ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Η σταθερή αξία του comfort food στο IT

Το IT restaurant άνοιξε τις πόρτες του και στο Χαλάνδρι, διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία γύρω από το σπιτικό φαγητό και μας κάνει παρέα τα Χριστούγεννα.

Τι κάνει ένα φαγητό σπιτικό; Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του αναφορές ως προς το τι είναι τελικά το comfort food, όμως σίγουρα όλοι μπορούν να συμφωνήσουν σε κάτι. Είναι τα συναισθήματα που σου δημιουργεί ένα πιάτο, η χαρά, η θαλπωρή και η ανακούφιση, που μπορούν να του δώσουν τον παραπάνω χαρακτηρισμό. Το χέρι που κάνει ένα φαγητό σπιτικό μπορεί να μην είναι απαραίτητα της μαμάς, της γιαγιάς ή της θείας, αλλά μοιράζεται κάτι που θα έδιναν και οι ίδιες.

Η αγάπη προς εκείνον που θα το απολαύσει, η επιλογή της καλής πρώτης ύλης, η σκέψη να είναι θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο και τελικά η ανεπιτήδευτη παρουσίασή του, είναι όλα χαρακτηριστικά που συγκλίνουν στην κουζίνα του σπιτιού. Όσα δηλαδή προσφέρει το IT restaurant από την πρώτη ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του στο Κολωνάκι μέχρι τώρα, δέκα χρόνια μετά και με δύο ακόμα καταστήματα – στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και προσφάτως στο Χαλάνδρι.

Η ηθική προσέγγιση στο φαγητό, ο σεβασμός των προϊόντων, οι διαφορετικές διατροφικές συνήθειες (βιγκανισμός, gluten free κτλ), η μείωση της σπατάλης τροφίμων και η εποχικότητα, είναι έννοιες που απασχολούν τη σύγχρονη γαστρονομία. Για την οικογένεια του IT όμως αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες για να στηριχτεί και να εδραιωθεί μέσα στα χρόνια, χωρίς να τις αφήσει να υπερτερήσουν της βασικής του φιλοσοφίας γύρω από το comfort food.

Από τις υγιεινές επιλογές σε πρωινό (βλέπε μπολ γιαουρτιού με granola, αυγά ποσέ με ταμπουλέ κινόα και ομελέτα με μυζήθρα) και τα λαχταριστά πιάτα για ξεκίνημα, όπως το χούμους ψητής πιπεριάς, οι πατάτες Bravas και η χειροποίητη πίτα, μέχρι τις άκρως θρεπτικές επιλογές με super foods, λαχανικά και διαλεχτές πρωτεΐνες και τα χορταστικά κυρίως (παραδοσιακά σκιουφιχτά, φιλέτο λαβράκι στον ατμό, μοσχαρίσιο burger και ταλιάτα) το μενού του IT προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για όλες τις ώρες και για κάθε διατροφική προτίμηση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δημιουργεί ένα γιορτινό μενού χωρίς άγνωστες λέξεις, με γεύσεις που έχουμε αγαπήσει για να γιορτάσουμε όλοι μαζί παρέα ή να το απολαύσουμε στο σπίτι μας.

Σούπα γλυκοπατάτας µε τραγανό prosciutto και κολοκυθόσπορο, λαζάνια με κοτόπουλο, παρμεζάνα και μανιτάρια, πατάτες Hasselback, οσομπούκο και crumble μήλο είναι μερικά από τα πιάτα για το φετινό εορταστικό μενού, το οποίο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες από 15 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου αν θέλεις να οργανώσεις ένα τραπέζι στο σπίτι σου.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέρεται και στο Canal στο ΚΠΙΣΝ, στο οποίο έχει στηθεί ήδη το χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο και οι Φωτεινές Εγκαταστάσεις, με λαχταριστές λιχουδιές, όπως βάφλες με merenda και μπισκότο και ροφήματα ζεστής και κρύας σοκολάτας για να γίνεις και πάλι παιδί.

Canal (Ευριπίδου 6, Αθήνα, 176 74, Τηλέφωνο: 210 9430688, Facebook & Instagram) και του Χαλανδρίου (Παλαιολόγου 31, Χαλάνδρι, Τηλ. 2106810009)

Πλέον, βρίσκεις το IT restaurant  και στο Χαλάνδρι, να διατηρεί την υψηλής ποιότητας και αισθητικής κουζίνα, με εκλεκτές πρώτες ύλες κι ένα εμπλουτισμένο comfort healthy menu, να παραδίσει σε νέες γειτονιές των βορείων προαστίων. Το ΙΤ COFFEE & FOOD (Παλαιολόγου 31, Χαλάνδρι) ακολουθεί με τη σειρά του τη zero waste λογική που εφαρμόζεται ήδη σε όλα τα σημεία του ομίλου, σε συνεργασία με την Polygreen και έρχεται καθημερινά στον χώρο σου μέσω ντελίβερι.

IT RESTAURANT ΧΑΛΑΝΔΡΙ