ΓΕΥΣΗ

Στο El Senor, τα ταξίδια στη Μεσόγειο γίνονται νόστιμα πιάτα για τη μέση

Pinchos και montaditos που συνδυάζουν εκλεκτά τυριά, αλλαντικά και προϊόντα της Μεσογείου συνδυάζονται με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, δροσιστική λευκή sagria και αποστάγματα.

Όλοι μας θυμόμαστε ένα αγαπημένο εστιατόριο από κάποιο ταξίδι μας. Αυτό που μας ενθουσίασε περισσότερο, που δοκιμάσαμε ένα πιάτο που θυμόμαστε ακόμα και που ήπιαμε ένα ποτό και διασκεδάσαμε κάπως παραπάνω. Ο Μάριος Πετρόπουλος και ο Νίκος Σγουράκης έμπλεξαν τα ταξίδια και την αγάπη τους για το φαγητό και το ποτό και έστησαν ένα μαγαζί που φέρνει τη Μεσόγειο σε πιάτα για τη μέση.

Στο El Senor τσιμπολογάς pinchos (μπουκίτσες σε οδοντογλυφίδα) και montaditos (πάνω σε ψωμί) αλλά έχεις και την επιλογή των μεγαλύτερων πιάτων, που μπαίνουν στη μέση, όπως παέγια, σιδηρόδρομος και χταπόδι με ρεβίθια.

Φίλοι παιδικοί και πλέον συνεργάτες, ο Μάριος και ο Νίκος αλληλοσυμπληρώνονται αλλά την ίδια στιγμή έχει ο καθένας τη γνώση και το πόστο του. Ο πρώτος με εμπειρία στην εστίαση από το Monsieur Cannibale (το οποίο είναι ακριβώς δίπλα στο νέο μαγαζί), το μαγαζί που αγαπήσαμε στο Παγκράτι για τη θεατρικότητά του και το Ρακάκι στην Καισαριανή και ο δεύτερος με όλο το know-how στο HR και την αγάπη για το καλό φαγητό, την ευγενική εξυπηρέτηση και την αίσθηση της φιλοξενίας. Και οι δύο μαζί, δημιούργησαν το El Senor – ένα όνομα που προέκυψε αβίαστα, όπως θα έπρεπε να γίνονται όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή.

Το μαγαζί, που χωρίζεται σε δύο τμήματα, με την μπάρα στο ισόγειο, τη βιτρίνα με τα τυριά, τα αλλαντικά και άλλα μεσογειακά προϊόντα και τα υπερυψωμένα τραπέζια που δίνουν μία πιο casual αίσθηση και τον πάνω όροφο που είναι μια οικεία σάλα εστιατορίου. Έτσι, ο καθένας επιλέγει να καθίσει ανάλογα με την όρεξη που έχει για τη βραδιά.

Μεσογειακές γεύσεις στο τραπέζι σου


Το μενού που υπογράφει ο chef Σταύρος Υφαντίδης έχει σχεδιαστεί για να μπαίνει στη μέση, με καλοφτιαγμένα πιάτα που βασίζονται στις εποχές και τις μεσογειακές γεύσεις. Η καλή αρχή γίνεται με το χειροποίητο flatbread που προσφέρεται με ταραμά και τη λευκή sagria που σε κερδίζει με τη φρεσκάδα της.


Τα μύδια δεν έρχονται στο τραπέζι σου σε πιάτο, αλλά σε μία κονσέρβα (σκεύος) όπως θα στα έφερνε ένας φίλος από τη Λισαβόνα, η σαλάτα κολοκύθι με πιπεριά τσίλι και καβουρδισμένα αμύγδαλα είναι μια έκρηξη δροσιάς και ο χοιρινός σιδηρόδρομος (που κόβεται με το χέρι), μαρινάρεται με μπαχαρικά και ψήνεται για 13 ώρες, γίνεται το απόλυτο πιάτο για τη μέση. Η παέγια με θαλασσινά και το καψαλισμένο χταπόδι με ρεβύθια και σάλτσα πιπεριάς romesco είναι επίσης πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις.

Η λίστα με τα τυριά και τα αλλαντικά περιλαμβάνει επιλογές όπως αρσενικό Νάξου, γραβιέρα Κρήτης και chèvre, jamon iberico, chorizo και fuet και αναμένεται να μεγαλώσει και να εμπλουτιστεί. Πλούσιος είναι ο κατάλογος των αποσταγμάτων και των κρασιών, με τον δεύτερο να περιλαμβάνει value for money προτάσεις από Δουλουφάκη και Χατζηβαρύτη μέχρι ετικέτες από Αργεντινή, Ισπανία και Ιταλία.


Στο El Senor αγαπούν το aperitivo και τη σανγκρία, έτσι εκτός από την κλασική κόκκινη και τη δροσιστική λευκή, ετοιμάζεται και μία ροζέ που θα βγάζει περισσότερο cherry.  Το συμπυκνωμένο μενού του μαγαζιού στο φαγητό, κλείνει με δύο εξίσου λαχταριστές επιλογές σε γλυκά: churros με σοκολάτα και βάσκικο cheesecake που σερβίρεται με ένα σιρόπι κερασιού.

Το φαγητό, το ποτό και το κρασί είναι αναμφισβήτητα τα βασικά κομμάτια του El Senor στα οποία οι δημιουργοί του έχουν δώσει μεγάλη βάση. Και οι δύο όμως έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μαγαζιού. Υπέροχοι πολυέλαιοι αντίκες κρέμονται από το ταβάνι, πίνακες και οικογενειακά κειμήλια κοσμούν τους τοίχους, όπως ένας καθρέφτης της γιαγιάς του Νίκου, ο οποίος τονίζει ότι πίσω από τα περισσότερα πράγματα υπάρχει μια ιστορία.

Στο El Senor και οι δύο νιώθουν οικοδεσπότες και κύριο μέλημά τους εκτός από το φαγητό είναι η ευγένεια και η άψογη εξυπηρέτηση. «Αυτό το μαγαζί έχει μια θετική αύρα» καταλήγει ο Νίκος, κι αν κρίνω από τις ώρες που περάσαμε τρώγοντας και γελώντας, έχει σίγουρα δίκιο.

Exit mobile version