Φωτογραφίες: Morfination Planet
ΓΕΥΣΗ

Στο roof garden του Acropolis Secret για μοναδικά καλοκαιρινά βράδια

Στον τελευταίο όροφο του Divani Palace Acropolis το bar restaurant του ξενοδοχείου προσφέρει μία γαστρονομική εμπειρία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μερικά από τα καλύτερα μυστικά της Αθήνας βρίσκονται ψηλά. Το Acropolis Secret Bar Restaurant στεγάζεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis και προσφέρει πλέον μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο ανανεωμένος χώρος του roof garden συνδυάζει ένα επιβλητικό μπαρ και ένα μοντέρνο εστιατόριο που τη θερινή περίοδο επεκτείνεται σε μια όμορφη βεράντα με θέα τον λόφο του Φιλοπάππου και την Ακρόπολη.

Οι μίνιμαλ γραμμές, τα γήινα χρώματα, τα φυτά, οι άνετοι καναπέδες και καρέκλες και το μάρμαρο συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης κομψότητας και ταυτόχρονα άνεσης. Στη σκιά της Ακρόπολης, το νέο bar restaurant του ξενοδοχείου, που είναι αποτέλεσμα ολικής ανακατασκευής του χώρου, παραμένει επιμελώς κρυμμένο από τον θόρυβο της πόλης, με απρόσκοπτη θέα στην Αθήνα και τη μοναδική ενέργεια των μοναδικών μνημείων που το περιστοιχίζουν. Το εξειδικευμένο και ευγενικό service έρχεται να ολοκληρώσει την εμπειρία, προσφέροντας μια καθολική εικόνα της ελληνικής φιλοξενίας.

OneMan.gr / Morfination Planet

 

Στον τελευταίο όροφο του Acropolis Secret απολαμβάνεις πιάτα που τιμούν την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία, εκτελεσμένα με σύγχρονη δημιουργικότητα, κρασιά που αναδεικνύουν τον ελληνικό αμπελώνα και signature cocktails που εμπνέεονται από τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα. Οι bartenders του ξενοδοχείου έχουν βασίσει τα signature cocktails τους σε ένα βασικό ποτό – πρεσβευτή της Ελλάδας.

Το Meteora περιλαμβάνει παλαιωμένο τσίπουρο, μπέρμπον, σιρόπι κανέλας και bitters πορτοκαλιού, το Corfu συνδυάζει λικέρ κουμκουάτ, τεκίλα reposado, σιρόπι μανταρινιού, μέλι από πεύκο και έλατο και λάιμ, το Chios δεν θα μπορούσε να μην έχει λικέρ μαστίχας, που ενισχύεται με ροζ πιπέρι, τζιν, χυμός cranberry, λάιμ, δυόσμο και aegean tonic και τέλος το Santorini αναδεικνύει το μοναδικό κρασί Vinsanto, σε έναν συδυασμό βότκα με τσίλι και δεντρολίβανο, ντοματίνια, λάιμ και σέλινο.

Η πιο ωραία στιγμή για να απολαύσεις το ποτό σου είναι η ώρα του ηλιοβασιλέματος, όταν ο ουρανός χρωματίζεται καθώς δύει ο ήλιος. Τη σκυτάλη παίρνει η υπέροχα φωτισμένη Ακρόπολη που αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη. Η ώρα του δείπνου έχει φτάσει και η αρχή γίνεται με ένα δροσερό κρασί από την ενημερωμένη wine list του ξενοδοχείου, με επιλογές που έχουν σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα πιάτα του καταλόγου.

Ιωάννα Μορφίνου/Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

 

Σε απόλυτη συνάρτηση με τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου, ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα μενού με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αυθεντικές, ζωντανές γεύσεις που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Η κουζίνα του εστιατορίου συνεργάζεται με τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς σε μία προσπάθεια αφενός να στηρίξει τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και αφετέρου για να δώσει στους επισκέπτες την καλύτερη εκδοχή της ελληνικής γαστρονομίας, χωρίς φυσικά να λείπουν οι διεθνείς επιρροές. Καθημερινά, καταφτάνουν στο εστιατόριο φρέσκα ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες, βάσει επιλεγμένων συνεργατών, και ντόπια κρέατα με ονομασία προέλευσης.

 

Το μενού είναι στημένο με παιχνιδιάρικη διάθεση, χωρισμένο σε κατανοητές ενότητες. Η αρχή γίνεται με ένα καλάθι με ποικιλία από σπιτικά αρτοσκευάσματα, ελιές και ντιπ ημέρας, όπως ένας βελούδινος ταραμάς και κάποια αγαπημένα πια ορεκτικά, όπως η τυρόπιτα κανταΐφι, το καλαμάρι σχάρας με πέστο σχοινόπρασο και οι χταποδοκεφτέδες που σου θυμίζουν διακοπές σε νησί. Παρά το γεγονός ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά καινούργια πιάτα, οι θαμώνες θα βρουν αγαπημένα πιάτα που έχουν μπει στη σφαίρα του κλασικού.

 

Ξεχωρίζει η σαλάτα με baby σπανάκι, φέτα, σουσάμι και κροκέτες βοτάνων και η σαλάτα με πικάντικα βότανα, ξινόμηλο, φινόκιο και λεμονάτες γαρίδες. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις ένα μενού συμπεριληπτικό ως προς τη χορτοφαγική και τη vegan διατροφή αλλά και σε όσους κινούνται σε μία πιο υγιεινή διατροφικά κατεύθυνση. Στα πιάτα με ζυμαρικά, είναι must try το μελωμένο γιουβέτσι σκορπίνας και τα ραβιόλια γεμιστά με καβούρι. Λαβράκι, μυλοκόπι και φιλέτο γλώσσας ψήνονται στη σχάρα και αποτελούν το καθένα ξεχωριστά μια άκρως νόστιμη και μεσογειακή επιλογή για ένα φίνο δείπνο.

Acropolis Secret Bar Restaurant OneMan.gr / Morfination Planet

Οι λάτρεις του κρέατος δε θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς θα βρουν πληθωρικές επιλογές, όπως ένα ελληνικό burger Black Angus με γραβιέρα Κρήτης, πέστο πιπεριάς Φλωρίνης, κατίκι Δομοκού, παστράμι Δράμας, ντιπ γιαουρτιού και πατάτες country, κοτόπουλο κοντοσούβλι, μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια και rib eye steak με σως μπεαρνέζ.

 

Το τέλος είναι και το καλύτερο: κορμός σοκολάτας, cheesecake με ανθότυρο, μπισκότο από κριθαρένιο παξιμάδι και φρούτα του δάσους και ραβανί Βέροιας με κρεμέ μαστίχας και παγωτό καϊμάκι. Και κάπως έτσι το Acropolis Secret γίνεται ο αγαπημένος προορισμός της πόλης για τα καλοκαιρινά μας βράδια.

ACROPOLIS SECRET – ROOF GARDEN BAR RESTAURANT