Μιχάλης Τσίτας
ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Στο etien pizza bar στην Κηφισιά για πίτσα και κρασί

Πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, νόστιμη pasta, cocktails και κρασί στο κατάστημα που αναμένει να γίνεται το νέο αγαπημένο των Βορείων Προαστίων.

Σε μία από τις πιο ωραίες πιάτσες στο κέντρο της Κηφισιάς, στο εμπορικό κέντρο Μελά, άνοιξε το νέο etien pizza bar, το πρώτο κατάστημα στο Ψυχικό. Η αγάπη για την ποιοτική ιταλική κουζίνα είναι άλλωστε και η φιλοσοφία στην οποία στηρίζονται τα καταστήματα.

Και σε αυτό το μαγαζί, το design και η διακόσμηση έρχονται να ολοκληρώσουν την εμπειρία. Ο φωτεινός χώρος κινείται σε παστέλ αποχρώσεις και διαθέτει τραπέζια με άνετους καναπέδες και καρέκλες. Την ίδια στιγμή, μία κομψή ξύλινη κατασκευή, δημιουργεί την αίσθηση ενός μπαρ, όπου μπορείς να καθίσεις για φαγητό και ταυτόχρονα να απολαύσεις το κρασί ή το ποτό σου.


Ένας χώρος για κάθε στιγμή και διάθεση – μπορείς να κάνεις ένα lunch break από τη δουλειά, να το επισκεφτείς για ένα after office catch-up αλλά και να κάνεις μια έξοδο για ένα casual δείπνο.
/ Μιχάλης Τσίτσας

Ένας χώρος για κάθε στιγμή και διάθεση – μπορείς να κάνεις ένα lunch break από τη δουλειά, να το επισκεφτείς για ένα after office catch-up αλλά και να κάνεις μια έξοδο για ένα casual δείπνο.

Το νέο etien pizza bar άλλωστε είναι ένας χώρος για κάθε στιγμή και διάθεση – μπορείς να κάνεις ένα lunch break από τη δουλειά, να το επισκεφτείς για ένα after office catch-up αλλά και να κάνεις μια έξοδο για ένα casual δείπνο.


Το κατάστημα etien pizza bar στην Κηφισιά βρίσκεται εντός του εμπορικού κέντρου Μελά. / Μιχάλης Τσίτας

Το κατάστημα etien pizza bar στην Κηφισιά βρίσκεται εντός του εμπορικού κέντρου Μελά.

Η προνομιακή του θέση το καθιστά ιδανικό και για τα μεσημέρια με παιδιά, αφού βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από τον δρόμο και τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο είναι προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες. Με τον χώρο να έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις, σειρά έχει η κουζίνα. Στο μενού πρωταγωνιστούν η πίτσα και τα ζυμαρικά, αλλά δε λείπουν οι φρέσκες σαλάτες, τα ορεκτικά και τα γλυκά.


Από τα υλικά των πιάτων μέχρι και τη δημιουργία των τελικών καταστημάτων υπάρχει μια εξειδικευμένη ομάδα η οποία ερευνά, μελετά και επιλέγει σχολαστικά τα προϊόντα, για την καλύτερη δυνατή ιταλική εμπειρία. Μέσα από τη στενή σχέση που έχει αναπτύξει η ομάδα με τους Ιταλούς συνεργάτες και τις συχνές εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούν, τα καταστήματα etien pizza bar καταφέρνουν να προσφέρουν ένα προϊόν το οποίο ακολουθεί την φιλοσοφία και τις τάσεις της Ιταλίας.


Η βάση για την πίτσα είναι απο 100% αγνά υλικά (τα συντηρητικά δεν έχουν καμία θέση εδώ) και οι τεχνικές είναι εξ’ολοκλήρου ιταλικές. / Μιχάλης Τσίτας

Η βάση για την πίτσα είναι απο 100% αγνά υλικά (τα συντηρητικά δεν έχουν καμία θέση εδώ) και οι τεχνικές είναι εξ’ολοκλήρου ιταλικές.

Η βάση για την πίτσα είναι απο 100% αγνά υλικά (τα συντηρητικά δεν έχουν καμία θέση εδώ) και οι τεχνικές είναι εξ ‘ολοκλήρου ιταλικές. Σημαντικό ρόλο στο σωστό αποτέλεσμα παίζει και η πρώτη ύλη – το αλεύρι – το οποίο έρχεται από την κεντρική Ιταλία, αλεσμένο σε κυλινδρόμυλο τιτανίου, και είναι πολύ πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Το τελικό ζυμάρι για την πίτσα είναι αργής ωρίμανσης από 24 έως 48 ώρες, το οποίο διατηρεί στο εσωτερικό του τη σωστή υγρασία και τα πλούσια αρώματα ενώ έχει τραγανή μορφολογία καθώς ψήνεται σε ξυλόφουρνο.


Στο μενού πρωταγωνιστεί η πίτσα και τα ζυμαρικά, αλλά δε λείπουν οι φρέσκες σαλάτες, ορεκτικά και γλυκά.
/ Μιχάλης Τσίτας

Στο μενού πρωταγωνιστεί η πίτσα και τα ζυμαρικά, αλλά δε λείπουν οι φρέσκες σαλάτες, ορεκτικά και γλυκά.

Βρίσκεις μια μεγάλη ποικιλία σε πίτσες, από την all time classic Margherita alla burrata με σάλτσα υψηλής ποιότητας αποφλοιωμένη ιταλική ντομάτα, μοτσαρέλα, burrata, ελαιόλαδο και βασιλικο μέχρι την πιο ιδιαίτερη Tartufo & Breasola με μοτσαρέλα, πέστο ρόκας, παρμεζάνα, ανάμεικτη σαλάτα και μπρεζάολά. Τα ζυμαρικά έρχονται στο τραπέζι σου al dente και τα ραβιόλι, γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι και σάλτσα κρέμας, είναι ανάμεσα στα highlights του μενού. Το ίδιο και η Panzanella, η δροσιστική σαλάτα που έρχεται από την Τοσκάνη.


Η Panzanella με ντομάτα, αγγούρι, ρόκα, αβοκάντο, πίκλα κρεμμύδι, κρουτόν από χαρούπι, τυρί stracchino. / Μιχάλης Τσίτας

Η Panzanella με ντομάτα, αγγούρι, ρόκα, αβοκάντο, πίκλα κρεμμύδι, κρουτόν από χαρούπι, τυρί stracchino.

Ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και μπρουσκέτες ολοκληρώνουν την αυθεντική ιταλική εμπειρία και ταιριάζουν ιδανικά με τα κρασιά της κάβας. Τα γλυκά έρχονται να ολοκληρώσουν το προσεγμένο μενού με το φίνο τιραμισού και την ελαφριά τάρτα λεμόνι να κλέβουν τις εντυπώσεις.


Η ώρα του γλυκού! / Μιχάλης Τσίτας

Η ώρα του γλυκού!

Τα καταστήματα etien pizza bar εξυπηρετούν ταυτόχρονα dine-in, take away και delivery, εξασφαλίζοντας το ίδιο αποτέλεσμα σε κάθε επιλογή. Απο τις 12.00 το μεσημέρι που ανοίγουν οι πόρτες έως τις 00.00 το βράδυ, μπορείς να ταξιδέψεις γευστικά σε όποιο μέρος της Ιταλίας επιθυμείς.

Exit mobile version