Unsplash
ΓΕΥΣΗ

Οι καλύτερες επιλογές για brunch στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Το φαγητό είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής, αλλά τα αθηναϊκά ξενοδοχεία προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο brunch, από ένα άνετο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον μέχρι εκπληκτική θέα στην πόλη ή τη θάλασσα αλλά και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της παρέας.

Με το brunch να έχει καθιερωθεί πλέον ως το αγαπημένο γεύμα για το Σαββατοκύριακο, οι chefs που ηγούνται τις μπριγάδες των εστιατορίων στα ξενοδοχεία της Αθήνας δεν θα μπορούσαν παρά να ανεβάσουν τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίες.

Πέρα από τη γεύση και την εικόνα – γιατί ποιος δεν θέλει να φωτογραφήσει τα αυγά του για το Instagram – η επιλογή των υλικών παίζει καθοριστικό ρόλο.

Βιολογικές πρώτες ύλες, χειροποίητα ζυμαρικά και αρτοποιήματα, πιάτα με υψηλή διατροφική αξία και επιλογές που απευθύνονται σε ανθρώπους με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες (vegan, χωρίς γλουτένη / ζάχαρη / λακτόζη) αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τα σύγχρονα brunch.

Κι αν το φαγητό είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής, τα αθηναϊκά ξενοδοχεία προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο εμπειρίας, από ένα άνετο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον μέχρι εκπληκτική θέα στην πόλη ή τη θάλασσα αλλά και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της παρέας.

Κλασικά κι αγαπημένα πιάτα στο NEW Hotel


Ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης υπογράφει το μενού στο NEW Hotel, το οποίο ξεχωρίζει τόσο για τις κλασικές αγαπημένες γεύσεις όπως τα pancakes, τα croques και τις φρεσκοψημένες σφολιάτες, αλλά και για τις νέες προτάσεις όπως το ρυζόγαλο με σπόρους chia και το “smashed burger” με αμερικάνικο angus.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στο φετινό μενού έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα πιάτα με τα αυγά. Όλα βιολογικά, με επιλογές που εκτείνονται από τα all-time-classic eggs Benedict και eggs Florentine μέχρι τον παραδοσιακό καγιανά.

Επιπλέον, μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και sandwiches, αλλά και τα περίφημα “brunch specials” σε περιμένουν να τα απολαύσεις στο ξεχωριστό περιβάλλον του ξενοδοχείου.

Φίνες δημιουργίες στο Mercato


Στον 5ο όροφο του Nafsika στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, το Mercato είναι μια κομψή παραθαλάσσια τρατορία με εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό.

Στο πλούσιο brunch του βρίσκεις μεταξύ άλλων χειροποίητα ζυμαρικά, τις καλύτερες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα μεγάλο salad bar με διάφορες επιλογές για να δημιουργήσεις τη δική σου σαλάτα.

Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου μπορούν να δοκιμάσουν ζουμερό κοτόπουλο σχάρας, χοιρινά παϊδάκια και καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι. Αγαπημένες γεύσεις κυριαρχούν και στο μπουφέ με τα επιδόρπια, όπου πρωταγωνιστούν οι τάρτες, τα εκλέρ, το τιραμισού και η πανακότα, τα γεμιστά ψωμάκια brioche και φυσικά τα cannoli.

Φρεσκοψημένα κρουασάν βουτύρου απευθείας από το αρτοποιείο του Winter Garden


Το Weekends at Winter Garden με την υπογραφή του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη έχει επιστρέψει ανανεωμένο με φρέσκα αρτοποιήματα που ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο νέο ειδικά διαμορφωμένο αρτοποιείο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Η εμπειρία ξεκινά με ένα πλούσιο breadbasket, το οποίο περιέχει χειροποίητες δημιουργίες με σπιτικό προζύμι εμπνευσμένες από τον ταλαντούχο Pastry Chef Αλέξανδρο Κούφα. Φρεσκοψημένα κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, brioche με πολίτικα μπαχαρικά και μπαγκετίνι ωρίμανσης σερβίρονται μαζί με εγχώριο φρέσκο βούτυρο, σπιτικές μαρμελάδες, ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, κρέμα βανίλια και πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα συνοδεύοντας άρτια τον καφέ, τον χυμό ή το τσάι της επιλογής σου.

