Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
ΓΕΥΣΗ

Η Γωγώ Δελογιάννη σερβίρει Pasta e Amore στο Bios

Το pop-up εστιατόριο θα κρατήσει έως τις 12 Ιανουαρίου.

Ήταν το 2018 η τελευταία φορά που είχα φάει από τα χεράκια της Γωγώς Δελογιάννη στο Bios. Τότε, είχε στήσει μία ταβέρνα σαν κι αυτές που έχουμε οι περισσότεροι στη μνήμη μας από παιδικά καλοκαίρια, διακοπές στο χωριό και τα φαγητά της γιαγιάς. Στα χρόνια που ακολούθησαν, συναντηθήκαμε αρκετές φορές, στα καινούργια της μαγαζιά, σε μαγειρέματα με κοινωνικό πρόσημο, μέσα από τα social media όπου όταν έρχεται η ώρα εκείνη βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Παλιά γνώριμη λοιπόν με την κουζίνα του Bios, η Γωγώ Δελογιάννη επέστρεψε με το Pasta e Amore, ένα pop-up εστιατόριο στον πρώτο όροφο, αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα που λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και θα κρατήσει έως τις 12 Ιανουαρίου του 2025.

«Μου πάει το μέρος. Κι έχω την άνεση να βγάλω όλη μου τη δημιουργικότητα στη μαγειρική ενώ ασχολείται κάποιος άλλος με το επιχειρηματικό κομμάτι», θα μου πει.

Η ιταλική κουζίνα είναι η πιο αγαπημένη της, comfort σχεδόν για όλους, με τα ζεστά της πιάτα και τα γλυκά της, τα νόστιμα κρασιά που συνοδεύουν το φαγητό, όμως πάνω από όλα τη φοβερή διαχείριση των νόστιμων υλικών που έχουν γίνει διάσημα σε όλο τον κόσμο.

Χρειάστηκαν αρκετές δοκιμές, διάβασμα και τραπέζια με φίλους για να καταλήξει στα πιάτα που συνθέτουν το συμπυκνωμένο μενού του Paste e Amore. Αφού έφτιαξε μία ομάδα που απαρτίζεται μόνο από γυναίκες, τόσο στην κουζίνα όσο και στο σέρβις, η Γωγώ Δελογιάννη έβαλε μπρος τις μηχανές κι έστησε ένα ζεστό και όμορφο εστιατόριο που σε κάνει να νιώθεις ωραία από την πρώτη στιγμή.


News24/7/Andreas Papakonstantinou/Tourette Photography

«Έχουν ένα κόλλημα οι Ιταλοί που μου αρέσει, το έχω κι εγώ συχνά. Δεν θέλουν να τους πειράζεις τις συνταγές κι αυτό είναι πολύ δελεαστικό για κάποιον που δεν θέλει να παρεκκλίνει από το αυθεντικό. Να ξέρεις ότι αυτά είναι τα υλικά σου και πας για το καλύτερο αποτέλεσμα». Τους πήρε χρόνο για να βρουν όπως λέει «τη χρυσή στιγμή του σκόρδου» που είναι και το μυστικό στο σπαγγέτι aglio e oglio και χρειάστηκε ενάμιση μήνας για να καταλήξουν στο καλοφτιαγμένο τιραμισού που ήρθε στο τραπέζι μας.

Το σπαγγέτι pomodoro είναι το δικό της αγαπημένο αλλά σίγουρα θα βρεις το δικό σου. Καζαρέτσε με γκουαντσιάλε και σάλτσα πεκορίνο, φετουτσίνι με σάλτσα παρμεζάνας και καπνιστή πανσέτα, πάκερι με πέστο από φιστίκι Αιγίνης, λαζάνια με ραγού και νιόκι στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα συμπληρώνουν τον κατάλογο.

Το μενού πλαισιώνεται με γκοργκοντζόλα, σαλάτα μπουράτα, κοκκινιστά ναπολιτάνικα κεφτεδάκια, κροκέτα ρυζιού με μοτσαρέλα και χειροποίητη φοκάτσια που σερβίρεται με σκορδοβούτυρο. Η τελευταία θα σου χρειαστεί για να αποτελειώσεις τη σάλτσα από τα ζυμαρικά σου. Δύο πιάτα ημέρας, που περιλαμβάνουν κρέας – όπως ταλιάτα, καρπάτσιο ή μπολονέζ με μάγουλα, εναλλάσσονται.

Μια μικρή λίστα με ιταλικά κρασιά σε ποτήρι και μπουκάλι συμπληρώνει ιδανικά το φαγητό, με επιλογές εύκολες και νόστιμες προς όλους – από ένα ευκολόπιοτο Pinot Grigio μέχρι το πιο πληθωρικό Montepulciano, για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει χωρίς σπαζοκεφαλιές. Φυσικά, υπάρχουν πάντα και τα aperitivo.

PASTA E AMORE ΣΤΟ BIOS
Exit mobile version