iSTOCK
ΓΕΥΣΗ

Πού θα πιεις ούζο με μεζέδες την Πρωτομαγιά

Επτά μαγαζιά για να πιάσεις τον Μάη στην Αθήνα.

Φρέσκα ψαράκια, θαλασσινοί μεζέδες και φυσικά ούζο στα ποτήρια είναι το τρίπτυχο της επιτυχημένης συνταγής για να πιάσεις τον Μάη. Αν η φετινή Πρωτομαγιά δε σε βρίσκει εκτός Αθηνών, οι παρακάτω διευθύνσεις υπόσχονται να σου δώσουν μια γερή δόση ιωδίου, σαν να είσαι σε νησί.

Στη Λέσβο για τους κλασικούς

Παστά ψάρια, μαρινάτα αλλά και φρέσκα στο τηγάνι, μαζί με καλαμαράκια και χταπόδι βρίσκεις στη Λέσβο. Σε αυτό το κλασικό ουζερί στην Μπενάκη, οι θαμώνες παραγγέλνουν χωρίς να δουν κατάλογο. Οι ψαρομεζέδεςτης Λέσβου, πάντα λαχταριστοί και προσεγμένοι, συνοδεύουν ιδανικά τη φάβα με το μπόλικο κρεμμυδάκι της, τα ντολμαδάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες και σηκώνουν φυσικά ούζο.

ΟΥΖΕΡΙ Η ΛΕΣΒΟΣ

Στον Λόλο για value for money ψαροφαγία

Στα τραπέζια του Λόλου, οι θαμώνες αλλάζουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Το πρωί, τα τραπέζια καταλαμβάνουν οι παλιοί, οι παππούδες που περιμένουν το μεζεδάκι τους χωρίς να παραγγείλουν. Όσο περνάει η ώρα, οι ηλικίες είναι σαφώς νεότερες και το κλίμα είναι πάντα παρεϊστικο. Θα βρεις κάθε λογής φρέσκο ψάρι, καθώς επίσης θαλασσινά και μαγειρευτά, όλα σε λογικές για την εποχή τιμές.

Στο Ακρί με θέα θάλασσα

Ιδανική βόλτα για τα ηλιόλουστα μεσημέρια είναι η Πειραϊκή. Εκεί, βρίσκεται και το Ακρί, μία ψαροταβέρνα πήρε το όνομά της από τη γειτονιά του χωριού Αγία Μαρίνα στην Κάσο, καθώς τιμά γευστικά το νησί. Κασιώτικα ντολμαδάκια, μακαρούνες, συμιακό γαριδάκι, γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι, σουπιές κρασάτες και γαύρος μαρινάτος είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα συνοδεύσουν το ούζο σου, με θέα στη θάλασσα.

Στο Λέσβιον για τους ψαγμένους

Θα πιείς τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο χύμα από τη Λήμνο αλλά και σε ποτήρι, ενώ ποικιλία υπάρχει και στο ούζο, με τις επιλογές να καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση. Θα φας φάβα, ρέγκα καπνιστή, σαρδέλα παστή και γαύρο μαρινάτο – ορεκτικά που ταιριάζουν ιδανικά με το ούζο σου, για να προχωρήσεις μετά σε κουτσομούρα τηγανητή, χταπόδι ψητό, καλαμάρι και σουπιά. Όλα φρέσκα και νόστιμα.

Στο Κοχύλι για έξοδο μακριά από το κέντρο

Έχεις κάθε λόγο να αφήσεις πίσω σου τις πιάτσες και να προτιμήσεις μία όχι και τόσο συνηθισμένη περιοχή της Αθήνας, όπως ο Ταύρος. Εκεί, βρίσκεις το Κοχύλι, μία ταβέρνα που εστιάζει σε μικρά ψαράκια, χταπόδι και καλαμαράκι, και τα πλαισιώνει με πιάτα απλά, που θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές.

Στο Γάκια για έξοδο όπως παλιά

Λαχταριστοί μεζέδες που μυρίζουν θάλασσα, νόστιμες αλοιφές αλλά και σπεσιαλιτέ για όσους αγαπούν το κρέας, συγκεντρώνονται στον κατάλογο του Γάκια. Η μέρα ξεκινάει με καφέ ψημένο στη χόβολη για να συνεχιστεί με το πρώτο ουζάκι και πιάτα στη μέση για όλη την παρέα.

Στον Κάκια για μία μίνι απόδραση

Για όσους αναζητούν μία σύντομη απόδραση από την Αθήνα, η Σαλαμίνα είναι η απάντηση. Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, συνδυάζει ιστορία, φύση και θάλασσα. Στην Ακτή Καραϊσκάκη, συναντάς την ψαροταβέρνα – ουζερί του Κάκια, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες.

Exit mobile version