Φωτογραφίες: Νίκος Μάμαλος
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Στην Αντίπαρο, η Cookoovaya βρίσκει τη θέση της στο Beach House δίπλα στο κύμα 

Σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες του νησιού, σε έναν απάνεμο κόλπο, ο Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του μαγειρεύουν με έμφαση στις πρώτες ύλες, τη φρεσκάδα και την αίσθηση του μοιράσματος.

Μία δεκαετία τώρα, η Cookoovaya παραμένει σημείο αναφοράς στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας, με την κουζίνα του chef patron Περικλή Κοσκινά να ακολουθεί με σεβασμό τις εποχές, την παράδοση και τη γευστική μνήμη. Ο chef έθεσε άλλωστε πριν από πολλά χρόνια τις βάσεις για την ελληνική κουζίνα, αναδεικνύοντας τις συνταγές του τόπου του και αναζητώντας πάντα το καλύτερο που έχει να δώσει κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η κουζίνα της Κέρκυρας αποτελεί τη μεγαλύτερή του έμπνευση ενώ το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τη μαγειρική και τη διαχείριση της πρώτης ύλης, πηγάζουν από τον τρόπο που μεγάλωσε. Στο εστιατόριο, οι παραδοσιακές συνταγές του τόπου του, με πρώτα και καλύτερα το μπιάνκο και το μπουρδέτο, έγιναν και τα αγαπημένα του κόσμου.

Παραμένοντας πάντα ένα σταθερό ραντεβού στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, το φετινό καλοκαίρι η Cookoovaya μάς υποδέχεται σε ένα δεύτερο αγαπημένο σημείο στην Αντίπαρο. Σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες του νησιού, σε έναν απάνεμο κόλπο, ο Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του μαγειρεύουν με έμφαση στις πρώτες ύλες, τη φρεσκάδα και την αίσθηση του μοιράσματος.

Cookoovaya Antiparos

Περίπου 8 χλμ. μακριά από το λιμάνι της Αντιπάρου, στην περιοχή Απάντημα, και συγκεκριμένα στο Beach House Antiparos η θερινή Cookoovaya έχει εγκατασταθεί σε έναν ανανεωμένο, ανεπιτήδευτο και γεμάτο φως χώρο ακριβώς πάνω από την απάνεμη παραλία, έτοιμη να προσφέρει τη σοφή κουζίνα της.

Εκεί, όπως και στην Αθήνα, πρωταγωνιστούν η στοχαστική επιλογή της πρώτης ύλης, η αναζήτηση της ισορροπίας, η εφαρμογή της γνώσης που αναδεικνύει την ποιότητα των υλικών, απλά και με σοφία. Ο Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του εμπνέονται ένα μενού σταθερά ελληνικό, βασισμένο στην απλότητα και την αφαίρεση δημιουργώντας πιάτα με ουσία και γεύση.

Σε περίοπτη θέα βρίσκεται και ο ξυλόφουρνος από όπου βγαίνουν φαγητά ταυτισμένα με το ελληνικό καλοκαίρι, με πρώτες ύλες αποκλειστικά από το νησί, από το κρέας μέχρι τα λαχανικά. Κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες, γεμιστά, μπριάμ, σουγάνια, ρεβίθια, ψάρι πλακί αλλά και γλυκά όπως γαλακτομπούρεκο και ροδάκινα με ξινομυζήθρα και μέλι θυμαρίσιο, είναι μερικά από τα καλούδια που ψήνονται στα ξύλα.

Κατά την παράδοση του εστιατορίου της Αθήνας, τα πιάτα μοιράζονται στο τραπέζι και δεν λείπουν από το μενού όσα έχουν ήδη αγαπηθεί: ωμά ψάρια carpaccio με λεμόνι, θυμάρι, ελαιόλαδο ή με γύρη άγριου μάραθου και λεμόνι, χταπόδι με τη φάβα, τριμμένη ντομάτα και κάπαρη, μαραθόπιτα στα κάρβουνα.

Η απόλυτη εφαρμογή της σοφής κουζίνας του chef όμως βρίσκεται στα ψάρια και τη διαχείρισή τους. Ψάρι μπουρδέτο, στα κάρβουνα αλλά και το εμβληματικό μπιάνκο, σήμα κατατεθέν της κουζίνας της Cookoovaya, τα απολαμβάνεις με την ιδανικότερη θέα των Κυκλάδων.

Η θέση του εστιατορίου στο Beach House Antiparos καθιστά το εστιατόριο την ιδανική επιλογή μετά από τις βουτιές στα πεντακάθαρα νερά και τη χαλάρωση κάτω από τον ήλιο. Το νόστιμο, ποιοτικό φαγητό έρχεται να ολοκληρώσει την καλοκαιρινή εμπειρία στο νησί.

COOKOOVAYA ANTIPAROS