5 χαλβάδες που φτιάχνονται με μεράκι κι έχουν μεγάλη ιστορία
Ο «χαλβάς του μπακάλη», από τον κλασικό μέχρι τις πιο σύγχρονες εκδοχές του, από τους μάστορες του είδους.
- 16 ΜΑΡ 2024
Ο «χαλβάς του μπακάλη», από τον κλασικό μέχρι τις πιο σύγχρονες εκδοχές του, από τους μάστορες του είδους.
Η γαστρονομία γιορτάζεται και πάλι στη φετινή διοργάνωση και το premium νερό αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κομμάτι της.
Στη διαδρομή βρίσκεις ζαχαροπλαστεία με πολίτικα γλυκά, ψησταριές που φημίζονται για τα μπιφτέκια, τον χειροποίητο γύρο και το κεμπάπ τους και στέκια για καφέ και ποτό.
Φρέσκο ψάρι, νησιώτικοι μεζέδες για ούζο και τσίπουρο, μακαρονάδες με θαλασσινά και άλλες σπεσιαλιτέ σε πέντε διευθύνσεις για όλα τα budget από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Πειραιά και το Καβούρι.
Μπριός με παγωτό, με σαντιγί ή με αμυγδαλόκρεμα. Ποιος είπε ότι τα αφράτα ψωμάκια είναι μόνο για αλμυρά σνακ;
Επιλογές για φαγητό, καφέ και ποτό, όλες τις ώρες της ημέρας με τα πιο παλιά μαγαζιά να συνυπάρχουν με νέα στέκια δίνοντας ιδέες για έξοδο ανάλογα με τη διάθεση.
Το νέο hot spot βρίσκεται στην οδό Άστιγγος στο κέντρο της Αθήνας σε έναν χώρο που συνδυάζει διαφορετικά επίπεδα και μία μαγευτική ταράτσα.
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, είτε αποφασίσεις να το στρώσεις στο σπίτι είτε να βγεις έξω, θέλει την ταραμοσαλάτα του. Στα παρακάτω μαγαζιά θα τη βρεις στα καλύτερά της.
Από την παραδοσιακή λαγάνα και την ταραμοσαλάτα μέχρι τα θαλασσινά.
Στα πέριξ θα βρεις αρκετές καλές προτάσεις μαγαζιών είτε για να καθίσεις είτε για να πάρεις πακέτο και να πιάσεις θέση στα παγκάκια κάτω από την σκιά των δέντρων στο Άλσος.
Στη νέα του πιτσαρία, ο Μιλανέζος Marco Zenaboni φτιάχνει την πιο νόστιμη ναπολιτάνικη πίτσα.
Στοές στην πόλη με μαγαζιά για φαγητό, από wine bar-restaurants μέχρι παραδοσιακά καφενεία, που αξίζει να κάνεις μία στάση.
Το νέο στέκι των νοτίων προαστίων είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ένα party restaurant.
Μια βόλτα στον φούρνο με το ανοιχτό παρασκευαστήριο στη Χαριλάου Τρικούπη για ένα αυθεντικό γεωργιανό γεύμα.