iStock
ΦΑΓΗΤΟ

Πού θα φας το πιο νόστιμο κοντοσούβλι στην Αθήνα

Πέντε διευθύνσεις με καλές σούβλες, για νόστιμο κοντοσούβλι σαν να είσαι στο χωριό.

Πρωταγωνιστής του τραπεζιού για κάθε παρέα είναι το κοντοσούβλι και στην Αθήνα υπάρχουν καλές ταβέρνες που το φτιάχνουν σαν να βρίσκεσαι στην ελληνική επαρχία. Το κρέας, το σούβλισμα, το μαρινάρισμα και ο τρόπος ψησίματος παίζουν τον ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Το ίδιο ισχύει και για τα συνοδευτικά, από τις φρέσκες τηγανητές πατάτες και την τυροκαυτερή μέχρι τα τυροπιτάκια και τα κολοκυθάκια. Οι παρακάτω διευθύνσεις συνδυάζουν όλα τα απαραίτητα και αξίζουν μια επίσκεψη.

Παραδοσιακό


Σταθερός προορισμός για κρέας στα κάρβουνα είναι το Παραδοσιακό στο κέντρο της Αθήνας. Το κλασικό αυτό ψητοπωλείο σερβίρει ικανοποιητικές μερίδες σε καλές τιμές. Πανσετάκια, κοντοσούβλι, κοκορέτσι μπριζόλες και μπιφτέκι είναι μερικές από τις επιλογές στα ψητά, ενώ δε λείπουν και τα μαγειρευτά φαγητά, όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι. Το συκώτι, η τυροκαυτερή και η φάβα είναι επίσης ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει να παραγγείλεις.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

Σπανός


OneMan.gr/Άσπα Κουλύρα

Από το 1981, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι σε ένα μικρό στενό μιας αθηναϊκής γειτονιάς αποτελεί το «μυστικό» των μυημένων κρεατοφάγων για τα λεπτοκομμένα αρνίσια παϊδάκια του. Φρέσκα κρέατα, με καταγωγή από τη Βόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εμπλουτίζουν το μενού με εξαιρετικά εδέσματα, όπως προβατίνα στα κάρβουνα, αγρινιώτικο καλοψημένο κοκορέτσι και ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι τυλιγμένο με αρνίσια μπόλια. Κολοκυθοκεφτέδες, τυροπιτάκια, τυροκαυτερή και άλλα εδέσματα πλαισιώνουν τα κρεατικά.

Ρεμούτσικο


Χοιρινό κοντοσούβλι, μπριζόλα, παϊδάκια αρνίσια και προβατίνας και ζουμερό μπιφτέκι (και γεμιστό) είναι μερικά από τα πιάτα για τα οποία φημίζεται το Ρεμούτσικο. Το μαγαζί διατηρεί τόσο την ποιότητα όσο και την οικεία ατμόσφαιρα όσο χρόνια κι αν περάσουν και αποτελεί κλασική επιλογή για καλοφαγάδες. Τις ηλιόλουστες ημέρες, τα τραπεζάκια στην αυλή είναι ιδανικά για τα μεσημέρια της Κυριακής.

Πιπινιός


Γνωστή για τη σούβλα της είναι αυτή η ταβέρνα στη Σταμάτα, η οποία λειτουργεί εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Πιπινιός επιλέγει φρέσκο ποιοτικό κρέας για τα φημισμένα παϊδάκια, το κατσικάκι, την προβατίνα στη σούβλα και το κοντοσούβλι. Φρέσκες πατάτες τηγανητές, κολοκυθάκια, τζατζίκι και σαλάτες συνοδεύουν ιδανικά τα κρέατα. Με τον καιρό να ζεσταίνει σιγά-σιγά, αξίζει μία απόδραση για να πιάσεις τραπέζι στην πράσινη αυλή, που αποτελεί και ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι.

ΠΙΠΙΝΙΟΣ

Η Βοσκοπούλα


Από το 1980, η ψησταριά της Βοσκοπούλας λειτουργεί αδιάκοπα και η οικογενειακή αυτή ταβέρνα στη Λαμπρινή έχει αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό. Αν ψάχνεις κοντοσούβλι σαν αυτό που τρως στο χωριό, εδώ βρίσκεις χοιρινό στη σούβλα, με πιπεριά, κρεμμύδι και ρίγανη, το οποίο ταιριάζει ιδανικά με τις φρέσκες πατάτες τηγανητές, τη φέτα που περιχύνεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια. Αξίζει να δοκιμάσεις επίσης τα παϊδάκια και το ζυγούρι.

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ
Exit mobile version