Βασίλαινας
ΓΕΥΣΗ

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Το αθηναϊκό εστιατόριο διοργανώνει μία μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας με το επιδραστικό Κτήμα Κυρ-Γιάννη.

«Τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι», σημειώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης, οινοποιός 5ης γενιάς και καθοδηγητής τα τελευταία 20 χρόνια της ομάδα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Καινοτομία, σεβασμός στην παράδοση και εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της εταιρείας που ίδρυσε το 1997 ο Γιάννης Μπουτάρης, μια από τις ξεχωριστές μορφές της ελληνικής οινοποιίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας προσπάθειας μεταφέρεται στο εστιατόριο Βασίλαινας, το οποίο αποτελεί με τη σειρά του ένα εξαιρετικό δείγμα της ελληνικής γαστρονομίας. H εκατονταετής πορεία του στην Αθήνα είναι ταυτισμένη με την ποιότητα, τον σεβασμό στις πρώτες ύλες και την εξέλιξη, με τον Θανάση Βασίλαινα, να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης από το 2005.

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου το αθηναϊκό εστιατόριο διοργανώνει μία μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας, συνδυάζοντας τα κρασιά του οινοποιείου με τις γευστικές προτάσεις του chef Μανώλη Γαρνέλη.


Το μενού (70€/άτομο) περιλαμβάνει 6 πιάτα όπου το καθένα συνοδεύεται από μία διαφορετική πρόταση σε κρασί. Η αρχή γίνεται με προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης, λαδένια Κιμώλου, χειροποίητο πελτέ από πομοντόρια και τη διάσημη πια ταραμοσαλάτα του εστιατορίου.

Μεταξύ των πιάτων που ακολουθούν και που θα απολαύσεις με τις προτάσεις του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, είναι ένα ταρτάρ φαγκρί με αβοκάντο, φύκια και ξινόμηλο το οποίο συνοδεύεται με Ασύρτικο Single Block Ταρσανάς (Π.Γ.Ε. Φλώρινα) και μοσχάρι Νάξου με μανέστρα και αρσενικό τυρί, που εδώ έρχεται παρέα με Καλή Ρίζα Vieilles Vignes (Ξινόμαυρο, Π.Ο.Π. Αμύνταιον).

Για το τέλος, η μηλόπιτα με αφρό ξινόμηλου, σάλτσα αλμυρής καραμέλας και παγωτό βανίλια συνοδεύεται από τον Χρυσογέρακα (Π.Γ.Ε. Φλώρινα), ένα γλυκό κρασί του Κτήματος που συνδυάζει Gewurtzraminer και Μαλαγουζιά. Ένα σπάνιο είδος γερακιού, ο Χρυσογέρακας χαρίζει το όνομα του στο κρασί, του οποίου η ετικέτα έχει φιλοτεχνηθεί από την Λίλα Μπουτάρη, κόρη του Στέλλιου Μπουτάρη.

Exit mobile version