Πού θα φας το καλύτερο brunch στην Αθήνα
Από το Philos που άνοιξε ξανά τις πόρτες του και σερβίρει ακόμα και τραχανά με twist μέχρι το διαχρονικό New Taste, αυτά είναι τα μέρη που σερβίρουν το καλύτερο brunch στην πόλη.
- 2 ΑΠΡ 2022
Από το Philos που άνοιξε ξανά τις πόρτες του και σερβίρει ακόμα και τραχανά με twist μέχρι το διαχρονικό New Taste, αυτά είναι τα μέρη που σερβίρουν το καλύτερο brunch στην πόλη.
Το φημισμένο παστίτσιο του Γκίκα Ξενάκη, το μεσογειακό σεβίτσε του Σταμάτη Τσίλια, ένα πληθωρικό μπιφτέκι προβατίνας και νόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι.
Το πιο πρόσφατο εγχείρημα των Κώστα Πισιώτη, Σωτήρη Κοντιζά και Μάνου Μπαμπούνη στήθηκε ακριβώς δίπλα στο Nolan, θυμίζει εργαστήριο βγαλμένο από sci-fi ταινία (παρότι είναι ένα αστικό ζαχαροπλαστείο με σύγχρονη αισθητική), και σερβίρει σε τρόλεϊ μερικά από τα πιο περιζήτητα γλυκά της Αθήνας: από pasteis de nata μέχρι «καμένο» cheesecake.
Εκατό εστιατόρια της πόλης σε περιμένουν για να τα επισκεφτείς, μέσα από ειδικά προνομιακά μενού των 15€, 30€ και 60€, αλλά και των 80€ για επιλεγμένα μαγαζιά, τα οποία έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin
Όταν η μαγειρική ακολουθεί τον κύκλο της φύσης και οι chefs προκαλούν τους εαυτούς τους.
Από τα τηγανητά κεφτεδάκια και τα μακαρόνια με κιμά μέχρι το τσουρέκι και το ποντικάκι, συνεχίζουμε να βρίσκουμε παρηγοριά στα φαγητά και τα γλυκά που μας μεγάλωσαν.
Γιατί κάποιες τάσεις στο φαγητό τείνουν όλο και περισσότερο προς τα άκρα; Ξημερώνει μία νέα μέρα ή όλα αυτά είναι απλά υπερβολές;
Το Golden Hall προτείνει 9 στάσεις για φαγητό, καφέ και γλυκό.
Με ασιατικό, αυθεντική ιταλική pasta, το πιο νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο και plant-based φαγητά, η οδός Απόλλωνος είναι ένας δρόμος που συγκλίνουν όλες οι κουζίνες του κόσμου.
Ένας μάγειρας κάνει πέντε στάσεις για φαγητό και ποτό στο Κουκάκι, στην περιοχή του, εκεί που συχνάζει και ξέρει πού θα φάει τι.
Το πρωινό γεύμα αλλάζει, εμπλουτίζεται και πλέον στην Αθήνα βρίσκεις προτάσεις, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όλες τις ώρες της ημέρας.
Μέρη με μεγάλη ιστορία συνεχίζουν να σερβίρουν το φαγητό τους, γίνονται πόλος έλξης για τις νεότερες γενιές και τους τουρίστες και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του τότε και του τώρα. Τα μαγαζιά στα οποία έτρωγαν ακόμα και οι παππούδες μας.
Τα καλύτερα μαγαζιά στην πόλη για να συνδυάσεις καλό φαγητό και cocktail αξιώσεων.
Ακολουθούν τα μαγαζιά που κρατούν τις τιμές στα παλιά προ πολέμου επίπεδα χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.
Από τραγανή γουρουνοπούλα και βιετναμέζικα noodles μέχρι αφράτη βάφλα με αυγό και french toast.