένη), ο Παναγιώτης Γιακαλής προτείνει μοντέρνα κουζίνα με μια πραγματική φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι».

Η φιλοσοφία του chef παρουσιάζεται σε δύο μενού γευσιγνωσίας που υπερασπίζονται τη σύγχρονη ελληνική μαγειρική με τεχνικές υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερη έμφαση στις γεύσεις από την Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας όπου είναι δυνατόν υλικά (αυγά, λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, κρασί κ.λπ.) που προέρχονται από το δικό τους κτήμα.

Η σκεπαστή πλαϊνή βεράντα, τα ελαιόδεντρα στις τεράστιες γλάστρες και η ρομαντική ατμόσφαιρα με τα κεριά συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό, που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι αρκετά μακριά από την Αθήνα. Ο

Head Pastry Chef Μανώλης Στήθος έχει συνδεθεί με τα αστεράτα εστιατόρια της πόλης – από το Funky Gourmet όπου υπήρξε ο βασικός ζαχαροπλάστης για οκτώ χρόνια μέχρι το CTC και τη Σπονδή, κάνει τα μαγικά του, προτείνοντας γλυκά που μένουν αξέχαστα.

Pelagos για ανεπιτήδευτη κομψότητα

Φαγητό και cocktails στα εστιατόρια των αθηναϊκών ξενοδοχείων

Αφού κέρδισε αναγνώριση σε σημαντικά εστιατόρια με αστέρια Michelin σε Ρώμη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο και Λονδίνο, ο Luca Piscazzi αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή πλεύσης κι έτσι βρέθηκε πριν από τέσσερα σχεδόν χρόνια στο τιμόνι του Pelagos.

Πρεσβευτής της έννοιας του απροσδόκητου, στήνοντας το μενού του εστιατορίου που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη), ο chef εφάρμοσε στα ψάρια και τα θαλασσινά τεχνικές συνυφασμένες με την επεξεργασία του κρέατος, καθώς και ιδέες γνήσια προσωπικές.

Η βαθιά σύνδεση του εστιατορίου με τη θάλασσα αποτυπώνεται στον ίδιο τον σχεδιασμό του. Το ζεστό design αποτίνει φόρο τιμής στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας, ενώ το κλασικό Martini bar του Pelagos είναι μια κομψή αναφορά στη ρετρό αίγλη της δεκαετίας του ’60 καθώς και στην πλούσια σε διάσημους αστέρες ιστορία του ξενοδοχείου.

Ένα fast forward στον 21ο αιώνα φέρνει στο πρώτο πλάνο τους έμπειρους mixologists του Four Seasons να δημιουργούν εδώ πλήθος ευφάνταστων κοκτέιλ με φρέσκους χυμούς, premium ποτά και βότανα της Μεσογείου.