@flourofyouthathens
ΓΕΥΣΗ

Προζυμένια κρουασάν, mochi και vintage τούρτες: Τι τρώει η Αθήνα τώρα

Καινούργια bakeries που ειδικεύονται στο φυσικό προζύμι, μπιστρό και κονσεπτικά ζαχαροπλαστεία προστίθενται στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.

Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας ενισχύεται συνεχώς με διαφορετικά concepts, από μπιστρό για όλες τις ώρες και bakeries που εστιάζουν στο προζύμι μέχρι ζαχαροπλαστεία που ειδικεύονται σε american style γλυκά.

Στις παρακάτω διευθύνσεις της πόλης, βρίσκεις ψωμιά αργής ωρίμανσης, ρολά με προζύμι και specialty coffee, αλλά και ενδιαφέροντα πιάτα για να τα συνδυάσεις με κρασί.

Τα ψωμιά αργής ωρίμανσης στο τσόφλι

Σε έναν φωτεινό και μίνιμαλ χώρο στην Αγία Παρασκευή, ο Μιχάλης Μπίας συνδυάζει ένα σύγχρονο bakery και το εργαστήριό του. Έχοντας ζήσει στο Λονδίνο, στο Τσόφλι φέρνει μαζί του την τεχνογνωσία και τη φιλοσοφία των βορειοευρωπαϊκών bakeries που προσφέρουν ψωμιά αργής ωρίμανσης και ποιοτικά προϊόντα.

Η φρεσκάδα είναι το ζητούμενο στο Τσόφλι, αφού ο Μιχάλης θέλει κάθε προϊόν να διατηρεί τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Καθημερινά, φτιάχνει τέσσερα διαφορετικά είδη ψωμιού αποκλειστικά με αλεύρι, νερό και φυσικό προζύμι, το οποίο χρησιμοποιεί και στις υπόλοιπες δημιουργίες του.

Soft cookies, rolls, μαντλέν, κρουασάν, κις λορέν με διαφορετική συνταγή κάθε μέρα, μπριός με φύλλο και τυρόπιτα κουρού είναι μερικά από τα εξαιρετικά προϊόντα που ψήνονται καθημερινά στο εργαστήριο.

Η προζυμένια φοκάτσια και τα rolls στο Reh Teh Teh


Με ένα όνομα που στη βρετανική αργκό σημαίνει etc (και τα λοιπά), το Reh Teh Teh άνοιξε σχεδόν πριν από ένα μήνα στο Μαρούσι για να δώσει μία προζυμένια διάσταση στο πρωινό γεύμα. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στον χώρο του καφέ και ζήσει για καιρό στο Λονδίνο, ο Γιάννης, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, φέρνει το απαιτούμενο know-how στο μαγαζί.

Specialty coffee Area 51 – αυτή την περίοδο προτιμούν τη Βραζιλία – συνδυάζονται με μία γκάμα από αλμυρά και γλυκά rolls και φοκάτσια σε δύο διαφορετικά στυλ.

Η μία εκδοχή, με τα toppings, όπως ντοματίνια και μοτσαρέλα, έρχεται από τη νότια Ιταλία ενώ η άλλη (η φοκάτσια σαν σάντουιτς κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες) από τον βορρά. Το φυσικό προζύμι αποτελεί τη βάση της κάθε ζύμης, και ό,τι κι αν επιλέξεις είναι φρέσκο και χειροποίητο.

Οι vintage τούρτες στο Flour of Youth


Αρκεί ένα κορνέ και μία ιδέα για να δημιουργήσει ο ζαχαροπλάστης Μάριος Νικορέτζος τούρτες – έργα τέχνης. Ο εμπνευστής του Flour of Youth ειδικεύεται στις vintage δημιουργίες, τις οποίες ζωγραφίζει αποκλειστικά στο χέρι.

Τριαντάφυλλα, μπόλικο γκλίτερ, κερασάκια είναι μερικά από τα αγαπημένα του στοιχεία και σίγουρα αυτά που ενθουσιάζουν τους ενδιαφερόμενους.

Στο εργαστήριο του μπορείς να καθίσεις για καφέ και γλυκό, όπως red velvet, vegan chocolate cake και άλλα american style cakes, προσαρμοσμένα όμως στα ελληνικά δεδομένα.

FLOUR OF YOUTH

Το bakery της Madame Fraise


Madame Fraise

Αφράτο brioche γεμισμένο με απαλή κρέμα βανίλιας και τραγανή πραλίνα φουντουκιού, cinnamon roll με icing από τυρί κρέμα, chocolate brownie με bitter σοκολάτα και ολόκληρα πεκάν και kouign amann (καραμελωμένη σφολιάτα που κρύβει στο εσωτερικό της γέμιση από toffee καραμέλας και passion fruit) είναι τα νέα προϊόντα bakery της Madame Fraise, του πρώτου ghost ζαχαροπλαστείου στην Αθήνα.

Πίσω από αυτή την καινούργια λαχταριστή συλλογή κρύβονται οι βραβευμένοι pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας, που μαζί με τη head pastry chef του εργαστηρίου Γεωργία Τσαμπάνη, δημιουργούν μοναδικά αρτοποιήματα, φτιαγμένα από αγνά και υψηλής ποιότητας υλικά.

MADAME FRAISE

Το μπιστρό του Bon Bon Fait Maison


Bill Stamatopoulos

Στεγασμένο σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 19ου αιώνα στην καρδιά της Αθήνας, το Bon Bon Fait Maison L’atelier είναι ένα ολοκαίνουργιο μπιστρό που λειτουργεί ταυτόχρονα ως salon de thé και wine bar, όπως το φαντάστηκε ο Κρίτων Πουλής.

Οι χαρακτηριστικές “galettes” του pastry chef σερβίρονται για πρωινό και μεσημεριανό, ενώ ακολουθούν aperitivos και ελαφριά σνακ για το απόγευμα και ένα βραδινό μενού που συνδυάζει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις.

Μία επιλογή γαλλικών γλυκών, που προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως “Fraisier με ελληνικό ελαιόλαδο”, “Millefeuille με ψητά φιστίκια από το νησί της Αίγινας” και “Chocolaté 66% Cacao Tarte με θαλασσινό αλάτι από τα Κύθηρα” ολοκληρώνουν την bistronomie πρόταση του chef.

BON BON FAIT MAISON L'ATELIER

Τα Wowchi Mochi για το σπίτι σου


iStock

Εμπνευσμένα από την εκφραστική street κουλτούρα της Ιαπωνίας, τα Wowchi Mochi σπάνε τη μονοτονία, προσφέροντας στην Αθήνα μια μεγάλη γκάμα από δροσιστικούς συνδυασμούς. Τα παγωμένα mochi έχουν τις ρίζες τους στην Ιαπωνία αλλά οι γεύσεις τους δε γνωρίζουν σύνορα.

Βανίλια, μαύρη σοκολάτα, φουντούκι και μάνγκο είναι μερικές από τις γεύσεις των mochi που βρίσκεις συσκευασμένες στο wok shop για να πάρεις στο σπίτι σου.

WOWCHI MOCHI
Exit mobile version