Άσπα Κουλύρα
ΓΕΥΣΗ

Πού να φας τον Νοέμβριο στην Αθήνα

Μαγειρικές μεταγραφές και νέα μενού για να δοκιμάσεις στην πόλη.

Μάγειρες μετακινούνται στις αθηναϊκές κουζίνες, αγαπημένα εστιατόρια αλλάζουν πρόσωπο και καινούργιες αφίξεις διεκδικούν τον χώρο τους. Πού να φας τον Νοέμβριο στην Αθήνα, από τσιμπολόγημα μέχρι βραδινή έξοδο.

Το Rock’ n Roll (Λουκιανού 6, Κολωνάκι) άνοιξε ξανά τις πόρτες του στα μέσα του περασμένου μήνα, έτοιμο να διανύσει την 38η σεζόν του και ο Άνταμ Κοντοβάς δημιούργησε ένα μενού με american fusion προσέγγιση.


Ταρτάρ από μοσχάρι, τσάτνεϊ ντομάτας, γιαούρτι και ταπιόκα, flatbread με μανιτάρια, μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμύδι και τζίντζερ, γαρίδα-sando και το rock-smash με γαλλικές πατάτες είναι ανάμεσα στα πιάτα που θα δοκιμάσεις από τον νέο κατάλογο. Το bar-restaurant μένει πιστό στην ταυτότητά του, καθώς διοργανώνει βραδιές με live μουσική και Dj guests.

Μία νέα εποχή ξεκινάει για τον Proveleggios, μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Κοντιζά, ο οποίος έκλεισε τον κύκλο του και με τα Nolan και Sweet Nolan. Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης αναλαμβάνει το τιμόνι της κουζίνας, στήνοντας ένα μενού με minimal γαστρονομική αισθητική που θυμίζει λίγο Σκανδιναβία, αλλά είναι βασισμένο στις αναμνήσεις. Τις δικές του και των συναδέλφων του.

Μύδια με χόρτα γιαχνί, ταρτάρ μοσχάρι σε κανόλι με γεύση και μια τριλογία πιάτων με τον τίτλο Brainstorming – με έμπνευση από τα αγαπημένα του σεφ – είναι μερικά από όσα συνθέτουν τον καινούργιο κατάλογο του εστιατορίου.


Σε αυτή τη νέα εποχή το μπαρ συνεχίζει να κάνει τα θαύματά του με την bar manager Πόπη Σεβαστού. Βασικό μότο του μπαρ η επιστροφή στη γεύση. Πέντε βασικές κατηγορίες κοκτέιλ, με μια εξ αυτών εντελώς νέα για τον Proveleggios: τα desserts. Ποτά για γλυκό ξεκίνημα ή για κλείσιμο του γεύματος/δείπνου. Από τις αρχές του Νοεμβρίου επιστρέφουν και οι Κυριακές μεσημέρι με ένα μενού διαφορετικό, πιο οικογενειακό και κυριακάτικο.

Το New Hotel, ένα από τα πιο feelgood ξενοδοχεία της Αθήνας, σερβίρει το ανανεωμένο του brunch σε δύο χώρους: Στο Art Lounge, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου με θέα στην πόλη και στο ανανεωμένο Lobby Bar, στο ισόγειο, που έχει δημιουργηθεί πια μία αστική όαση από το γραφείο Manhattan Projects.


Καγιανάς, φρουτάλια και πίτες ημέρας από τη μία, φρεσκοψημένα viennoiseries, lobster roll και smashed beef burger από την άλλη, συνθέτουν ένα μενού για όλα τα γούστα. Μπορεί τα pancakes να είναι ταυτισμένα με το brunch, όμως αξίζει να δοκιμάσεις το paris brest, που είναι πραγματικά φίνο.


Άσπα Κουλύρα

Αν έχεις όρεξη για τσιμπολόγημα, η Gonia στα Εξάρχεια είναι ένα μαγαζί χωρίς ταμπέλες. Μπορείς δηλαδή να περιηγηθείς ανάμεσα σε αντικείμενα για το σπίτι, να βρεις ακόμα και πλακάκια για το μπάνιο σου και την ίδια στιγμή να δεις έργα τέχνης και να πιες το κρασί σου.

Έχουν φτιάξει μία μικρή προσεγμένη λίστα, όπως επίσης για τα cocktails, κι έχουν ετοιμάσει μία ιδιαίτερη ιεροτελεστία για το απεριτίβο. Ποικιλίες από μαριναρισμένες ελιές και ατομικά πλατό με νόστιμα τυριά και αλλαντικά σερβίρονται σε ασημένια σκεύη. Όλα αυτά συνοδεύονται με vinyl Dj sets.

Exit mobile version