3 μαγαζιά για δροσιά και νόστιμο φαγητό στα ορεινά της Αττικής
Φασολάδα στο καταφύγιο της Πάρνηθας, κεφτεδάκια στον Υμηττό και σουβλάκι στην Πεντέλη.
- 23 ΜΑΙ 2024
Φασολάδα στο καταφύγιο της Πάρνηθας, κεφτεδάκια στον Υμηττό και σουβλάκι στην Πεντέλη.
Το Hanky Panky αποτελεί το καινούργιο project του βραβευμένου σεφ. Γνώριμο street food με εστιατορική φιλοσοφία.
Η πληθωρική πίτσα από το Σικάγο, με τους φανατικούς οπαδούς, φτιάχνεται και στην πόλη.
45 χρόνια φούρναρης, ο Λάμπρος Φώτος έχει αφήσει στην επόμενη γενιά μια νόστιμη κληρονομιά.
10 διευθύνσεις ζαχαροπλαστείων, παλιών και μοντέρνων, για νόστιμες και εντυπωσιακές γλυκές δημιουργίες.
Με τις ζεστές ημέρες να έρχονται πια για να μείνουν, αναζητάμε όλα εκείνα τα μέρη που θα βγούμε με την παρέα για καφέ, φαγητό και ποτό στην Αθήνα για να ξεσκάσουμε.
Σκέτο, με μέλι ή ως συνοδευτικό σε σιροπιαστά γλυκά με πρώτο και καλύτερο το εκμέκ, μπορείς να απολαύσεις το καϊμάκ και στην πόλη μας.
Έχουν ομοιότητες τα πιάτα που μένουν σταθερά στους καταλόγους των επιτυχημένων εστιατορίων. Όχι στα υλικά τους, αλλά στην ιδέα πίσω από τη σύλληψη τους και στα συναισθήματα που δημιουργούν.
Οι επιλογές που χωράνε σε ένα μπολ είναι ατελείωτες και στις παρακάτω 8 διευθύνσεις βρίσκεις food bowls για κάθε διάθεση και ώρα της ημέρας.
Σε μία στοά του Συντάγματος, το koutsou & co. είναι ένα νέο μαγειρείο που σερβίρει τα «παράξενα» της μαγείρισσας, από πατσά με τσορίθο μέχρι σπλήνα γεμιστή.
Ο σεφ συνεργάζεται με το Libertine Drinkery και συμμετέχει στο Athens Street Food Festival, συστήνοντάς μας τα lobster rolls που ήδη αγαπιούνται πολύ στο εξωτερικό.
Το δεύτερο τριήμερο του Μαϊου (17-18-19/5) πλησιάζει και έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις απίθανες και αποκλειστικές γεύσεις από όλο τον κόσμο και street food από τους καταξιωμένους chefs, Αλέξανδρο Τσιοτίνη και Γρηγόρη Κίκη.
Όταν ο καιρός ζεσταίνει, το παγωτό έρχεται πάντα να συντροφεύσει τις βόλτες στην πόλη.
Με αφορμή την παρουσία της στο φετινό Athens Street Food Festival, η επιτυχημένη Food & Sustainability Content Creator, μας μίλησε για τις συνταγές που έχει ετοιμάσει για το φεστιβάλ, τη μαγεία των μανιταριών, αλλά και για όσους επιμένουν ακόμα να χλευάζουν τον vegan τρόπο ζωής.
Ένα γευστικό οδοιπορικό στον πιο αντιπροσωπευτικό δρόμο της Αθήνας και τα στενά στα πέριξ.