Οι επιλογές στα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν καπνιστό και μαρινέ σολομό με χαβιάρι και αυγό ορτυκιού, τάρτα με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και μανιτάρια του δάσους, ομελέτα με παλαιωμένο κασέρι, πιπεριά Φλωρίνης και προσούτο, χειροποίητο φρέσκο ζυμαρικό γεμιστό με μοσχάρι, σάλτσα τρούφας και αφράτη μπεσαμέλ με κατσικίσιο τυρί καθώς και τα πάντα αγαπημένα βιολογικά αυγά benedict με αστακό, σπαράγγια και σάλτσα hollandaise.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ

Ακολουθώντας τον Οδηγό Michelin στο The Zillers


Στο rooftop του The Zillers Boutique Hotel βρίσκεται το εστιατόριο του ξενοδοχείου, που βρήκε τον δρόμο στον Οδηγό Michelin 2022 για την Αθήνα αποκτώντας το πρώτο του Αστέρι Michelin.

Ο νεαρός και ταλαντούχος chef Παύλος Κυριάκης δίνει τη δική του νότα σε τοπικές παραδόσεις με ένα μενού δημιουργικής γευσιγνωσίας. Δύο degustation menu παρουσιάζονται καθημερινά από τον chef και την ομάδα του – με sous chef τον Γιώργο Ρουσάκη, με πιάτα που βασίζονται σε άρτια εκτελεσμένες τεχνικές της γαλλικής κουζίνας, αλλά πατάνε στη διεθνή γαστρονομία με πολλές ελληνικές πινελιές.

Το brunch πατάει με τη σειρά του στην παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, παρουσιάζοντας comfort πιάτα όπως σαλάτα σπανακόπιτα, αυγά Florentine σε κουλούρι Θεσσαλονίκης και σκραμπλ με μαύρη τρούφα σε προζυμένιο ψωμί, πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, τσορίθο και κρέμα γραβιέρας και burger σε δύο εκδοχές: τηγανητό φιλέτο μπακαλιάρου και μοσχαρίσιο μπιφτέκι black angus.

Οικογενειακά στο La Suite Lounge


Στο La Suite Lounge απολαμβάνεις τη θέα στην Ακρόπολη και την πόλη μέχρι τα νησιά του Σαρωνικού περνώντας χαλαρές οικογενειακές στιγμές. Στον μπουφέ βρίσκεις, μεταξύ άλλων, φρέσκες σαλάτες, κουλούρια, κρουασάν, αυγά benedict και mini burgers.

Στο ολοκαίνουργιο Health Corner σε περιμένει μια σειρά από επιλογές vegan, χωρίς γλουτένη (κρουασάν, μπέργκερ, πίτσα και κέικ καβουριών) καθώς και υπερτροφές και ενισχυτικά ενέργειας.

Αξίζει να δοκιμάσεις και τα νέα μπολ Acai, θρυμματισμένο τοστ αβοκάντο και βιολογικά αυγά ποσέ με σπαράγγια από το μενού a la carte. Στο Sweet Corner γιγουράρουν Red velvet muffins, μίνι ντόνατς, cheesecake, pancakes και το εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας.

Tα παιδιά απασχολούνται με δημιουργικά παιχνίδια και δραστηριότητες, ενώ από τις 16:00 έως τις 18:00, προβάλλονται παιδικές ταινίες σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Brunch και cocktails στο Gallerie Café


Signature πιάτα και cocktails από το ειδικά σχεδιασμένο μενού, που φέρει την υπογραφή του Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Μπούτσαλη και της ομάδας του απολαμβάνεις στο Gallerie Café του Athens Capital-MGallery Collection.

Λαχταριστά burgers, ιταλική πίτσα, poke και acai bowls, δροσερές σαλάτες, πιάτα με πρωταγωνιστές τα αυγά σε διάφορες παραλλαγές, όπως τα αυγά benedict αλλά και τα chef’s signature αυγά καγιανά, φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα και κέικ, με ένα μπουφέ πλούσιο σε viennoiseries και φυσικά vegan επιλογές συνθέτουν το πλούσιο brunch του ξενοδοχείου.

Exit mobile version