Η Σόφι Ντεκομπέκ έφτιαξε τη δική της τεκίλα με μοναδικό οδηγό το πάθος της
Η πορεία, το όραμα και οι δυσκολίες, μιας γυναίκας που δεν άφησε κανένα εμπόδιο να την σταματήσει.
- 8 ΜΑΡ 2023
Η πορεία, το όραμα και οι δυσκολίες, μιας γυναίκας που δεν άφησε κανένα εμπόδιο να την σταματήσει.
Σε μία πιτσαρία που λειτουργεί από το 1977, η μακαρονάδα φούρνου μαζί με πίτσα ταψιού που φτιάχνεται καθημερινά με φρέσκα υλικά κλέβουν την παράσταση.
Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική οινική εκδήλωση της χρονιάς, πρόκειται να λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου.
Δύο συνοικίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο, αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για καλό φαγητό.
Η ακρίβεια φαίνεται πως δε θα αφήσει ανεπηρέαστο ούτε το σαρακοστιανό τραπέζι φέτος.
Το bar στον αριθμό 10 της οδού Αρκτίνου κατάφερε να αγαπηθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες της λειτουργίας του. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το φοβερό του hot dog.
Αρωματικά ρύζια, κρέας με κάρυ και μπαχάρια, κοτόπουλο tikka και φρεσκοψημένα ψωμάκια είναι μερικές μόνο από τις λιχουδιές που απολαμβάνουμε στα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
Από noodles και χοιρινό (ramen) μέχρι μανιτάρια και λαχανικά, αυτές οι σούπες από την Ασία είναι ιδανικές για όταν πέφτει ο υδράργυρος.
Σοκολατένια γλυκά για binge-watching ρομαντικών κομεντί, δείπνο με θέα και φαγητό με αστέρι Michelin, για όσους θέλουν να το ζήσουν του Αγίου Βαλεντίνου.
Από premium κρέατα και κοπές, με θέα στον Σαρωνικό, μέχρι παϊδάκια και ρετσίνα σε ταβέρνα. Εφτά διευθύνσεις για κάθε γούστο και τσέπη ενόψει της αγαπημένης Πέμπτης των Ελλήνων.
Αγαπημένα μαγαζιά που μας βοηθούν να ταξιδεύσουμε στις κουζίνες του κόσμου.
Μπύρες από μικρές ζυθοποιίες, καλοφτιαγμένα cocktails, ramen και burger είναι μερικές από τις επιλογές που βρίσκεις στα street bar & food της πόλης.
«Πειραγμένα» Paris-Brest, choux που γεμίζονται à la minute, πληθωρικά προφιτερόλ και σιροπιαστά μπαίνουν στη λίστα με τα γλυκά που αγαπάμε σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης.
Μια συνάντηση με τους αφανείς ήρωες της κουζίνας που αποτελούν μία υπολογίσιμη δύναμη στην εστίαση (και όχι μόνο).
Πού βγαίνουμε τώρα στην πόλη; Ο Σωτήρης Κοντιζάς συστήνει ένα μαγαζί αφιερωμένο στο ramen, ο Γιώργος Κελέφης του Ozon δημιουργεί ένα creative hub και ο Γιάννης Λουκάκος προτείνει μεξικάνικες γεύσεις.