Στην Κυβέλη τρως πάντα νόστιμα και οικονομικά
Το μεζεδοπωλείο που έχει γίνει μέσα στα χρόνια συνώνυμο της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, είναι πια στέκι.
- 14 ΜΑΙ 2024
Το μεζεδοπωλείο που έχει γίνει μέσα στα χρόνια συνώνυμο της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, είναι πια στέκι.
Για καλή μας τύχη, μερικά από τα προσφιλή φαγητά της Ανατολής, φτιάχνονται με μαεστρία και στην Αθήνα.
Η Πόπη Σεβαστού, Bar Manager του Nolanverse δεν φτιάχνει μόνο cocktails αλλά κι ένα μέρος που δε χωρούν προκαταλήψεις και σεξισμός.
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της «Κάμιρος» στην Κυψέλη, η θεατρική ομάδα πίσω από το Souvlaki Project ξετυλίγει προσωπικές ιστορίες γύρω από το εθνικό μας street food και μοιράζεται διευθύνσεις που θα μας φανούν χρήσιμες.
To Negroni είναι καλοκαιρινό cocktail και βρήκαμε σε ποια μπαρ επιβάλλεται να το δοκιμάσεις.
Οι ιδανικές επιλογές για να απολαύσεις τα πιο νόστιμα πεϊνιρλί – από τα βόρεια προάστια μέχρι το κέντρο της πόλης και τον Πειραιά.
Στο καινούργιο ουζερί που άνοιξε στον όμορφο πεζόδρομο της Σφακτηρίας τρως γόπες σαβόρο, γαυροκεφτέδες και φρέσκα καλαμαράκια.
Θα είσαι στην πόλη, αλλά θα είναι σαν να είσαι σε νησί.
Τρώμε σάντουιτς με κεφτεδάκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα και το συνδυάζουμε με Ξινόμαυρο, burger με spritz και ψαρικά με θέα θάλασσα στα μαγαζιά της πόλης.
Ο μήνας που πέρασε είχε πιάτα από την ελληνική κουζίνα δοσμένα, συχνά στο σήμερα, πεντανόστιμα, που θέλεις να επιστρέψεις στα μαγαζιά που τα έφαγες για επανάληψη.
Παραδοσιακή ή και vegan για να την πάρεις πακέτο.
Τα φρέσκα φρούτα, οι αέρινες κρέμες και οι τραγανές υφές είναι στοιχεία που αναζητούμε στα γλυκά που θα επιλέξουμε για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.
Αρνί και κατσίκι για το παραδοσιακό σούβλισμα ή τον φούρνο, εδέσματα όπως κοκορέτσι, και τα απαραίτητα προϊόντα για τα συνοδευτικά, από τα λαχανικά της μαγειρίτσας μέχρι το κρασί που θα συνοδεύει το φαγητό, μπαίνουν στη λίστα με τα ψώνια.
Αν ψάχνεις πασχαλινά αυγά – έργα τέχνης, θα τα βρεις στα παρακάτω ζαχαροπλαστεία και bakeries.
Patacon, cassava, arepas de huevo, empanadas, carimañolas και bollo στην κουζίνα της Lola από την Καρταχένα της Καραϊβικής στην Κολομβία.