Φωτογραφία: @upon.ath
ΓΕΥΣΗ

Πού να φας τον Αύγουστο στην Αθήνα

Μαγαζιά που θυμίζουν κάτι από διακοπές για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Για κάποιους το να μένουν στην Αθήνα τον Αύγουστο είναι ευτυχές γεγονός. Για άλλους αναγκαίο κακό. Μπορούν να συναντηθούν αμφότεροι στα παρακάτω μαγαζιά.

Στη Δεξαμενή (πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι) πας περισσότερο για τη δροσιά και το άραγμα και λιγότερο για το φαγητό. Θα βάλεις όμως και μερικούς μεζέδες στη μέση, όπως ντάκο, χαλούμι στη σχάρα, πατάτες τηγανητές και λουκάνικο, που ταιριάζουν με το ούζο και την μπίρα.

Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να βρεις τραπέζι με μεγαλύτερη ευκολία δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές υπάρχει σχετική αναμονή.

Το Στέκι του Ηλία (Επταχάλκου 5) θυμίζει κάτι από τις παλιές ταβέρνες της Αθήνας και η αυλή του είναι ιδανική για τα αυγουστιάτικα βράδια στην ατμοσφαιρική γειτονιά του Θησείου.

Χωριάτικη σαλάτα, σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή και καλοψημένα παϊδάκια ανήκουν στις σπεσιαλιτέ.

Ο Πεζούλας (Πεισίστρατου 11), η φημισμένη – για τα φρέσκα ψάρια και την ψαρόσουπά της – ταβέρνα της Καλλιθέας, βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το ΚΠΙΣΝ. Τη συναντάς στην πίσω πλευρά του, με την αυλή της να θυμίζει κάτι από νησί, ανάμεσα στις πολυκατοικίες.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει από μικρά ψάρια σε τηγάνι και σχάρα, μεζέδες για ούζο και μπύρα, και πολλές ακόμα επιλογές από τη θάλασσα. Θα φας νόστιμα και απλά, σε ένα χαλαρό περιβάλλον – ιδανικό για τις ημέρες που διανύουμε.

Το Upon (Δημοκρατίας 33) στο Παλαιό Φάληρο ανοίγει από το πρωί για καφέ και προσφέρει comfort γεύσεις που βασίζονται σε άρτιες τεχνικές και προσεγμένη πρώτη ύλη.

Ο chef και ένας εκ των ιδιοκτητών, Γρηγόρης Κικής, χρησιμοποιεί εποχικά, φρέσκα προϊόντα, εμπνέεται από τις διαφορετικές κουζίνες του κόσμου και δημιουργεί νόστιμα πιάτα.

Το μενού ολοκληρώνεται με μία προσεγμένη λίστα κρασιών και cocktails, για μία ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου στα νότια προάστια.

Σε μία ήσυχη γειτονιά στο Γαλάτσι, λιάζονται χταπόδια και μπαίνει καλό τηγάνι κάθε μέρα. Στο Λέσβιον (Βαρδουσίων 3) φτιάχνουν κάθε λογής μεζέδες, από ταραμοσαλάτα και φάβα μέχρι ψάρια παστά και μαρινάτα για να τους συνδυάσεις με αποστάγματα και μπύρα.

Ψαράκια φρέσκα για τηγάνι, πατάτες τηγανητές χωρίς ίχνος περιττού λαδιού και καλαμαράκι βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, επιβεβαιώνοντας πώς μπορείς ακόμα να φας σαν να είσαι διακοπές.

Σε προνομιακή τοποθεσία στην καρδιά της Κηφισιάς, το Salumaio (Παναγίτσας 3) ενδείκνυται για χαλαρές βραδιές.

Ντελικατέσεν και εστιατόριο, δίνει έμφαση στις ιταλικές γεύσεις από το 1998, με δροσιστικές σαλάτες, αλλαντικά και τυριά, ζυμαρικά και ωμά, όπως ταρτάρ φρέσκου ψαριού ημέρας, μαριναρισμένη σαρδέλα σε φρυγανισμένο ψωμί με σος λιαστής ντομάτας, καρπάτσιο κολοκύθι και φαρφάλες με μπρικ και καπνιστό σολομό, τα οποία ταιριάζουν έξοχα με ένα ποτήρι κρασί.

Exit mobile version