Greg Powers/Getty Images
ΓΕΥΣΗ

Πού τρώμε τα καλύτερα κεφτεδάκια στην Αθήνα

Έξι διευθύνσεις στην Αθήνα για τραγανά και αφράτα κεφτεδάκια, τον υπέρτατο μεζέ για το τραπέζι μας.

Οτιδήποτε γίνεται στο τηγάνι είναι νόστιμο. Και τα κεφτεδάκια είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού. Όταν μάλιστα επιτυγχάνεται μία τραγανότητα στο εξωτερικό τους και μέσα παραμένουν αφράτα, τότε μιλάμε για την πλήρη επιτυχία. Δε λείπει παρά μόνο μια χωριάτικη σαλάτα και πατάτες τηγανητές για να νιώσεις την απόλυτη ευτυχία.

Δεν λείπουν από τα κλασικά καφενεία και τις ταβέρνες αλλά κερδίζουν ψήφο εμπιστοσύνης και στα πιο σύγχρονα μαγαζιά που πατούν στην παράδοση και προσθέτουν κάποιες μοντέρνες πινελιές, όπως για παράδειγμα ένα ενδιαφέρον ντιπ που δεν είναι τζατζίκι. Οι παρακάτω διευθύνσεις πάντως εγγυώνται νόστιμα κεφτεδάκια που δεν παρεκκλίνουν του γνώριμου κι αγαπημένου φαγητού.

Το Καφενείον του Ρίζου


Καφενείο χωρίς κεφτεδάκια δε γίνεται, κι εδώ το μυστικό είναι ο κιμάς προβατίνας αλλά και το υπέροχο ντιπ μαγιονέζας με μαύρο σκόρδο που τα συνοδεύει. Οι τηγανητές πατάτες που σερβίρονται με ξινομυζήθρα και τα στικς κολοκυθιού επιβεβαιώνουν πώς δε χρειάζονται υπερβολές στη νοστιμιά, αρκεί μια καλή βάση (και χοντρό αλάτι).

ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ

Dopios


Στο αστικό μεζεδοπωλείο που φέρει την υπογραφή της οικογένειας Πιτσιλή και του Χριστόφορου Πέσκια, ο chef επισφραγίζει την αγάπη του για τις ποιοτικές πρώτες ύλες και παρουσιάζει τις γεύσεις που αγαπάει. Έτσι, λοιπόν, είναι γνώριμα τα φημισμένα κεφτεδάκια του που μαζί με τη φάβα έκαναν την εμφάνισή τους στο μενού του Balthazar το 1999. Το χιούμορ του chef είναι ευδιάκριτο στο μενού, θυμίζοντάς μας την αυθεντικότητα της δουλειάς και του χαρακτήρα του.

Η ταβέρνα του Κατσόγιαννου


Κεφτεδάκια και πατάτες τηγανητές στον Κατσόγιαννο / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

 

Από το 1930 βρίσκεται η ταβέρνα του Κατσόγιαννου στη Δραπετσώνα, διατηρώντας την αύρα των περασμένων δεκαετιών. Στο μενού βρίσκεις κεφτεδάκια σπιτικά, όπως τα ονομάζουν, αλλά και κεφτέδες που πλάθονται με ούζο – ο ιδανικός μεσημεριανός μεζές. Δε λείπουν όμως οι κολοκυθοκεφτέδες και οι ντοματοκεφτέδες αν θέλεις μια διαφορετική επιλογή εκτός κρέατος.

Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΥ

Στέπα


Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Το concept του μενού περιστρέφεται γύρω από το street food του κόσμου και πράγματι στη Στέπα των Εξαρχείων θα δεις ότι μπορείς να απολαύσεις κάθε πιάτο με το ποτό σου, ακόμα και όταν είσαι στην μπάρα. Και μιας και μιλάμε για street food δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κεφτέδες που ποτέ κανείς δεν τους έφαγε καθισμένος σε τραπέζι με μαχαιροπίρουνο. Εδώ, φτιάχνονται από μοσχαρίσιο κιμά, ψήνονται στη σχάρα και συνδυάζονται με χειροποίητες πίτες (όλες οι ζύμες φτιάχονται στην κουζίνα) και ντομάτα με σάλτσα ξυνόγαλου και δυόσμο.

Εστιατόριο ο Γιάννης


Τραγανά στο εξωτερικό και αφράτα στο εσωτερικό, τα κεφτεδάκια του εστιατορίου ο Γιάννης είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτά που τρώγαμε μικροί. Αν θέλεις έναν πιο πληθωρικό συνδυασμό, ταίριαξέ τα με πατάτες τηγανητές και μία μπύρα. Το απόλυτο μεσημεριανό που θα σου θυμίσει κάτι από διακοπές.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ

Οινομαγειρείο «Το Τριφύλλι»


StockFood

Γνώριμο στέκι για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αφού βρίσκεται από το γήπεδο της Λεωφόρου, το Τριφύλλι φημίζεται για τα τραγανά κεφτεδάκια του. Επειδή όμως όπως στον αθλητισμό έτσι και στο φαγητό δε χωράνε φανατισμοί, αξίζει μια βόλτα για να απολαύσεις το πιο διάσημο πιάτο του.

ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ «ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ»
Exit mobile version