Στο Μαγκάλι για χειροποίητα καλαμάκια και πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι
Στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, ένα σουβλατζίδικο ανάβει κάρβουνα δέκα χρόνια τώρα, δεν έχει γύρο, αλλά ζουμερά καλαμάκια που φτιάχνονται καθημερινά στο χέρι.
- 26 ΟΚΤ 2023
Στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, ένα σουβλατζίδικο ανάβει κάρβουνα δέκα χρόνια τώρα, δεν έχει γύρο, αλλά ζουμερά καλαμάκια που φτιάχνονται καθημερινά στο χέρι.
Ναι, καλά διάβασες και όχι, δεν υπερβάλλουμε.
Η ιστορία ενός ζαχαροπλαστείου που φτιάχνει κωκάκια εδώ και 43 χρόνια και η φήμη τους έχει εξαπλωθεί πέρα από τα δυτικά προάστια.
Ο εμβληματικός χώρος στην καρδιά της Αθήνας γίνεται σημείο συνάντησης για το φθινόπωρο και μας επιφυλάσσει νόστιμες εκπλήξεις και πάρτι.
Σε ένα στενάκι, ανάμεσα σε συνοικιακά μαγαζιά, ο Φώτης σερβίρει ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο συκώτι, ό,τι πρέπει για μία ρακή.
Ψαγμένα ψωμιά, λαχταριστά σαλάμια και λιωμένα τυριά σε μερικά από τα καλύτερα σαντουιτσάδικα της πόλης.
Επισκεφθήκαμε το Κτήμα Παπαργυρίου στο Λαλιώτη Κορινθίας τις τελευταίες ημέρες του τρύγου και πήραμε μία γεύση από τα κρασιά της επόμενης χρονιάς.
Η λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια της πόλης μεγαλώνει, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής.
Ένα εστιατόριο που εδώ και τριάντα χρόνια σερβίρει τις σπεσιαλιτέ της λιβανέζικης κουζίνας.
Μέρη που διατηρούν την οικεία και φιλόξενη αίσθηση μίας τρατορίας και προσφέρουν νόστιμο φαγητό αλά ιταλικά.
Άνθρωποι με διαφορετικό background αλλά με μία κοινή δέσμευση στην τέχνη τους, υπόσχονται ένα πιο νόστιμο μέλλον στην Αθήνα.
Οι νέοι φούρνοι της πόλης δεν ξεφουρνίζουν μόνο λιχουδιές όπως κρουασάν, πίτες, κέικ και buns, αλλά φροντίζουν και το κομμάτι του καφέ.
Με μία ιστορία που ξεκινάει τη δεκαετία του 1930, η ταβέρνα του Κατσόγιαννου παραμένει ένα από τα λιγοστά αυθεντικά στέκια σε μία γειτονιά που κρατάει τον χαρακτήρα της.
Ο σεφ και ιδιοκτήτης της Cookoovaya διασκεδάζει ακόμα στην κουζίνα και θεωρεί χρέος του τα αυτονόητα: την καλή πρώτη ύλη και τη νοστιμιά στο φαγητό.
Η νέα άφιξη στο Δουργούτι σε προσκαλεί να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά, να τσιμπήσεις mini burger προβατίνας και να απολαύσεις το spritz σου.