Getty Images/Ideal Image Michael Paulsen
ΓΕΥΣΗ

Πού να πας για φαγητό μετά το Ηρώδειο

Στον δρόμο προς το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο βρίσκεις χειροποίητο παγωτό, wine bars με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και εστιατόρια με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη.

Την τιμητική του έχει και φέτος το Ηρώδειο με ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα. Στον δρόμο προς το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, σε περιμένει χειροποίητο παγωτό, wine bars με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και εστιατόρια με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη.

Νόστιμες και δροσιστικές εκπλήξεις κρύβει το μικροσκοπικό Dolce Far Niente (T. Καρατάσου 26) αφού εδώ το χειροποίητο παγωτό συνδυάζεται με τραγανή και σιροπιαστή τουλούμπα ή με μία βάση μπισκότων με καραμέλα ή σοκολάτα. Η ποικιλία των γεύσεων είναι περιορισμένη, καθώς το ζητούμενο είναι η ποιότητα και όχι η μαζική παραγωγή.

Αν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου, πριν ξεκινήσει η παράσταση ή η συναυλία που θα παρακολουθήσεις, μια ωραία ιδέα είναι να ξεκινήσεις με μια στάση εδώ. Μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου θα έχεις κάνει μία ωραία βόλτα, απολαμβάνοντας το παγωτό σου.

Για όσους φεύγουν πεινασμένοι και έχουν όρεξη για λίγη κουβέντα περί τέχνης, στο Fysika by Dough (Δημητρακοπούλου 17), βρίσκουν ένα ανεπιτήδευτο, μικρό wine bar με έμφαση στα κρασιά ήπιας οινοποίησης και πίτσα ναπολιτάνικου στυλ.

Με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, εδώ βρίσκεις κλασικές προτάσεις, όπως Margarita, Marinara και Pepperoni αλλά και πιο ιδιαίτερες που ταιριάζουν στην εποχή, όπως για παράδειγμα η Melanzana με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μελιτζάνα, κουκουνάρι, λάδι σκόρδου και βασιλικό.

Το Wine with Eleni (Μισαραλιώτου 20) ανοίγει όταν ξεκινάει η καλοκαιρινή σεζόν σε έναν μικρό κήπο δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η δημιουργός του βλέπει την Ελλάδα ως μία «οινική χώρα με ένα φανταστικό οπλοστάσιο γηγενών ποικιλιών» και μοιράζεται την αγάπη της για τον κόσμο του ελληνικού κρασιού μέσα από γευσιγνωσίες κρασιού κάτω από τα δέντρα.

Προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας βρίσκεις στο Gargaretta (Ροβέρτου Γκάλι 1), το all day μπιστρό που δανείζεται το όνομά του από τη Γαργαρέττα, μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας που το όνομά της τείνει να χαθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Το όνομα αποδίδεται στην ιταλική οικογένεια Gargaretta, η οποία κατά τον μεσαίωνα καλλιεργούσε κτήματα, στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το μπιστρό. Απολαμβάνεις μια ενημερωμένη λίστα κρασιών και signature cocktails και πιάτα που βασίζονται σε μεσογειακές γεύσεις.

Ειδυλλιακό είναι το σκηνικό στο rooftop του Sense Athens (Διονυσίου Αεροπαγίτου 5), του εστιατορίου που βρίσκεται στον 7ο όροφο του AthensWas Design Hotel, λίγα βήματα μακριά από την Ακρόπολη.

Ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ξέρει ακριβώς πώς να συγκεντρώσει τα σωστά συστατικά για μια τέλεια βραδιά, καθώς επιλέγει φρέσκα και τοπικά προϊόντα και βότανα βοτάνων που προέρχονται από τον βιολογικό, βοτανόκηπο του ξενοδοχείου. Το μενού αλλάζει συνεχώς, όμως η κύρια έμπνευσή του πηγάζει από τις παιδικές του αναμνήσεις και τα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης.

Exit mobile version