Πού θα φας νόστιμη πίτσα στο χέρι στην Αθήνα
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πίτσας, ανατρέχουμε στην ιστορία της και κάνουμε στάση σε πέντε διευθύνσεις στην Αθήνα για να την απολαύσουμε στο χέρι.
- 10 ΦΕΒ 2022
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πίτσας, ανατρέχουμε στην ιστορία της και κάνουμε στάση σε πέντε διευθύνσεις στην Αθήνα για να την απολαύσουμε στο χέρι.
Tραγανό έξω, ζουμερό μέσα: μία λίστα για να βρεις αυτό ζητάς στην Αθήνα.
Στη νέα japanese pub που άνοιξε στο Κολωνάκι θα βρεις το νέο σου στέκι, για να χαλαρώσεις πίνοντας ιαπωνικά spirits και απολαμβάνοντας yakitori και άλλα signature πιάτα.
Παραδοσιακά και μοντέρνα καφενεία στην Αθήνα για νόστιμους μεζέδες, κρασί και αποστάγματα.
Η ταράτσα του Boutique Hotel αναδεικνύεται σε ένα all day στέκι, αφού συνδυάζει νόστιμο φαγητό, ευφάνταστα cocktails, εξαιρετικά κρασιά, υπέροχες μουσικές και θέα.
Η τυρόπιτα παραμένει το πιο old school ελληνικό πρωινό και αυτά είναι τα καλύτερα μέρη στην πόλη για να την τιμήσεις.
Οι καλύτερες στάσεις για φαγητό σε δύο όχι και τόσο δημοφιλείς γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.
Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων Franco Manca έφτασε στην Αθήνα και θέλει να μυήσει το κοινό στην πιο slow-rising sourdough pizza.
Το ιστορικό σουβλατζίδικο έρχεται στην οδό Ρόμβης με ένα νέο κατάστημα-φόρο τιμής στην ιστορία του. Μιλήσαμε με τον Τάσο Σαββόγλου, τον εγγονό του πρώτου ιδιοκτήτη, για την πετυχημένη συνταγή επτά δεκαετιών, για την παράδοση, για τους πελάτες που δεν αλλάζουν τις συνήθειές τους αλλά και το φαγητό που είναι συναίσθημα.
Σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί, αυθεντική ιταλική καρμπονάρα και φρέσκα ζυμαρικά, γαλλικά κρουσάν και bagels μπαίνουν στη λίστα.
Έξι εστιατόρια στην Αθήνα με degustation menu για high-end γαστρονομική εμπειρία όταν θέλεις να κάνεις μια ξεχωριστή έξοδο.
Οι καλύτερες διευθύνσεις στην πόλη για γαλλική κρεμμυδόσουπα, βιετναμέζικη Pho, ψαρόσουπα, ακόμα και μαγειρίτσα, τώρα που ο καιρός έχει κρυώσει για τα καλά.
Ένας φούρνος με φανταστική καρμπονάρα, ένα cool καφέ στην Κυψέλη και η προσθήκη brunch σε ένα αγαπημένο μαγαζί της πόλης αρκούν για να βγεις έξω.
Η ιστορία των bao buns (αυτά τα αφράτα ψωμάκια ατμού) που ήρθαν από την Ασία και κατέκλυσαν τον δυτικό κόσμο αποτελώντας μέχρι και σήμερα ένα αγαπημένο φαγητό στο χέρι.
Μία βόλτα στον Κτιστάκη και στη Στάνη, σε δύο από τα παλαιότερα μαγαζιά για γλυκό της πόλης, που θυμίζουν κάτι από χωριό.