ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Στο Γιαγιά Κούκου Athens για ελληνικό comfort food

Απολαμβάνεις γνώριμες γεύσεις σε νέες εκδοχές, σε ένα προσεγμένο περιβάλλον που ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Σε έναν χώρο που παραπέμπει σε ένα ζεστό, φιλόξενο σπίτι της παλιάς Αθήνας, ο χρόνος επιβραδύνεται, τα ποτήρια τσουγκρίζουν και κάθε πιάτο αφηγείται μία ιστορία. Μετά την Κύθνο, το Γιάγια Κούκου Athens βρήκε τη θέση του σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, στην οδό Παναγή Σκουζέ στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, αποτελώντας πια σημείο αναφοράς για το ελληνικό comfort food.

Εδώ, η νοσταλγία συναντά τη σύγχρονη δημιουργικότητα και η παράδοση σερβίρεται με ένα twist. Ατμοσφαιρικός φωτισμός, τζαζ μελωδίες και ιδιαίτερες vintage λεπτομέρειες συνθέτουν ένα χαλαρό και όμορφο σκηνικό. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να θυμίζει ένα ιδιόρρυθμο αλλά ταυτόχρονα κομψό αθηναϊκό σπίτι. Κρατάει λίγη από τη γοητεία του αρχικού κτιρίου, ένα παλιό υφασματάδικο από τις χρυσές εποχές του εμπορίου υφασμάτων, και τιμά την ιστορία του.

Το υπέροχο vintage έπιπλο στο οποίο έκοβαν τα πατρόν οι ράφτες, «ντύθηκε» με μάρμαρο από άκρη σε άκρη δημιουργώντας ένα μπαρ-πάσο που πάνω του υπάρχει ακόμα η παλιά ζυγαριά του μαγαζιού για τα ζύγια.

Η κουζίνα εναρμονίζεται με τη γενικότερη φιλοσοφία, ενός εστιατορίου δηλαδή που είναι comfort στη βάση του αλλά παράλληλα μοντέρνο και εκλεπτυσμένο. Το μενού βασίζεται στις ελληνικές γεύσεις με μια φρέσκια προσέγγιση, υπό την καθοδήγηση του σεφ Νίκου Ευσταθίου.

Δίνεται έμφαση στις χειροποίητες παρασκευές, που τονίζουν ακόμα περισσότερο τη σύνδεση με το φαγητό της ζεστασιάς και της θαλπωρής.  Πιάτα αγαπημένα, όπως το παπουτσάκι μελιτζάνας με αρνάκι σιγομαγειρεμένο, αρσενικό Νάξου και τσιπς πατάτας, ossobuco γιουβέτσι στη γάστρα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και κριθαρότο γαρίδας με τσίλι και εστραγκόν, φιγουράρουν στο μενού.

 

Κερκυραϊκές παραδοσιακές συνταγές όπως το φαγκρί μπουρδέτο με σταμναγκάθι και η παραδοσιακή παστιτσάδα με κοτόπουλο ελληνικής εκτροφής, bucatini pasta,πούδρα προσούτο και τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου είναι επίσης πιάτα που δεν πρέπει να προσπεράσεις.

Βρίσκεις νέες προσθήκες σε κοπές κρέατος αλλά και νέα πιάτα με εποχική πρώτη ύλη, όπως τις αγκινάρες με σάλτσα α λα πολίτα και υφές τοπιναμπούρ, τη σιφνιώτικη ρεβιθάδα με γαύρο μαρινάτο, ραπανάκι και φιλέτο πορτοκάλι και το ψητό χταπόδι με πουρέ αγκινάρας και τραγανό κρίταμο.

Οι χειροποίητες πίτες, χαρακτηριστικό ελληνικό comfort food, όπως η χορτόπιτα με άγρια χόρτα εποχής, φέτα Αρκαδίας και αρωματικό γιαούρτι φτιάχνονται καθημερινά με μεράκι.

Αγαπημένα γλυκά όπως η κρέμα λεμόνι με βασιλικό, ελβετική μαρέγκα, φρούτα του δάσους και crumble φουντουκιού θα κλείσουν γλυκά την εμπειρία, ενώ η λίστα κρασιών περιλαμβάνει 40 ετικέτες αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

Το Γιάγια Κούκου Athens αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό για τις συναντήσεις μετά τη δουλειά, τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου αλλά και τις βραδινές εξόδους. Απολαμβάνεις γνώριμες γεύσεις σε νέες εκδοχές, με εποχιακά, τοπικά υλικά και μία ισορροπία δημιουργικότητας και παράδοσης, σε ένα προσεγμένο περιβάλλον που ξεχωρίζει για την αισθητική του.