10 low-budget μέρη για νόστιμο φαγητό στην Αθήνα
Δέκα διευθύνσεις στην πόλη για να φας καλά χωρίς να πληρώσεις πολλά.
- 27 ΦΕΒ 2022
Δέκα διευθύνσεις στην πόλη για να φας καλά χωρίς να πληρώσεις πολλά.
Ιδανικά, θα θέλαμε να απολαμβάναμε το διάσημο σάντουιτς με παστράμι στο Katz’s Deli της Νέας Υόρκης. Εναλλακτικά, όμως έχουμε κάποιες επιλογές πιο κοντά, εδώ στην Αθήνα.
Ένας μικρός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας που κρύβει μεγάλες νοστιμιές.
Παγκόσμια ημέρα Μαργαρίτας και σου παρουσιάζουμε τα μαγαζιά που θα το γιορτάσεις στην πόλη.
Ο chef και ιδιοκτήτης του Vanderveen στο Άμστερνταμ σχεδίασε το νέο μενού της Hytra και θέλει ο κόσμος να περνάει καλά τρώγοντας υψηλού επιπέδου φαγητό.
Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια ιταλικής κουζίνας στην πόλη που θα σε κάνουν να νιώθεις σαν να τρως σε ένα φιλικό σπίτι.
Μια επίσκεψη στο Rita’s Cookies στην Κοκκινιά, εκεί που βγαίνουν μοσχομυριστά και αφράτα τσουρέκια, κουραμπιέδες – μπουκιές όλο τον χρόνο, σπιτικά κουλούρια και λιβανέζικα γλυκίσματα.
9 θεατρικές σκηνές που παρουσιάζουν μία ευρεία γκάμα παραστάσεων, 5 πολύ ζωντανές γειτονιές της πόλης για έξοδο αμέσως μετά.
Στα πολίτικα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας συναντάς το μισοφέγγαρο τσουρέκι, την πολύ νόστιμη κωνσταντινοπολίτικη συνταγή με τον ενδιαφέροντα μύθο γύρω από το όνομά της.
Από την πάστα αμυγδάλου και τα ποντικάκια μέχρι τα κεράσματα που βρίσκαμε στη φοντανιέρα της γιαγιάς, αναζητούμε εμμονικά τα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.
Πριν λίγο καιρό ο 36χρονος chef και το εστιατόριό του CTC έλαβαν την πρώτη τιμητική διάκριση από τον Οδηγό Michelin. Εκείνος όμως δεν έχει σκοπό να αλλάξει: θέλει να μαγειρεύει για τους καλεσμένους του και τον εαυτό του και όχι για τα βραβεία.
Ζητήσαμε από τρία παγωτατζίδικα στο κέντρο της Αθήνας να μας δώσουν το προφίλ του ανθρώπου που τρώει παγωτό στους 0°C βαθμούς φορώντας μπουφάν και χοντρές κάλτσες.
Το Lovers Piñata κάνει την αρχή για τα μονοθεματικά γλυκά που θα βρίσκεις στο εναλλακτικό στούντιο ζαχαροπλαστικής του pastry chef.
Οι γεύσεις που τρεντάρουν στον εστιατορικό χάρτη της πρωτεύουσας έρχονται από τα βάθη της Ανατολής και μπαίνουν στο κέντρο του τραπεζιού για να τις μοιραστεί όλη η παρέα.
Ο καταξιωμένος chef βρίσκεται πλέον στον δικό του χώρο, με τον συνεργάτη του Άλεξ Μουρίδη και μια φρέσκια ομάδα στο πλευρό του και έχει ως σκοπό να προσφέρει γευστικές αναμνήσεις και να δείξει πώς πρέπει τελικά να λειτουργεί μία κουζίνα.