Πού θα πιεις ούζο με μεζέδες την Πρωτομαγιά
Επτά μαγαζιά για να πιάσεις τον Μάη στην Αθήνα.
- 30 ΑΠΡ 2023
Επτά μαγαζιά για να πιάσεις τον Μάη στην Αθήνα.
Μαγαζιά με all day χαρακτήρα σε μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πόλης.
Με value for money επιλογές, το Sushi Rolls στον Πειραιά έχει αποκτήσει τη δική του πιστή πελατεία και αποτελεί προορισμό για όσους αγαπούν το σούσι, αλλά όχι μόνο.
Το σάντουιτς που εμπνεύστηκε η Erica Cross, η Καναδή ιδιοκτήτρια του μικρού μπιστρό στη Λέκκα, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Ο μάγειρας και ιδιοκτήτης της Μούργας, που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, μίλησε στο OneMan για τη μαγειρική, τις κουζίνες και την αρχή όλων, την πρώτη ύλη.
Μερικές φορές το μόνο που θέλεις είναι ένα πληθωρικό μπουρίτο και μία καλοφτιαγμένη Mαργαρίτα για να πετύχεις τον τέλειο συνδυασμό.
Μιλήσαμε με τον πολυπράγμων σεφ και συνιδιοκτήτη του Wine is Fine, της νέας cave à manger που άνοιξε στην οδό Βύσσης.
Η αρτοποιός και pastry chef Ιάνθη Μιχαλάκη δίνει τη δική της πρόταση, με έμπνευση από το σκανδιναβικό γλυκό ψωμάκι.
Από ένα υλικό που έμενε στην αφάνεια ως απλό συνοδευτικό, το κουνουπίδι εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια.
Καινούργια bakeries που ειδικεύονται στο φυσικό προζύμι, μπιστρό και κονσεπτικά ζαχαροπλαστεία προστίθενται στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.
Οκτώ κλασικές αξίες που αντιστέκονται στις τάσεις της εποχής και παραμένουν (σχεδόν) ακέραιες στο πέρασμα του χρόνου.
Aπό χταπόδι και καλαμαράκι μέχρι οστρακοειδή για να τα απολαύσεις πριν το πασχαλινό τραπέζι.
Ένας οδηγός αγοράς για το πασχαλινό τραπέζι στην Αθήνα, από το αρνί και τη μαγειρίτσα (και σε vegan εκδοχή) μέχρι τα κρασιά και τα γλυκά.
Ένας φούρνος-ζαχαροπλαστείο που εκτός από το αγαπημένο πασχαλινό γλυκό, φτιάχνει και εξαιρετικά σοκολατάκια, αλλά και αλμύρες κις λορέν.
Εδώ ξεκινάς την ημέρα σου με καλό καφέ και ολόφρεσκα smoothies, ενώ για τις βραδινές ώρες ενδείκνυται το sushi σε συνδυασμό με τα cocktails.