Με φρούτα, μπισκοτένιες βάσεις, αληθινή σαντιγί. Κλασική ή μοντέρνα. Η τούρτα μπαίνει στο επίκεντρο του τραπεζιού μετά από ένα καλό γεύμα ή συνοδεύει μία ξεχωριστή περίσταση. Συγκεντρώνουμε μερικές από τις καλύτερες της πόλης που βρίσκεις σε 10 αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία.
Αμυγδάλου στον Μπόζα
Η τούρτα αμυγδάλου είναι η πρωταγωνίστρια του ζαχαροπλαστείου που λειτουργεί από το 1967 στην Κυψέλη. Στον Μπόζα, φτιάχνεται ακόμα με αληθινή κρέμα πατισερί και σαντιγί με πολλά λιπαρά. Σκέψου ένα φίνο, λεπτοκομμένο παντεσπάνι που ραντίζεται με κονιάκ και ελληνικά αμύγδαλα που καβουρδίζονται κι έχουν ένα τσακ βούτυρο για τη γεύση να ολοκληρώνουν αυτό το θεϊκό γλυκό. Εξίσου καλοφτιαγμένη και νόστιμη είναι η σοκολατίνα.
Μία τούρτα που δε σε λιγώνει, που είναι τόσο κομψή σε εμφάνιση και γεύση και παραμένει ίδια κάθε φορά που την απολαμβάνεις. Choux με κρέμα και φράουλα από το Pastry Family, σημαίνει μία ελαφριά βάση, άγλυκη κρέμα, φρέσκες φράουλες και τραγανό αμύγδαλο, όλα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.
Στο Cookie Spot δεν σταματούν στο ένα μπισκότο. Φτιάχνουν ακόμα και τούρτες. Τα Cookie cakes – απλά ή με layers και cream cheese frosting – κυκλοφορούν σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις. Ετοιμάζονται για τον καθένα μας ξεχωριστά στο μέγεθος και με τη διακόσμηση που επιλέγει. Με ένα τηλεφώνημα διαλέγεις την αγαπημένη σου γεύση (chocolate chip, red velvet, milk chocolate chip και dark with white chocolate). Μπορείς να τις παραλάβεις ολόφρεσκες από το κατάστημα ή να ζητήσεις να τις παραδώσουν στον χώρο σου.
Αέρινη βάση από σφολιάτα, κρέμα και αφράτα σου. Το γλυκό που πήρε το όνομά του από τον προστάτη άγιο των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών της Γαλλίας Saint Honoré ή Honoratus, δεν θα μπορούσε να λείπει από το ζαχαροπλαστείο που φημίζεται για τα παραδοσιακά γαλλικά γλυκά του.
Ολόφρεσκα γιορτινά γλυκά, σε μικρή παραγωγή βρίσκεις στο Choc o Rock / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson
Το ζαχαροπλαστείο της Ρένας Οροκλού φημίζεται για γλυκά που φτιάχνονται με σπιτίσια αγάπη αλλά επαγγελματισμό. Τα cheesecake είναι το ατού του Choc-O’-Rock Pastry Lab και ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας, lime και καρύδα είναι άκρως καλοκαιρινός.
Τα Mokpo cakes είναι τόσο νόστιμα όσο φαίνονται. Δημιουργούνται με πολλαπλές στρώσεις αφράτου cake και απολαυστικού frosting. Το ιδιαίτερο design των cakes δημιουργείται από ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων, θεμάτων και βρώσιμων στολιδιών. Τρισδιάστατα και δισδιάστατα σχέδια ζαχαρόπαστας συνδυάζονται με γεύσεις βανίλιας και σοκολάτας, ενώ η ποικιλία των γεύσεων ψυγείου διακοσμείται με minimal σχέδια και χρωματιστό frosting. Η σοκολάτα – μασκαρπόνε είναι ένας συνδυασμός που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Είναι αυτά τα γλυκά που το όνομά τους αποτελεί σήμα κατατεθέν για ένα μαγαζί. Στην περίπτωση του ζαχαροπλαστείου Αποστόλου στα Άνω Πατήσια, η «μελαχρινή», μια σιροπιαστή καρυδόπιτα με φρέσκια σαντιγί, αποτελεί επίσημα το brand name του καταστήματος, καθώς έχει κατοχυρωθεί και ως εμπορικό σήμα. Η καρυδόπιτα σιροπιάζεται ζεστή και ύστερα μπαίνει στο ψυγείο. Γαρνίρεται με φρέσκια, αληθινή σαντιγί τη στιγμή της παραγγελίας.
Μία από τις πιο παλιές συνταγές του Βάρσου, και αναμφίβολα από τις πιο εντυπωσιακές τούρτες, είναι η μαρέγκα φραμπουάζ. Φτιάχνεται με σπιτική σαντιγί που δένει ιδανικά με το φραγκοστάφυλλο, πάντα με γνώμονα την ποιότητα. Αυτή είναι και η βασική αξία της επιχείρησης που έχει συμπληρώσει 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και είναι μια από τις λίγες αιωνόβιες στην Ελλάδα.
Στην τραγανή βάση απλώνεται μια κρέμα λεμόνι-λάιμ που συμπληρώνεται με μία κρέμα από βανίλια Μαδαγασκάρης. Στην κορυφή τα φρέσκα raspberries ισορροπούν με την οξύτητά τους το σύνολο. Μία τούρτα φρουτένια και ανάλαφρη για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες που αξίζει τη βόλτα μέχρι το Ourse στη Γλυφάδα, αν δεν μένεις στα νότια προάστια.
Το πρωί θα πας για την περίφημη τυρόπιτα που ξεφουρνίζεται ολόφρεσκη και ξεπουλάει πριν προλάβει να κρυώσει. Θα πας όμως και για τα γλυκά που αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι στο κατάστημα. Φίνες τάρτες με φράουλες και κρέμα πατισερί, τούρτες σε λαχταριστούς συνδυασμούς, τιραμισού (που ανήκει στα αγαπημένα των πελατών) και χειροποίητα παγωτίνια παρφέ σε μεγάλη ποικιλία όπως κρέμα, σοκολάτα, φράουλα και μπανάνα που δεν συναντάμε πια εύκολα.
Στο τέλος της εβδομάδας κάνουν την εμφάνισή τους τα σιροπιαστά γλυκά και ταψιού, από τη σοκολατόπιτα και το γαλακτομπούρεκο μέχρι τα καταϊφάκια και σαραγλάκια που παράγονται αποκλειστικά από τον Λάμπρο Φώτο, που έχει εμπειρία 45 χρόνων στην τέχνη τους.
Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία.