ISTOCK
ΓΕΥΣΗ

Martini και πατάτες τηγανητές: Το Happy Meal της Νέας Υόρκης σερβίρεται και στην Αθήνα

Την επόμενη φορά που θα βγεις για ποτό, μπορείς να συνοδεύσεις το Dry Martini σου με πατάτες τηγανητές.

«Το Martini είναι ένα συνωμοτικό ποτό – ένα ποτήρι φτιαγμένο για την αισθητική και όχι για την εργονομία, όπως ένα pug που ξεφυσάει. Η αστάθειά του είναι η γοητεία του:  Μαθαίνεις να επιβραδύνεις, να σκύβεις και να αγγίζεις την επιφάνεια πριν σηκώσεις το ποτήρι από τη μπάρα (απαλά τώρα) και να τσουγκρίζεις με οπτική επαφή. Τα Martinis δημιουργούν οικειότητα. Τι καλύτερος τρόπος για να φλερτάρεις ή να αποκαλύψεις τα μυστικά του κράτους; Και πατάτες τηγανητές. Η επιλογή του δημαγωγού. Προσφέρονται με ένδοξη γενναιοδωρία για να τις μοιραστείτε και μπορείτε να πάρετε όσες θέλετε, πολλές ή λίγες. Μια γουλιά κρύο αλκοόλ, ένα τραγανό άμυλο, και μερικά φρέσκα κουτσομπολιά μπορούν να εξυψώσουν κάθε πνεύμα, να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο» – E. Alex Jung – The Year I Ate New York.

Στη Νέα Υόρκη, το Martini θεωρείται ήδη το cocktail της πόλης. Και τώρα, ο συνδυασμός ενός από τα πιο κλασικά κοκτέιλ με τις τηγανητές πατάτες, συνθέτει το απόλυτο Happy Meal για τους ενήλικες κατοίκους της αμερικανικής μητρόπολης.

Ιστορικά, το Martini  είναι για πολλούς ένα ποτό με βαρύτητα, συνυφασμένο με εικόνες αντρών που φορούν κομψά κοστούμια. Αλλά η κουλτούρα του εν λόγω ποτού , που παρατηρείται τελευταία, είναι αρκετά ανάλαφρη. Πλέον, το Martini έχει θέση σε ένα τραπέζι δίπλα σε burger και πατάτες τηγανητές.

Μπορεί ο συνδυασμός Martini και πατάτες τηγανητές να θεωρείται τη δεδομένη στιγμή ως το νεοϋορκέζικο Happy Meal αλλά δεν πρόκειται για μία άγνωστη τάση που πρέπει να μάθουμε στην πόλη. Η Αθήνα έχει ήδη μαγαζιά που σερβίρουν bar food και ταυτόχρονα classic cocktails, ακόμα κι αν δεν τα αναγράφουν στο μενού τους. Την επόμενη φορά που θα βγεις έξω για ποτό, μπορείς να συνοδεύσεις το Martini σου με πατάτες τηγανητές.

Στο μπαρ του Art Lounge

Το πρώτο ξενοδοχείο της Αθήνας που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σχεδιαστικού διδύμου Fernando και Humberto Campana, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κακομάθεις τον εαυτό σου: από το ατμοσφαιρικό μπαρ και την απρόσκοπτη θέα στην πόλη μέχρι το προσεγμένο μενού. Εδώ, συνοδεύεις το Martini σου με φρέσκες πατάτες τηγανητές με λάδι τρούφας και καπνιστό αλάτι.

Στο Line Athens

Martini

Το πρότζεκτ των Νίκο Μπάκουλη, Βασίλη Κυρίτση και Δημήτρη Νταφόπουλο γιόρτασε έναν χρόνο λειτουργίας στα Πετράλωνα. Και μπορεί το μαγαζί να λειτουργεί παράλληλα και σαν εργαστήριο, με την ομάδα να πειραματίζεται κάτω από όρους βιωσιμότητας και zero waste, αλλά μερικά πράγματα μένουν σταθερά. Όπως ότι θα απολαύσεις το Martini σου όπως το θέλεις, Dry / με twist (εσύ αποφασίζεις) και θα το συνδυάσεις με τραγανές πατάτες bravas.

Στο Feelin’ Good

Το ολοκαίνουργιο μπαρ που άνοιξε στο Κουκάκι σερβίρει καλοφτιαγμένα ποτά κι έχει φροντίσει να τα συνοδεύσει με τα ιδανικά πιάτα. Ένα από αυτά είναι και οι τηγανητές πατάτες με αλάτι και θυμάρι – για να πλαισιώσουν το Dry Martini, στο οποίο δίνεται και ιδιαίτερη έμφαση.