ΓΕΥΣΗ

Πού θα φας καλό σουβλάκι στα νότια προάστια

Από το Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη, συγκεντρώνουμε 5 διευθύνσεις για νόστιμο σουβλάκι, που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.
Όταν πρόκειται για το εθνικό μας street food, ο καθένας έχει τις δικές του διευθύνσεις για να στραφεί. Η αναζήτηση για το καλό σουβλάκι όμως δε σταματάει ποτέ. Τυλιχτό με χειροποίητο γύρο, καλαμάκι ή μπιφτέκι, το σουβλάκι παραμένει το απόλυτο γεύμα, αυτό που το απολαμβάνεις ακόμα και στο χέρι.

Έχουμε (σχεδόν) συμφωνήσει στα καλύτερα σουβλάκια που τρώμε στην Αθήνα και υπάρχουν διευθύνσεις στις οποίες επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά, όπως για παράδειγμα τα νότια προάστια;

Ευτυχώς, υπάρχουν σουβλατζίδικα που ξεχωρίζουν και αξίζει να επισκεφτείς, καθώς αποτελούν στέκια των ντόπιων και έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Από το Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη, συγκεντρώνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για νόστιμο σουβλάκι.

Για χειροποίητο γύρο στη Λειβαδιά

σουβλακι νοτια προάστια

Η Λιβαδειά έχει τη φήμη για τα σουβλάκια της κι έτσι το κλασικό σουβλατζίδικο στη Γλυφάδα πήρε το όνομά του από την πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας. Το μαγαζί λειτουργεί από το 1988 και μέχρι σήμερα συνεχίζει να φτιάχνει τα τυλιχτά του με γύρο, καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλου, χειροποίητο γύρο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι και κεμπάπ. Στο μενού υπάρχουν μερίδες και σκέτα καλαμάκια.

Χωρίς παραγγελίες στο Ελληνικό


Τα πράγματα στο σουβλάκι πρέπει να είναι απλά. Πεινάς, κατευθύνεσαι στο σουβλατζίδικο, παραγγέλνεις, τρως και φεύγεις χαρούμενος. Κάπως έτσι λειτουργεί και το Ελληνικόν που φημίζεται για το καλό σουβλάκι του στα νότια προάστια. Τα καλοδιαλεγμένα υλικά κάνουν τη διαφορά, όπως επίσης ότι εδώ πρωταγωνιστής είναι και το μπιφτέκι.

Τα κεμπάμπ στον Κυρ Αρίστο


Εδώ, η τέχνη του κεμπάπ έφτασε στο Παλαιό Φάληρο από τη Σμύρνη. Ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανός και πάπρικα είναι τα υλικά που περιλαμβάνουν τα τυλιχτά και πέρα από το κλασικό κεμπάπ, μπορείς να δοκιμάσεις κοτόπουλο και προβατίνα. Κι αν είσαι λίγο παραπάνω μερακλής, στον Κυρ Αρίστο προσφέρουν παστουρμά και σουτζούκι κομμένα στο χέρι.

Το Blues Grill του Πάρι


Μία ψησταριά ροκαμπίλι; Ακριβώς. Την πρώτη φορά που επισκέπτεσαι τον Πάρι, δεν μπορείς παρά να μην περιεργαστείς τον χώρο. Ύστερα είναι οι χαρτοπετσέτες που αναγράφουν Blues Grill και σε πληροφορούν ότι το μαγαζί στέκει εδώ από το 1963. Εδώ, τρως νόστιμο, χειροποίητο γύρο σε καλοψημένη πίτα και ακούς rock και blues. Bonus: η περιποιημένη αυλή του καταστήματος.

Η σταθερή αξία του Ζάχου

Έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες ζωής, ο Ζάχος αποτελεί σταθερή αξία στη Βουλιαγμένη. Στέκι μετά τις βουτιές στη θάλασσα αλλά και κλασική επιλογή μετά από τις βόλτες στα νότια προάστια, όλο τον χρόνο, το όνομά του είναι συνώνυμο πια με την περιοχή.

Αυτή η μικρή οικογενειακή επιχείρηση μεγάλωσε και εξελίχθηκε στο πέρασμα των χρόνων, εμπλουτίζοντας – όπως ήταν φυσικό – και το μενού της. Κλασικά όμως παραμένουν τα χοιρινά καλαμάκια και το τυλιχτό με τη χαρακτηριστική σος του Ζάχου να σου θυμίζει κάθε φορά πώς τίποτα δεν έχει αλλάξει.

ΖΑΧΟΣ GRILL
Exit mobile version