instagram.com/caprusathens
ΓΕΥΣΗ

Στο Caprus τα σάντουιτς συνοδεύονται με διαλεχτά κρασιά και ελληνικές μπίρες

Ο Μιχάλης Βραχλιώτης προσφέρει ποιοτικό street food στο νέο του σαντουιτσάδικο στην Κυψέλη.

Σε σημείο συνάντησης έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες η γωνία Σπετσών και Παξών στην Κυψέλη για όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα με νόστιμα σάντουιτς, ωραία κρασιά και μπύρες. Ο λόγος είναι το Caprus. Αφού εργάστηκε σε αρκετές κουζίνες γνωστών αθηναϊκών εστιατορίων, ο Μιχάλης Βραχλιώτης, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σκοπό να προσφέρει ποιοτικό street food.

Η καλή αρχή γίνεται με το ψωμί, για το οποίο ο σεφ συνεργάζεται με διαφορετικούς φούρνους της πόλης, προκειμένου να έχει το αποτέλεσμα που θέλει. Για παράδειγμα, προμηθεύεται την προζυμένια φοκάτσια με πατατάλευρο από τον φούρνο του Ρίζου στο Κουκάκι. Τη συμπληρώνουν ένα ψωμί sando, το οποίο όμως είναι πιο «γαλλικό», όπως λέει ο σεφ, με βούτυρο και αυγά, και δύο ακόμα αφράτα μπριός με γλυκοπατάτα – ένα στρογγυλό για τα burgers, κι ένα σε μακρόστενο σχήμα, σχεδιασμένο για τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα. Στη συνέχεια, είναι οι συνταγές και τα εκλεκτά υλικά.


Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Εδώ τα σάντουιτς δεν φτιάχνονται απλώς με αλλαντικά και τυριά, αντιθέτως ο Βραχλιώτης μαγειρεύει καθημερινά πληθωρικές γεύσεις. Φτιάχνει την πορκέτα με πανσέτα που τη γεμίζει με θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόρδο, λάιμ, μουστάρδα και αρκετή παρμεζάνα και την ψήνει για 3 με 4 ώρες. Βάζει το παστράμι στην άλμη για μία εβδομάδα και στη συνέχεια το ψήνει για να ετοιμάσει ένα ακόμα δημοφιλές σάντουιτς. Φτιάχνει προβατίνα κοκκινιστή με γραβιέρα, μπεσαμέλ μελιτζάνας και καραμελωμένα κρεμμύδι και σάντουιτς με μπούτι κοτόπουλο που μαρινάρει για μία ημέρα, κασέρι, πίκλα λάχανο και καρότο, ρόκα και γουακαμόλε. Βρίσκεις επίσης δύο επιλογές με κεφτέδες και ένα pulled pork.

Έχουμε συνηθίσει να παραγκωνίζονται οι χορτοφαγικές προτάσεις, αλλά το Caprus σε εκπλήσσει ευχάριστα. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε σάντουιτς με ψητά μανιτάρια, σπανάκι, ξινολάχανο και κίμτσι με κάρι και σε γραβιέρα, ρόκα, πίκλα λάχανο και καρότο, καραμελωμένα κρεμμύδια και μπεσαμέλ μελιτζάνας. Και τα δύο εξίσου χορταστικά και νόστιμα που θα τα αναζητήσεις ξανά.

Το άλλο ενδιαφέρον κομμάτι είναι τα κρασιά. Συνεργάζονται με διαφορετικές κάβες και η λίστα αλλάζει τακτικά, προκειμένου να υπάρχει ένα παιχνίδι ενθουσιασμού. Δηλαδή μπορεί να βρεις το Premno του Τάτση, τον Αλχημιστή του Σκλάβου, το Rose de Xinomavro του Θυμιόπουλου αλλά κι ένα Riesling ή Syrah, για να κάνεις το επιθυμητό pairing. Στις μπίρες, ο Βραχλιώτης επιμένει ελληνικά, επιλέγοντας και φρέσκες, αφιλτράριστες από μικρά ζυθοποιεία για να υπάρχει κι εδώ η χαρά της ανακάλυψης. Αν πάλι, θέλεις καφέ, να ξέρεις ότι θα πιεις ένα καλοφτιαγμένο εσπρέσο με την υπογραφή της ομάδας του Underdog.

Exit mobile version