Unsplash / Aneta Voborilova
ΓΕΥΣΗ

Πού βρίσκεις τις καλύτερες τούρτες στην Αθήνα

10 διευθύνσεις ζαχαροπλαστείων, παλιών και μοντέρνων, για νόστιμες και εντυπωσιακές γλυκές δημιουργίες.

Με φρούτα, μπισκοτένιες βάσεις, αληθινή σαντιγί. Κλασική ή μοντέρνα. Η τούρτα μπαίνει στο επίκεντρο του τραπεζιού μετά από ένα καλό γεύμα ή συνοδεύει μία ξεχωριστή περίσταση. Συγκεντρώνουμε μερικές από τις καλύτερες της πόλης που βρίσκεις σε 10 αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία.

Αμυγδάλου στον Μπόζα


Η τούρτα αμυγδάλου είναι η πρωταγωνίστρια του ζαχαροπλαστείου που λειτουργεί από το 1967 στην Κυψέλη. Στον Μπόζα, φτιάχνεται ακόμα με αληθινή κρέμα πατισερί και σαντιγί με πολλά λιπαρά. Σκέψου ένα φίνο, λεπτοκομμένο παντεσπάνι που ραντίζεται με κονιάκ και ελληνικά αμύγδαλα που καβουρδίζονται κι έχουν ένα τσακ βούτυρο για τη γεύση να ολοκληρώνουν αυτό το θεϊκό γλυκό. Εξίσου καλοφτιαγμένη και νόστιμη είναι η σοκολατίνα.

ΜΠΟΖΑΣ

Choux με φράουλες στο Pastry Family

Μία τούρτα που δε σε λιγώνει, που είναι τόσο κομψή σε εμφάνιση και γεύση και παραμένει ίδια κάθε φορά που την απολαμβάνεις. Choux με κρέμα και φράουλα από το Pastry Family, σημαίνει μία ελαφριά βάση, άγλυκη κρέμα, φρέσκες φράουλες και τραγανό αμύγδαλο, όλα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

PASTRY FAMILY

Μπισκοτένια τούρτα στο The Cookie Spot


Cookie cake

Cookie cake

Στο Cookie Spot δεν σταματούν στο ένα μπισκότο. Φτιάχνουν ακόμα και τούρτες. Τα Cookie cakes – απλά ή με layers και cream cheese frosting – κυκλοφορούν σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις. Ετοιμάζονται για τον καθένα μας ξεχωριστά στο μέγεθος και με τη διακόσμηση που επιλέγει. Με ένα τηλεφώνημα διαλέγεις την αγαπημένη σου γεύση (chocolate chip, red velvet, milk chocolate chip και dark with white chocolate). Μπορείς να τις παραλάβεις ολόφρεσκες από το κατάστημα ή να ζητήσεις να τις παραδώσουν στον χώρο σου.

THE COOKIE SPOT

St. Honoré στο Désiré

Αέρινη βάση από σφολιάτα, κρέμα και αφράτα σου. Το γλυκό που πήρε το όνομά του από τον προστάτη άγιο των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών της Γαλλίας Saint Honoré ή Honoratus, δεν θα μπορούσε να λείπει από το ζαχαροπλαστείο που φημίζεται για τα παραδοσιακά γαλλικά γλυκά του.

Καλοκαιρινό cheesecake στο Choc o Rock


Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Το ζαχαροπλαστείο της Ρένας Οροκλού φημίζεται για γλυκά που φτιάχνονται με σπιτίσια αγάπη αλλά επαγγελματισμό. Τα cheesecake είναι το ατού του Choc-O’-Rock Pastry Lab και ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας, lime και καρύδα είναι άκρως καλοκαιρινός.

CHOC-O'-ROCK PASTRY LAB

Σοκολάτα – Μασκαρπόνε στο Mokpo

Τα Mokpo cakes είναι τόσο νόστιμα όσο φαίνονται. Δημιουργούνται με πολλαπλές στρώσεις αφράτου cake και απολαυστικού frosting. Το ιδιαίτερο design των cakes δημιουργείται από ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων, θεμάτων και βρώσιμων στολιδιών. Τρισδιάστατα και δισδιάστατα σχέδια ζαχαρόπαστας συνδυάζονται με γεύσεις βανίλιας και σοκολάτας, ενώ η ποικιλία των γεύσεων ψυγείου διακοσμείται με minimal σχέδια και χρωματιστό frosting. Η σοκολάτα – μασκαρπόνε είναι ένας συνδυασμός που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Μελαχρινή στον Αποστόλου


Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Είναι αυτά τα γλυκά που το όνομά τους αποτελεί σήμα κατατεθέν για ένα μαγαζί. Στην περίπτωση του ζαχαροπλαστείου Αποστόλου στα Άνω Πατήσια, η «μελαχρινή», μια σιροπιαστή καρυδόπιτα με φρέσκια σαντιγί, αποτελεί επίσημα το brand name του καταστήματος, καθώς έχει κατοχυρωθεί και ως εμπορικό σήμα. Η καρυδόπιτα σιροπιάζεται ζεστή και ύστερα μπαίνει στο ψυγείο. Γαρνίρεται με φρέσκια, αληθινή σαντιγί τη στιγμή της παραγγελίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ

Μαρέγκα φραμπουάζ στον Βάρσο

Μία από τις πιο παλιές συνταγές του Βάρσου, και αναμφίβολα από τις πιο εντυπωσιακές τούρτες, είναι η μαρέγκα φραμπουάζ. Φτιάχνεται με σπιτική σαντιγί που δένει ιδανικά με το φραγκοστάφυλλο, πάντα με γνώμονα την ποιότητα. Αυτή είναι και η βασική αξία της επιχείρησης που έχει συμπληρώσει 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και είναι μια από τις λίγες αιωνόβιες στην Ελλάδα.

Crunchy exotic στο Ourse


Στην τραγανή βάση απλώνεται μια κρέμα λεμόνι-λάιμ που συμπληρώνεται με μία κρέμα από βανίλια Μαδαγασκάρης. Στην κορυφή τα φρέσκα raspberries ισορροπούν με την οξύτητά τους το σύνολο. Μία τούρτα φρουτένια και ανάλαφρη για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες που αξίζει τη βόλτα μέχρι το Ourse στη Γλυφάδα, αν δεν μένεις στα νότια προάστια.

Τάρτα φράουλα στο Labros Bakery and more


Το πρωί θα πας για την περίφημη τυρόπιτα που ξεφουρνίζεται ολόφρεσκη και ξεπουλάει πριν προλάβει να κρυώσει. Θα πας όμως και για τα γλυκά που αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι στο κατάστημα. Φίνες τάρτες με φράουλες και κρέμα πατισερί, τούρτες σε λαχταριστούς συνδυασμούς, τιραμισού (που ανήκει στα αγαπημένα των πελατών) και χειροποίητα παγωτίνια παρφέ σε μεγάλη ποικιλία όπως κρέμα, σοκολάτα, φράουλα και μπανάνα που δεν συναντάμε πια εύκολα.

Στο τέλος της εβδομάδας κάνουν την εμφάνισή τους τα σιροπιαστά γλυκά και ταψιού, από τη σοκολατόπιτα και το γαλακτομπούρεκο μέχρι τα καταϊφάκια και σαραγλάκια που παράγονται αποκλειστικά από τον Λάμπρο Φώτο, που έχει εμπειρία 45 χρόνων στην τέχνη τους.

LABROS BAKERY AND MORE...
Exit mobile version