Ηθοποιοί και σκηνοθέτες που τρώτε μετά το θέατρο;
Γιώργος Νανούρης, Αμαλία Καβάλη, Μάνος Καρατζογιάννης, Ένκε Φεζολλάρι και Νίκη Σερέτη μοιράζονται μαζί μας τα αγαπημένα τους μέρη για φαγητό μετά το θέατρο.
- 31 ΔΕΚ 2023
Την ώρα της παράστασης δίνονται ολοκληρωτικά. Όταν όμως η αυλαία πέφτει, έρχεται η δική τους στιγμή για να χαλαρώσουν και να δώσουν μία παράταση στη βραδιά τους, μικρή ή μεγάλη. Η έξοδος μετά το θέατρο, για τους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται γι’ αυτό, είναι μία ευκαιρία να αποσυμπιεστούν με ένα ποτήρι κρασί, να απολαύσουν ένα νόστιμο πιάτο και να περάσουν χρόνο με γνώριμα πρόσωπα ή ακόμα και να βυθιστούν, μόνοι, στις σκέψεις τους.
Γιώργος Νανούρης, Αμαλία Καβάλη, Μάνος Καρατζογιάννης, Ένκε Φεζολλάρι και Νίκη Σερέτη μοιράζονται μαζί μας τα αγαπημένα τους μέρη για φαγητό μετά το θέατρο.
Στο MatchPoint Bar ο Γιώργος Νανούρης
Γενικά, δεν συνηθίζω να τρώω μετά τις παραστάσεις, καθώς τελειώνουμε αρκετά αργά. Υπάρχουν όμως βράδια που όλο και κάτι θέλω να τσιμπήσω, πίνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί στο MatchPoint στην Πλατεία Βικτωρίας. Αν όμως πεινάσω, κατευθύνομαι σε μία άλλη, κοντινή πλατεία στη γειτονιά μου. Στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη για τα μαγειρευτά που σερβίρουν Στις Νοστιμιές της Μαίρης.
Ο Γιώργος Νανούρης είναι σκηνοθέτης και αυτή την περίοδο παρουσιάζει το Συρανό στο Θέατρο Αλκυονίς και τον Θάνατο του Εμποράκου στο Θέατρο Ζίνα.
Στο Salero η Αμαλία Καβάλη
Είναι σαν να υπάρχει μία άτυπη συμφωνία με τους ηθοποιούς και το Salero που μένει πάντα ανοιχτό για τα θέατρα. Δεν έχεις το άγχος να παραγγείλεις και να φας γρήγορα. Τρώω πάντα καλά και την τελευταία φορά δοκίμασα ένα πολύ νόστιμο χριστουγεννιάτικο μπριάμ και βελουτέ σούπα κολοκύθας. Αγαπημένο οινομαγειρείο είναι και η Κανέλλα – αγαπημένα πιάτα οι πατάτες φούρνου και τα ντολμαδάκια. Πάντως και στις Νοστιμιές της Μαίρης θα δεις σίγουρα αρκετούς καλλιτέχνες να απολαμβάνουν σπιτικό φαγητό.
Η Αμαλία Καβάλη είναι ηθοποιός. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη Δωδέκατη Νύχτα ή Ό,τι Επιθυμείτε στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.
Στο Ρίνι δίπλα στο Μουσείο ο Μάνος Καρατζογιάννης
Είναι μέρες που οι παραστάσεις βγαίνουν πιο δύσκολα. Τότε μου τάζω κάτι. Λέω μετά την παράσταση θα πιω αυτό ή θα φάω το άλλο. Τελευταία μού τάζω ότι θα με βγάλω έξω και θα με πάω στο Ρίνι στην οδό Ρεθύμνου κοντά στο σπίτι μου. Σκέφτομαι στιγμιαία το ραγού κι έπειτα το χυλοπιτάκι με τις γαρίδες. Όχι την ώρα της παράστασης βέβαια. Κι ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ένα!.
Ο Μάνος Καρατζογιάννης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταθμός. Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στο ” Γάλα ” του Βασίλη Κατσικονούρη, (συνσκηνοθεσία με την Ερμίνα Κυριαζή) και σκηνοθετεί, επίσης για το Θέατρο Σταθμός, το “Bella Figura” της Γιασμίνα Ρεζά.
Στο Enola ο Ένκε Φεζολλάρι
Στον 3ο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης υπάρχει το εστιατόριο Enola. Με «πειραγμένες» γεύσεις μεσογειακής κουζίνας, μινιμαλιστική διακόσμηση, ιδιαίτερους φωτισμούς και μοναδική θέα που ανακατεύει τις καμινάδες της βιομηχανικής Αθήνας με τη μαγεία της Ακρόπολης.
Ο Ένκε Φεζολλάρι είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός και αυτή την περίοδο παρουσιάζει το Democracy στο ίδρυμα Κακογιάννης και σκηνοθετεί στο ΚΘΒΕ την Αίθουσα Αναμονής από τον Φλεβάρη.
Στο Άστερ η Νίκη Σερέτη
Μετά την παράσταση, συνηθίζω να πηγαίνω στο Άστερ στα Άνω Πετράλωνα. Είναι ένα ξεχωριστό μαγαζί που το έχουν δυο αγαπημένοι μου φίλοι και συνάδελφοι, ο Μιχάλης Μουλακάκης και ο Γιωργής Τσαμπουράκης. Δεν χορταίνω να τρώω το κοτόπουλο, τον ντάκο με το αβοκάντο και τις τραγανές αστεροπατάτες.
Η Νίκη Σερέτη είναι ηθοποιός και πρωταγωνιστεί στην παράσταση The Doctor σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.
Οι διευθύνσεις των εστιατορίων: Άστερ, Τρώων 48, Πετράλωνα / Κανέλλα, Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι / Οι Νοστιμιές της Μαίρης, Ύδρας 2-4, Κυψέλη / Το Ρίνι δίπλα στο Μουσείο, Ρεθύμνου 8, Αθήνα / Enola Restaurant & Bar, Πειραιώς 206, Ταύρος / MatchPoint, Αινιάνος 1, Πλ. Βικτωρίας/ Salero, Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια.