Άσπα Κουλύρα
ΓΕΥΣΗ

Στο Moden τα ζυμάρια θέλουν τον χρόνο τους

Ο νεαρός ζαχαροπλάστης Παύλος Τσιολέκας κάνει το επόμενο επιχειρηματικό βήμα ανοίγοντας στο Παγκράτι έναν χώρο με έμπνευση από τη σκανδιναβική κουλτούρα.

Το άρωμα από τα φρεσκοψημένα ρολάκια έχει ξεχυθεί από την ανοιχτή πόρτα του εργαστηρίου και φτάνει μέχρι τη στροφή του δρόμου. Αυτές τις ημέρες, η οδός Πρατίνου στο Παγκράτι μοσχομυρίζει με όσα ετοιμάζει από νωρίς το πρωί ο Παύλος Τσιολέκας στο Moden.

Ο νεαρός ζαχαροπλάστης, τον οποίο γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την πλατφόρμα του στο Instagram, αποφάσισε να κάνει το επόμενο – τολμηρό – βήμα και να ανοίξει ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένο από τη σκανδιναβική κουλτούρα.

Moden στα δανέζικα σημαίνει ωρίμανση και για τον δημιουργό του υπάρχει μία δεύτερη ανάγνωση πίσω από την επιλογή του ονόματος. Δεν είναι μόνο οι ζύμες που ωριμάζουν, αλλά και ο ίδιος, με τη δεδομένη χρονική στιγμή να έχει πάρει μία ώριμη απόφαση να τολμήσει, να δημιουργήσει και να εργαστεί στον χώρο της ζαχαροπλαστικής για να αφήσει το δικό του αποτύπωμα.


Ο Παύλος Τσιολέκας (αριστερά) με τον Γιώργο Χατζηχαραλάμπους

Ο Παύλος Τσιολέκας (αριστερά) με τον Γιώργο Χατζηχαραλάμπους


Άσπα Κουλύρα / OneMan

Η σοκολατένια babka είναι από τα πρώτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Στα 26 του χρόνια, δουλεύοντας ήδη αρκετό καιρό πάνω σε αυτό που αγαπάει, είναι έτοιμος για την επόμενη περιπέτεια. Η παραγωγή είναι μικρή και μαζεμένη για αρχή και δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, αφού όλα γίνονται στον ανοιχτό χώρο, πίσω από τη βιτρίνα με τα γλυκά.

Ο ζαχαροπλάστης αναγνωρίζει τη σημασία των καλών πρώτων υλών, είναι η βάση και η ουσία όσα επιλέγει να τονίσει στις δημιουργίες του. Ρολά κανέλας με κρέμα ή σκέτα, σοκολατένια babka και buns κάρδαμο που ωριμάζουν σχεδόν για δύο εικοσιτετράωρα, apple pie crumble, κέικ σοκολάτας, lime και με παντζάρι είναι όσα βρίσκεις καθημερινά στο κατάστημα.

Δεν λείπει φυσικά το τσουρέκι με προζύμι, μαχλέπι, μαστίχα και πορτοκάλι, που έχει ήδη ένα πιστό κοινό από τις παραδόσεις που έκανε ο ζαχαροπλάστης μέσα από το Instagram.

Στο πλευρό του Παύλου Τσιολέκα, βρίσκεται ο επίσης νέος σε ηλικία ζαχαροπλάστης Γιώργος Χατζηχαραλάμπους. Οι δυο τους ετοιμάζουν ήδη για τη γιορτινή περίοδο φανταστικά μελομακάρονα ενώ από τις 24 Δεκεμβρίου και μετά θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν βασιλόπιτα – κέικ με σοκολάτα, καρύδι και πορτοκάλι.


Άσπα Κουλύρα

Μετά τα μελομακάρονα, θα ξεκινήσει σύντομα και η παραγωγή για τις βασιλόπιτες

Μετά τα μελομακάρονα, θα ξεκινήσει σύντομα και η παραγωγή για τις βασιλόπιτες

Περιμένουμε ακόμα περισσότερες ιδέες από το Moden εν καιρώ, όπως να προστεθεί να ανοίγουν φύλλο για τη σπανακόπιτά τους και να προσφέρουν καφέ. Έχουν σκεφτεί ήδη την προσθήκη κάποιων γλυκών καθώς θα πλησιάζει η άνοιξη – από τιραμισού μέχρι σου με ωραία κρέμα.

Για την ώρα, αξίζει να κάνετε μία στάση το πρωί για να ξεκινήσει η ημέρα με μία φρέσκια λιχουδιά ή να περάσετε να πάρετε ένα κουτί μελομακάρονα για να μπείτε σε γιορτινή διάθεση.

MODEN
Exit mobile version