Ελέφαντες Πρεσπών στιφάδο και σιφνιακή ρεβιθάδα: Τα ελληνικά όσπρια στα αθηναϊκά εστιατόρια
Τα όσπρια πρωταγωνιστούν στα πιάτα των εστιατορίων που ορίζουν τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
- 26 ΙΑΝ 2024
Τα όσπρια πρωταγωνιστούν στα πιάτα των εστιατορίων που ορίζουν τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
Έχει συνδεθεί με το ξενύχτι, το αλκοόλ, αλλά και όσους δουλεύουν νύχτα. Ο πατσάς όμως είναι πολλά περισσότερα από ένα καλτ πιάτο και στην Αθήνα τον απολαμβάνουμε στην πιο νόστιμη εκδοχή του.
Τα πιάτα που αδειάσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη και θυμόμαστε ακόμα για τη νοστιμιά τους.
Η ιαπωνική σούπα, με τις κινέζικες ρίζες, σε τρία μαγαζιά της Αθήνας για να την απολαύσεις σε διαφορετικές και πάντα νόστιμες εκδοχές.
Το νέο εστιατόριο που άνοιξε στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη έχει στο εσωτερικό του ένα και μοναδικό τραπέζι δώδεκα θέσεων, γύρω από την ανοιχτή κουζίνα, και σερβίρει νόστιμο φαγητό.
Μία φορά την εβδομάδα φουρνίζει αληθινό προζυμένιο ψωμί στο σπίτι του, με τα social media να λειτουργούν ως δίαυλος επικοινωνίας.
Μία ιεροτελεστία που λατρεύουν οι Ιταλοί αρχίζει και διαδίδεται όλο και περισσότερο στην πόλη μας.
Υπάρχει στάνταρ φιλοδώρημα που πρέπει να αφήνουμε όταν παραγγέλνουμε στο σπίτι; 4 ντελιβεράδες απαντούν στο Oneman.
Καλό φαγητό και κρασί στο ημίφως ή υπό το φως των κεριών για μία ρομαντική έξοδο στην πόλη.
Στο International Market βρίσκεις από μαύρα φασόλια, plantains και yuca μέχρι καλαμποκάλευρο για να φτιάξεις αρέπας και εμπανάδας.
Κουζίνες ανοιχτές μέχρι αργά για φαγητό μετά το θέατρο, τον κινηματογράφο ή απλώς μία πιο late night έξοδο στην πόλη.
Μία ωραία συνήθεια για να υιοθετήσεις στην πόλη.
Τι σημαίνει να αξιοποιείς ένα ψάρι από το κεφάλι μέχρι την ουρά και γιατί αυτή η πρακτική είναι βιώσιμη και ηθική για τη μαγειρική και τους καταναλωτές.
Εστιατόρια, μπαρ και street food μαγαζιά που έκλεισαν τις πόρτες τους αλλά θα τα θυμόμαστε με αγάπη.
Σίγουρα λίγο παραπάνω αυθορμητισμό, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και λιγότερα καλούπια.