ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON
ΓΕΥΣΗ

Πού πίνουμε και τρώμε στα όρθια στην Αθήνα

Μπύρες από μικρές ζυθοποιίες, καλοφτιαγμένα cocktails, ramen και burger είναι μερικές από τις επιλογές που βρίσκεις στα street bar & food της πόλης.

Το φαγητό και το ποτό στο χέρι δεν είναι ξένες συνήθειες για τους Αθηναίους τα τελευταία χρόνια. Με την άνθιση του street food, αρχίσαμε να αράζουμε με μεγαλύτερη άνεση έξω από τα μαγαζιά, πίνοντας καλοφτιαγμένα cocktails και τρώγοντας smash burgers. Με την πανδημία, επαναπροσδιορίσαμε λίγο περισσότερο τη σχέση μας με τον δημόσιο χώρο – θυμάμαι ακόμα το φαγοπότι στη βολική είσοδο μιας πολυκατοικίας στο Σύνταγμα – μια σχέση που διατηρείται μέχρι σήμερα. Πλέον, η Αθήνα μετράει αρκετά μαγαζιά που είναι φτιαγμένα για να φας και να πιεις κάτι στα όρθια, και μάλιστα σε εξαιρετική ποιότητα.

The bar in front of the bar


Το Bar in front of the bar έγινε αμέσως ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ του κέντρου και όχι άδικα. Ένα street bar που έβγαλε το fine drinking κυριολεκτικά έξω στον δρόμο. Ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος και ο Αλέξανδρος Τσελεπής μετουσίωσαν ιδέες και εικόνες από ταξίδια – για παράδειγμα οι επιγραφές που αλλάζουν είναι εμπνευσμένες από την Tate Modern.

Στο μπαρ τώρα, η ιδέα είναι ένα μενού που αλλάζει, που δίνει βάση στην ανακύκλωση και την εποχικότητα και δεν υστερεί καθόλου σε φαντασία και δημιουργικότητα. Θα πιεις εξαιρετική Paloma και Negroni, μεταξύ άλλων, κι αν πεινάσεις μπορείς να τσιμπήσεις πίτσα. Και όλα αυτά πάνω στον πεζόδρομο της Πετράκη.

THE BAR IN FRONT OF THE BAR

Ikigai


Το τελευταίο πρότζεκτ του Άρη Βεζενέ μοιράζεται τον ίδιο δρόμο με το Birdman και ακολουθεί την αγάπη του chef και επιχειρηματία για την ιαπωνική κουλτούρα. Το Ikigai είναι ένα κατάστημα τροφίμων που συγκεντρώνει ιδιαίτερα προϊόντα, από τρόφιμα μέχρι tableware και μαγειρικά σκεύη.

Ταυτόχρονα, φιλοξενεί ένα κρεοπωλείο, από όπου μπορεί να προμηθευτεί κανείς συγκεκριμένες κοπές, και στεγάζει πλέον το Ekiben Kitchen, που προσφέρει την επιλογή για ένα γρήγορο φαγητό εντός ή για takeaway. Τα καθίσματα είναι λιγοστά και προορίζονται για να γευματίσει κανείς (ramen, gyoza, sando και όχι μόνο) και να συνεχίσει τις δουλειές του.

Blame the sun


OneMan/Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Ο Ανέστης Ζαμανόπουλος, ο Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος και ο Δημήτρης Λαδόπουλος έφτιαξαν ένα taproom με καλιφορνέζικη διάθεση στο Κουκάκι. Το άνετο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί γεμίζει με κόσμο που έρχεται για να πιει handcrafted μπύρες, να τσιμπολογήσει premium snacks και να ακούσει punk rock μουσική. Δεν υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα στο Blame The Sun, παρά μικρά σημεία για να ακουμπήσεις για λίγο το ποτήρι σου. Η διάθεση είναι χαλαρή, εδώ το ζητούμενο είναι να περάσεις για μία μπύρα, να χαιρετίσεις τυχόν γνωστούς και να συνεχίσεις για αλλού ή για το σπίτι με προμήθειες από το ψυγείο.

BLAME THE SUN

 

Talking Breads


Σημείο συνάντησης είναι το Talking Bread στα Εξάρχεια για ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό στο χέρι, μετά το ποτό, στην κάθοδο προς το σπίτι. Εδώ, μπορείς να απολαύσεις το burger σου σε έναν από τους πάγκους ή να πιάσεις θέση έξω, κάνοντας ταυτόχρονα και socializing με όσους είχαν την ίδια ιδέα με σένα.

Το Bacon Mushroom Melt, με διπλό cheddar, μανιτάρια, bacon, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg, σπιτική σος και 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε χειροποίητο ψωμάκι brioche, είναι ένα από τα αγαπημένα μας burger.

TALKING BREADS
  • Σπύρου Τρικούπη 11, Αθήνα
  • 2111839731

Black Hole Kipseli


Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Η νέα άφιξη στην Κυψέλη είναι ένα μαγαζί που χωράει σε ελάχιστα τετραγωνικά και περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα: μπύρες από μικρές ζυθοποιίες, δίσκους, merch για όσους αγαπούν την punk σκηνή και συσκευασμένα σνακ. Το Black Hole Kipseli συγκεντρώνει εναλλακτικές ετικέτες και λειτουργεί ως μία μικρή κοινότητα για όσους μοιράζονται κοινά μουσικά ακούσματα και αγαπούν τις ιδιαίτερες μπύρες.

Exit mobile version