4 πιάτα για να δοκιμάσεις στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι
Ο πιο κεντρικός δρόμος στο Κολωνάκι είναι ιδανικός για όλες τις ώρες της μέρας: έχει smash burgers, σάντουιτς με ελληνικά προϊόντα, εστιατορικά γλυκά και brunch.
- 10 ΙΟΥΝ 2022
Ο πιο κεντρικός δρόμος στο Κολωνάκι είναι ιδανικός για όλες τις ώρες της μέρας: έχει smash burgers, σάντουιτς με ελληνικά προϊόντα, εστιατορικά γλυκά και brunch.
Στον έβδομο όροφο του αθηναϊκού ξενοδοχείου, το Clair de Lune Restaurant- Bar γίνεται ένα ειδυλλιακό σημείο συνάντησης για κοκτέιλ και μεσογειακές γεύσεις.
Tο νοτιοαμερικάνικο πιάτο κατακλύζει τα μενού των εστιατορίων και γίνεται η ρόκα-παρμεζάνα της εποχής μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι δε χωράει παντού.
Κάθε Τετάρτη, η συνέργια για τη διατροφή που ακούει στο όνομα Μποστάνι στήνει μία λαϊκή αγορά με παραγωγούς που ακολουθούν βιολογικές ή φυσικές πρακτικές στις καλλιέργειές τους, με σκοπό να δημιουργηθεί μία κοινότητα με τους καταναλωτές.
Από ένα φρέσκο μοσχαρίσιο καρπάτσιο και μία πιο μοντέρνα εκδοχή της Τσουχτής μέχρι sushi rolls και παϊδάκια, αυτός ο ήσυχος δρόμος στο Παγκράτι έχει τα δικά του στέκια.
Καλοκαίρι στην Αθήνα δεν είναι μόνο τα μαγαζιά με τις παραδοσιακές αυλές και το φαγητό που κάνει επίκληση στο συναίσθημα. Είναι και τα νέα εγχειρήματα που εξελίσσουν τις ανάγκες και ορίζουν τις τάσεις.
Επιλέξαμε πέντε διευθύνσεις με σκοπό να αναδείξουμε εντελώς υποκειμενικά το αγαπημένο μας μιλφέιγ.
Από το 1994, η Μαίρη μαγειρεύει για τους πελάτες της σαν να ήταν οι φίλοι της, με το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης να ορκίζεται στο φαγητό της.
Για κάποιους είναι η αναζήτηση του τέλειου burger ενώ για άλλους η ανάδειξη μίας κουζίνας και η πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου.
Αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια μεταφέρουν τη δράση της σάλας σε καταπράσινους κήπους και προσεγμένες αυλές.
Τρώγοντας pizza, ένα ριζότο με προσούτο που ενθουσίασε την παρέα και μια νόστιμη μπρουσκέτα, καταλήξαμε πώς μία μπίρα μπορεί να απογειώσει το φαγητό αλλά και την έξοδο για ταινία.
Το θρυλικό εστιατόριο της Αθήνας για ψαροφαγία γιορτάζει φέτος δέκα χρόνια και εμείς θυμόμαστε την ιστορία και τη φιλοσοφία που αποτυπώνεται σε κάθε πιάτο του – χθες, σήμερα, πάντα.
Φίλοι, μάγειρες και συνεργάτες, οι Σπύρος Κατσίμπας και Γιώργος Μίχος έστησαν ένα μαγαζί με πολλή αγάπη, δίνοντας προσοχή από τη διακόσμηση μέχρι την κουζίνα.
Αυγά σκραμπλ, αυγόφετες από τσουρέκι, ένα κλαμπ σάντουιτς που δε μοιάζει με κανένα άλλο και πατάτες τηγανητές με ταραμοσαλάτα στην πιο όμορφη πλευρά του Νέου Κόσμου.
Δέκα χρόνια μετά την επιτυχία του Estrella, οι δημιουργοί του συστήνουν το Surfer Maya, ένα formal street food που εστιάζει στις ποιοτικές πρώτες ύλες και τους πειραματισμούς.