Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΓΕΥΣΗ

Στο Peanuts, στη νέα pub των Βορείων Προαστίων για καφέ, cocktails και bar food

Σερβίρει καφέ το πρωί και συνεχίζει με bar food, μπίρες και cocktails σε ένα χαλαρό σκηνικό στα βόρεια προάστια.

Η βόρεια πλευρά της Αθήνας αγαπάει τα στέκια. Μπορεί στο κέντρο της πόλης να εξελίσσεται συνήθως η περισσότερη δράση, όμως στα προάστια υπάρχουν μαγαζιά κλασικά που έχουν χρόνια τους θαμώνες τους και αποτελούν μία αφορμή για να βγούμε εμείς οι υπόλοιποι από το comfort zone μας.

Στη Δροσιά για παράδειγμα ξέρεις ότι θα φας το ίδιο πεϊνιρλί μισό αιώνα και βάλε, με την ποντιακή κληρονομιά να περνάει από γενιά σε γενιά. Οι ταβέρνες μέσα στο πράσινο προσφέρουν καθαρό αέρα το καλοκαίρι και μια αίσθηση απόδρασης τον χειμώνα.

Το σκηνικό όμως στα βόρεια προάστια έχει εμπλουτιστεί με μαγαζιά που δεν ανήκουν απαραίτητα στην κατηγορία εξοχική ταβέρνα, αλλά στήνονται με σκοπό να γίνουν στέκια. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Peanuts, μιας pub με καλό φαγητό και χαλαρή διάθεση που άνοιξαν τρεις φίλοι στην Άνοιξη.


Έχοντας μεγαλώσει στην περιοχή, ο Κωνσταντίνος Τσίτσας (με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των media), ο Χρήστος Ευκρατίδης (Drunk Sinatra, Noel και Doors στην Ίο) και ο Μανώλης Καραγιάννης (τραπεζικός κλάδος) έφτιαξαν ένα μαγαζί που ταιριάζει πρωτίστως στη δική τους αισθητική και βιώματα, από τη μουσική και το φαγητό μέχρι τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την έξοδο.

Λίγα βήματα από την πλατεία που έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια, το Peanuts στήθηκε με αρκετή προσωπική εργασία και διάθεση να γίνει σημείο αναφοράς για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Το μαγαζί χωρίζεται σε τρεις χώρους που επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο εσωτερικός χώρος χωρίζεται σε ζεστές γωνιές με κυκλικούς δερμάτινους καναπέδες και είναι διακοσμημένες με μεμοραμπίλια από τη ροκ σκηνή και θρυλικά εξώφυλλα περιοδικών που μεσουράνησαν τις περασμένες δεκαετίες.

Σε πρώτο πλάνο είναι το μεγάλο μπαρ, όπου μπορείς να καθίσεις τόσο από τη μέσα πλευρά όσο και από την εξωτερική – ένα αίθριο που όταν χειμωνιάζει κλείνει με τζαμαρίες. Η αυλή αποτελεί φυσική συνέχεια του χώρου ενώ στο πλάι, ένα μεγάλο παράθυρο εξυπηρετεί όσους θέλουν να πάρουν τον καφέ τους στο χέρι και να συνεχίσουν τον δρόμο τους.


Το Peanuts λειτουργεί από το πρωί με καφέ Samba –και σύντομα επιλογές για brunch– και συνεχίζει μέχρι το βράδυ για μπίρα (για την ώρα βρίσκεις Estrella lager, Paulaner Weiss, Urquell Pilsner, Kozel dark, Septem Pale Ale), ποτά και cocktails.

Τη λίστα επιμελήθηκε ο Τρύφωνας Πανούσης, Training Specialist στην εταιρεία Καρούλιας, με τη συμβολή του Τόλη Γιαννάκα που συναντάμε και στο bar. Το φαγητό βασίζεται στη λογική του bar food, όμως τα πιάτα είναι άκρως χορταστικά.

Η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη έφτιαξε ένα μενού που περιλαμβάνει πληθωρικά burgers, λουκάνικα σε δική της συνταγή, ribs καπνισμένα για 12 ώρες, ταλιάτα black angus ενώ θα προστεθούν σύντομα μια τριλογία hot dogs και τάκος με μοσχαρίσιο μάγουλο και μεδούλι.



Στην κουζίνα βρίσκεται ο στενός συνεργάτης της Θεμιστοκλής Καμπάκογλου. Εκτός από την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, δίνουν βάση και στη μουσική τους, επιλέγοντας μόνο ξένα ακούσματα από 50s, 60s, 70s και μία δόση 80s.

Θα το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τις βροχερές φθινοπωρινές ημέρες, όταν η τζαμαρία κλείνει και σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μία pub στην εξοχή.

Exit mobile version