heteroclito / facebook
ΠΟΛΗ

Γιατί όλοι βγαίνουν στην οδό Πετράκη;

Ο δρόμος που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας.
Όλα ξεκίνησαν το 2012, σε μία φάση που η νυχτερινή ζωή γύρω από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν και στο ζενίθ της. Σε ένα υπεράνω πάσης υποψίας σημείο, δύο λεπτά από την πιο κεντρική πλατεία της πόλης, προσγειώθηκε ένα wine bar.

Δέκα χρόνια μετά, η οδός Πετράκη από στάση για κρασί στο heteroclito έχει μεταλλαχθεί σε δημοφιλή πιάτσα. Στον άλλοτε εμπορικό πεζόδρομο της πόλης, δημιουργήθηκε μια πολύχρωμη γειτονιά που καταφέρνει και χωράει από bars και cafe μέχρι ζαχαροπλαστείο και street food.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δρόμου είναι ότι μοιάζει κρυμμένη πίσω από την οδό Μητροπόλεως, ενώ με τις δύο εισόδους της – οδός Βουλής και Φωκίωνος, νιώθεις ότι κάνεις μία όμορφη βόλτα. Μέσα στα χρόνια, οι αφίξεις της οδού Πετράκη συζητήθηκαν αρκετά, είτε επρόκειτο για τα poke bowls του Poké Hawaiian Sushi είτε προσφάτως για το The Bar In Front Of The Bar, που πίσω από την urban μπάρα του, κρύβει ένα άλλο εξωτικό μπαρ.

Ό,τι ώρα και να περάσεις υπάρχει μία στάση που αξίζει να κάνεις. Για ένα βιαστικό καφέ στο χέρι, άραγμα με ψαγμένο street food τα μεσημέρια σου στο κέντρο, χορταστικά long drinks ή ένα ποτήρι κρασί ψαγμένης ετικέτας, η οδός Πετράκη δεν αποτελεί απλά μία στάση αλλά καθιερωμένο προορισμό.

heteroclito

Πολύ πριν την άνοδο των wine bars στην Αθήνα, το heteroclito κατάφερε να πιάσει τον παλμό και να καλοδεχτεί τη νέα γενιά που ήθελε να δοκιμάσει τον θαυμαστό κόσμο του κρασιού. Η ομάδα του wine bar μπορεί να περηφανεύεται για το γεγονός ότι έκανε το κρασί προσιτό στις νεότερες ηλικίες. Όπως λέει άλλωστε και ο Δημήτρης Κούμανης, το heteroclito την πλησίασε ανεπιτήδευτα και επένδυσε σε αυτές. Εδώ, έχεις τη δυνατότητα να πιεις κρασί σε ποτήρι, ξεκινώντας από αρκετά χαμηλή τιμή, χωρίς το άγχος ή τον φόβο ότι θα πρέπει να τεσταριστούν οι οινικές σου γνώσεις.

«Δώσαμε αυτό το προϊόν με πάρα πολύ απλές κουβέντες και πολύ προσιτό. Το ποτήρι ξεκινάει από 2,5 ευρώ. Είναι μία είσοδος σε αυτόν τον κόσμο του κρασιού, που αν σου αρέσει, αρχίζεις να περνάς πίστες» έχει πει ο Δημήτρης Κούμανης στο magazine του news247.

 The Bar In Front Of The Bar

Με τα after work drinks να κερδίζουν έδαφος πριν από την πανδημία, το The Bar In Front Of The Bar ήρθε να καλύψει μία καθολική ανάγκη για καλοφτιαγμένα aperitivo και ποτά μετά το γραφείο. Το στήσιμο του bar είναι κυριολεκτικά πάνω στον πεζόδρομο, κι αυτό σημαίνει ότι η μπάρα πατάει πάνω στην οδό Πετράκη και ο πεζόδρομος φιλοξενεί τα ψηλά τραπέζια με τα σκαμπό. Το μενού αλλάζει κάθε μέρα και στην περιγραφή των cocktails δεν θα δεις τεχνικές, παρά μόνο τις γεύσεις.

Rumble in the jungle

Πίσω από το Bar in front of the bar, σε περιμένει ένα σχεδόν speakeasy μαγαζί. Το Rumble in the jungle ανήκει φυσικά στην ίδια ομάδα που έστησε το αρχικό μπαρ και πήρε το όνομά του από έναν αγώνα του Muhammad Ali με τον George Foreman. Και κάπως έτσι τα ποτά του έχουν ονόματα με όρους πυγμαχίας. Highlight το gin tonic, το οποίο προσφέρεται σε παγωμένο ποτήρι, με με παγωμένο gin και κρύσταλλο πάγο. Οι πόρτες ανοίγουν μετά τις 19:00 κι έτσι μπορείς να συνεχίσεις από έξω προς τα μέσα.

Poké Hawaiian Sushi

Το Poké αποτελεί μία από τις τελευταίες ενδιαφέρουσες προσθήκες στη multi-culti γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, καθώς σύστησε στην πόλη τα poke bowls. Poké στα χαβανέζικα σημαίνει το κόψιμο του ψαριού σε μπουκιές και είναι κι αυτές που μπαίνουν πάνω από το ρύζι μαζί με άλλα φρέσκα toppings. Δεν είναι όμως αυτή η πιο funky εκδοχή του σούσι που κάνει το μαγαζί ενδιαφέρον αλλά και το γεγονός ότι μπορείς να απολαύσεις τα τέλεια δροσιστικά cocktails του μαγαζιού, Tibufan και Ρουμάδα.

Bon Bon Fait Maison

Σε μια γειτονιά που αναδεικνύεται σε διεθνή γαστρονομικό προορισμό, ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης Κρίτων Πουλής βρήκε τον δικό του χώρο για να τους απανταχού γλυκατζήδες. Μετά τα Κύθηρα, τη Μύκονο και το πρότυπο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στον Πειραιά, το κατάστημα στο κέντρο διατηρεί την ίδια φιλοσοφία γύρω από την ποιότητα και τη δημιουργία. Κανελέ, κρουασάν, muffins και cookies βγαίνουν ολόφρεσκα για πρωινό, ιδανικά να συνδυαστούν με τον μονοπoικιλιακό καφέ από Κολομβία και Αιθιοπία που φτιάχτηκε αποκλειστικά για το μαγαζί. Ο ίδιος καφές χρησιμοποιείται και σε μία από τις 20 με 25 γεύσεις παγωτού, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!

Exit mobile version