10 πράγματα που μάθαμε από τη σεζόν που πέρασε στην αθηναϊκή εστίαση
Οι τάσεις που αναδύθηκαν, οι νέες συνθήκες στα εστιατόρια και τα πρόσωπα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον μέχρι τώρα.
- 6 ΙΟΥΛ 2023
Οι τάσεις που αναδύθηκαν, οι νέες συνθήκες στα εστιατόρια και τα πρόσωπα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον μέχρι τώρα.
Φαγητά εκτός εποχής, φούρνος μικροκυμάτων, εντάσεις και έλλειψη αυθεντικότητας είναι μόνο μερικά από τα αρνητικά που εντοπίζουμε.
Terroir, διάρκεια ζωής, οικονομικά καλά κρασιά. Η σομελιέ του Oinoscent είναι η φίλη που θα ήθελε να έχει οποίος πίνει κρασί στην Αθήνα.
Η απάντηση είναι στο σπίτι σου, από το The Art of Dirty, γιατί το φαγητό -και ειδικά το «βρώμικο» θέλει τέχνη. Σκέψου παναρισμένο κοτόπουλο, pulled pork που λιώνει πριν καν φτάσει στο στόμα και μία αλμυρή εκδοχή του κρουασάν που θα σου γίνει εμμονή.
Αφήνουμε για λίγο τις παραλίες και πάμε σε λίμνες, βουνά και καταπράσινα πάρκα αναζητώντας δροσιά καταμεσής του καλοκαιριού.
Στο Solo Gelato στο Χαλάνδρι φτιάχνουν maritozzi – αφράτα μπριός γεμισμένα με βελούδινη κρέμα σαντιγί και πραλίνα, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.
Ο pastry chef Αντώνης Σελέκος, αποφάσισε να μας γνωρίσει καλύτερα το προζύμι στο οποίο βασίζονται τα ξεχωριστά πανετόνε του, με τον πιο fun τρόπο.
Φρέσκια μοτσαρέλα, πικάντικο σαλάμι Νάπολης και nduja, παρμεζάνα και πεκορίνο είναι τα υλικά της αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας που απολαμβάνεις στη Μαρίνα Φλοίσβου.
Κάτω από τις γραμμές του τρένου, ο Βοτανικός διατηρεί ακόμα τον χαρακτήρα του, με μεζεδοπωλεία, οινομαγειρεία και μοντέρνα καφενεία.
Η υπέρμαχος του φυσικού κρασιού, βρέθηκε στην Αθήνα για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που δεν αφορά τις τάσεις αλλά την αυθεντικότητα.
Γνώριμοι της αθηναϊκής εστίασης αποβιβάζονται στα νησιά για το καλοκαίρι, προσφέροντας γαστρονομικές εμπειρίες με θέα το Αιγαίο.
Τραγανά πιτάκια empanadas, κοτόπουλο μαριναρισμένο με jerk spices και νέα, ανατρεπτικά Tiki Popsicle Mojito συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό με Caribbean Vibes.
Μια περιοχή που εξελίσσεται συνεχώς, με παλιά αλλά και νέα μαγαζιά να συμβάλλουν στην ανάδειξή του.
Για μπάμιες, παστίτσιο με μοσχαρίσια μάγουλα και κολιό με φασολάδα, μέσα από μία μοντέρνα ματιά, στην ταράτσα του Mira Me Athens.
Φέτος φτιάχνουμε το καλοκαίρι μας στην πόλη όπως εμείς θέλουμε.