Medium, rare ή καλοψημένες, αυτές είναι οι καλύτερες μπριζόλες στην Αθήνα
- 27 ΦΕΒ 2024
Χοιρινή ή μοσχαρίσια; Ανάμεσα στα πολλά διλήμματα της ζωής είναι και ποια μπριζόλα είναι καλύτερη. Απάντηση δε θα δώσουμε, αφού το τι μας αρέσει στο φαγητό είναι βαθιά υποκειμενικό. Δίνουμε όμως τις διευθύνσεις για να απολαύσεις την μπριζόλα σου κατά βούληση, ψημένη στα κάρβουνα όπως πρέπει, και πού μπορείς να τη συνδυάσεις από μπύρα μέχρι ένα εκλεκτό κόκκινο κρασί.
Στον Τέλη για τα διάσημα μπριζολάκια
Σταθερή αξία αποτελούν τα χοιρινά μπριζολάκια του Τέλη, που συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες και στη μέση το «καυτερό» που σηκώνει μπόλικο ψωμί. Επίσης, εδώ ξέρεις πάντα τι θα πληρώσεις καθώς ξέρεις πάντα τι να παραγγείλεις και οι τιμές είναι φιξ. Το στέκι της Κουμουνδούρου μαζεύει εδώ και χρόνια ετερόκλητη πελατεία, αφού σε αυτά τα τραπέζια, όλοι είναι ίσοι. Λαϊκό, τίμιο φαγητό που έχει ταΐσει από πολιτικούς και καλλιτέχνες μέχρι ταξιτζήδες και οικοδόμους.
Ο ΤΕΛΗΣ
- Ευριπίδου 86 & Επίκουρου 20, Αθήνα
- 2103249582
Στον Τηλέμαχο Art Grill για την τέχνη του ψησίματος
Η τρίτη γενιά συνεχίζει με σεβασμό στην κληρονομιά του παππού, που είχε ανοίξει μια χασαποταβέρνα την εποχή του μεσοπολέμου. Στα χρόνια που πέρασαν, ο Τηλέμαχος ξέφυγε από την πεπατημένη, επιμένοντας στα σιτέματα και στα σωστά, ανάλογα με το εκάστοτε κομμάτι, ψησίματα. Ταυτόχρονα συνδύασε την ελληνική κρεατοφαγία με επιλεγμένες ετικέτες κρασιού. Με την κουζίνα να αντλεί πρώτες ύλες από προσεκτικά επιλεγμένες φάρμες, και να δίνει μεγάλη προσοχή στα ψησίματα, οι λάτρεις του grill έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε βοδινές σπαλομπριζόλες και μπριζόλες από μοσχίδες, μεταξύ άλλων κρεατικών, και να τις ταιριάξουν με εξαιρετικά κόκκινα κρασιά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ART GRILL
- Φραγκοπουλου 19, Κηφισιά
- 2108074015
Στην Καλυψώ για τα ψητά στα κάρβουνα
Τριάντα χρόνια τώρα, αυτό το κουτούκι στο Παλαιό Φάληρο γεμίζει με θαμώνες που λιγουρεύονται τα ψητά του. Ανάμεσα σε αυτά η χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα, που ταιριάζει αποκλειστικά με πατάτες τηγανητές και δροσερή σαλάτα. Κάνε χώρο στο τέλος για τους λουκουμάδες.
ΚΑΛΥΨΩ
- Πεντέλης 41-43, Παλαιό Φάληρο
- 2109422513
Στη Μυρτιά (και) για τις μεγάλες μερίδες
Η φημισμένη ταβέρνα της Νέας Σμύρνης έχει πιστούς θαμώνες και όχι άδικα. Οι μερίδες είναι μεγάλες και οικονομικές, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και η αυλή αναδεικνύεται σε νούμερο ένα προορισμό όσο ανοίγει ο καιρός. Τα πράγματα στο φαγητό είναι απλά: χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα με φρέσκες πατάτες τηγανητές για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Θα βρεις και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά, από τζατζίκι και τυροκαυτερή μέχρι σαγανάκι και σαλάτες.
ΜΥΡΤΙΑ
- Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη
- 2109370708
Στον Μαυρομάτη στην Αγία Παρασκευή
Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής γνωρίζουν ότι πριν πάρει η ταβέρνα τη σημερινή της μορφή, λειτουργούσε ως εξοχικό κέντρο, καθώς λειτουργεί από το 1936. Πλέον, οι επισκέπτες της απολαμβάνουν ψητά σχάρας, κοκορέτσι και κοντοσούβλι αλλά και σπιτικά μαγειρευτά. Μπορεί η σπεσιαλιτέ να είναι τα παϊδάκια κοτόπουλου στα κάρβουνα, όμως εδώ η μπριζόλα «μετράει». Χοιρινή ή μοσχαρίσια, εσύ αποφασίζεις.
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ
- Επτανήσου 4, Αγ. Παρασκευή
- 2106014048
Στον Χρύσανθο για τραπέζι στην αυλή
Ο καιρός επιτρέπει πλέον να πιάσεις τραπέζι στην αυλή και να απολαύσεις τη ζουμερή μπριζόλα του Χρύσανθου. Ψήνεται στα κάρβουνα όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κρεατικά της ταβέρνας.
ΤΑΒΕΡΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
- Κολοκοτρώνη 10, Βριλήσσια
- 2108043342
Στα Πλατάνια για ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα
Η ταβέρνα είναι γνωστή στους θαμώνες της για το καλό φαγητό και την ευγενική εξυπηρέτηση. Στα Πλατάνια τρως εξαιρετική μοσχαρίσια μπριζόλα, αν και δεν λείπει η ποικιλία – από το λουκάνικο και τα παϊδάκια προβατίνας μέχρι το κεμπάπ.
ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
- Μπουμπουλίνας 31, Αγ. Παρασκευή
- 2106510156
Στον Σπανό για την αθηναϊκή γειτονιά
Από το 1981, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι, σε ένα μικρό στενό μιας αθηναϊκής γειτονιάς, αποτελεί το «μυστικό» των μυημένων κρεατοφάγων για τα λεπτοκομμένα αρνίσια παϊδάκια του. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα βρεις ζουμερή μπριζόλα, χοιρινή και μοσχαρίσια γάλακτος και άλλα εξαιρετικά εδέσματα, όπως προβατίνα στα κάρβουνα, αγρινιώτικο καλοψημένο κοκορέτσι και ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι τυλιγμένο με αρνίσια μπόλια. Κολοκυθοκεφτέδες, τυροπιτάκια, τυροκαυτερή και άλλα εδέσματα πλαισιώνουν τα κρεατικά.
ΣΠΑΝΟΣ
- Αριστείδου Οικονόμου 12, Αθήνα
- 2108327381