Πόσο κοστίζει φέτος το πασχαλινό τραπέζι στην Αθήνα
Ένας οδηγός αγοράς για το πασχαλινό τραπέζι στην Αθήνα, από την παραδοσιακή μαγειρίτσα και τo αρνί μέχρι τα πιο ιδιαίτερα τσουρέκια.
- 16 ΑΠΡ 2022
Ένας οδηγός αγοράς για το πασχαλινό τραπέζι στην Αθήνα, από την παραδοσιακή μαγειρίτσα και τo αρνί μέχρι τα πιο ιδιαίτερα τσουρέκια.
Η chef του Noah μιλάει για τη φιλοσοφία πίσω από το μενού, την αγάπη της για την ένταση, το χρώμα και τα μπαχαρικά αλλά και για το τι κάνει τελικά έναν μάγειρα καλό στη δουλειά του.
Πικάντικη πίτσα, ζουμερά burgers, comfort πιάτα με εξωτική διάθεση και τσιπουρομεζέδες σε μία πολυσύχναστη πλατεία στη Νέα Πεντέλη.
Μπισκότα τραγανά, soft, με κομμάτια σοκολάτας, σε XL μέγεθος και υφή brownie ψήνονται στα μαγαζιά της πόλης και γίνονται η τελευταία ένοχη απόλαυσή μας.
Όσο ο καιρός ζεσταίνει αναζητούμε τις πιο όμορφες αστικές αυλές για τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες.
Ο δρόμος που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας.
Η τρίχα στο πιάτο του Albert Adria, ένα καψόνι με πατάτες, μαντραπήδες από το στρατόπεδο, χωρίς ρεύμα σε γεμάτο εστιατόριο και άλλες ιστορίες από κουζίνες εστιατορίων και μη. Δημήτρης Κατριβέσης, Βασίλης Καλλίδης, Άρης Βεζενές, Άγγελος Μπακόπουλος, Αργυρώ Κουτσού και Αλμπέρτο Σιμιλλίδης κρατούν το τιμόνι της αφήγησης.
Ο pastry chef μάς ξεναγεί στο Κολωνάκι μέσα από τις δικές του αγαπημένες στάσεις για πρωινό, καφέ, φαγητό και φυσικά γλυκό.
Μερικές στάσεις για ζουμερό burger, αυθεντική pizza margherita, ιαπωνικό σουβλάκι και την πιο φίνα πάβλοβα στον δρόμο που ενώνει το Κολωνάκι με τα Εξάρχεια.
Η πόλη ακολουθεί ήδη το τρίτο κύμα καφέ κι αυτό μεταφράζεται μέσα από αξιόλογα μέρη που χτίζουν σχέσεις με τους επισκέπτες τους.
Σε μία πόλη που δεν είναι πάντα εύκολο να ακολουθήσει κανείς το πρόγραμμα της νηστείας, άλλοι την επιλέγουν για θρησκευτικούς λόγους και άλλοι για detox του οργανισμού.
Pinchos και montaditos που συνδυάζουν εκλεκτά τυριά, αλλαντικά και προϊόντα της Μεσογείου συνδυάζονται με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, δροσιστική λευκή sagria και αποστάγματα.
Από το Philos που άνοιξε ξανά τις πόρτες του και σερβίρει ακόμα και τραχανά με twist μέχρι το διαχρονικό New Taste, αυτά είναι τα μέρη που σερβίρουν το καλύτερο brunch στην πόλη.
Το φημισμένο παστίτσιο του Γκίκα Ξενάκη, το μεσογειακό σεβίτσε του Σταμάτη Τσίλια, ένα πληθωρικό μπιφτέκι προβατίνας και νόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι.
Το πιο πρόσφατο εγχείρημα των Κώστα Πισιώτη, Σωτήρη Κοντιζά και Μάνου Μπαμπούνη στήθηκε ακριβώς δίπλα στο Nolan, θυμίζει εργαστήριο βγαλμένο από sci-fi ταινία (παρότι είναι ένα αστικό ζαχαροπλαστείο με σύγχρονη αισθητική), και σερβίρει σε τρόλεϊ μερικά από τα πιο περιζήτητα γλυκά της Αθήνας: από pasteis de nata μέχρι «καμένο» cheesecake.