Στο Rooftop του Mira Me Athens για δημιουργικά πιάτα, cocktails και υπέροχη θέα στην πόλη
Η ταράτσα του Boutique Hotel αναδεικνύεται σε ένα all day στέκι, αφού συνδυάζει νόστιμο φαγητό, ευφάνταστα cocktails, εξαιρετικά κρασιά, υπέροχες μουσικές και θέα.
- 17 ΙΑΝ 2022
Όσο καλά και να νομίζεις ότι ξέρεις την Αθήνα, το να βρίσκεσαι σε μία ταράτσα σού δίνει πάντα μια νέα προοπτική για την πόλη. Είναι η απρόσκοπτη θέα σε ιστορικά αξιοθέατα, τα οποία παρόλο που έχεις δει πολλές φορές, σε μαγεύουν πάντα όταν τα βλέπεις σε πανοραμική λήψη. Είναι οι πολυκατοικίες που συνθέτουν έναν αστικό ιστό που μοιάζει τόσο διαφορετικός όταν τον κοιτάς από ψηλά. Και φυσικά είναι ο αττικός ουρανός και το φεγγάρι που φαντάζει σαν να βρίσκεται ακριβώς από πάνω σου.
Υπάρχει μια αλλιώτικη αύρα όταν βρίσκεσαι ψηλά στην πόλη και το Mira Me Athens Boutique Hotel, τη μετουσιώνει σε μια μαγευτική εμπειρία φαγητού, ποτού και διασκέδασης. Το Rooftop του ξενοδοχείου επέστρεψε φέτος με νέα διάθεση, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, ξεκινώντας από τον χώρο που «ντύθηκε» με μια κομψή, πλήρως ανοιγόμενη τζαμαρία, έτσι ώστε η αγαπημένη ταράτσα να μπορεί να λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου, από το πρωί έως το βράδυ. Αφήνοντας πάντοτε την ανυπέρβλητη θέα να έχει τον πρώτο λόγο.
Με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης να είναι σε γκρο πλαν, η ιδανική στιγμή για να φτάσεις στο Rooftop του Mira Me Athens είναι λίγο πριν τη δύση του ήλιου. Έτσι, θα δεις την πόλη να ντύνεται στα φανταστικά ροζ – πορτοκαλί χρώματά της. Ένα cocktail ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί αποτελούν το τέλειο ξεκίνημα για να χαλαρώσεις στο μπαρ, πριν οδηγηθείς στο τραπέζι σου. Αν πάλι, αγαπάς τις πρωινές βόλτες στην πόλη, τότε αξίζει να ξεκινήσεις με αρωματικό καφέ της taf και το πλούσιο à la carte brunch.
Η εμμονή για τελειότητα, η κοινή αγάπη για το φαγητό και τα ταξίδια και οι συνεχείς αναζητήσεις των ιδιοκτητών του Mira Me Athens, για νοστιμιά και ποιότητα, συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία φαγητού, ποτού και διασκέδασης.
Όλα είναι φτιαγμένα με μαεστρία από τις καλύτερες πρώτες ύλες, εποχιακά φρούτα και λαχανικά από επιλεγμένες φάρμες, μποστάνια και μικρούς παραγωγούς και φυσικά, «χειροποίητα» από την μπριγάδα που την οδηγεί ο νέος και πολύ ταλαντούχος chef Γρηγόρης Μπονιάκος.
Επικεφαλής ο executive chef Άρης Ρούσσος που ποντάρει στην ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα με κάποιες επιρροές από την Ασία, κουζίνα δοσμένη με άψογες τεχνικές, με τη γεύση να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Φρέσκα ψάρια, κρέατα ιδιαίτερης κοπής που δεν προέρχονται από νεαρά ζώα (μια ηθική προσέγγιση στην κρεατοφαγία), pasta και risotti, χειροποίητα ψωμιά και dips, φτιαγμένα με γνώση αλλά και πολλή αγάπη και μεράκι.
Τα πιάτα ημέρας είναι μέσα στο πρόγραμμα, με ό,τι πιο εκλεκτό βρίσκεται καθημερινά, ενώ η κάρτα ανανεώνεται συχνά. Νέα άφιξη ο εξαιρετικός pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης που υπογράφει με άποψη τα γλυκά.
Το ξεκίνημα του δείπνου με ζυμωτό ψωμί, χειροποίητο κατσικίσιο βούτυρο και εξαιρετική ταραμοσαλάτα σε βάζει στο κλίμα για ό,τι θα έρθει. Highlight τα στρείδια με ελληνικό πόνζου, η φάβα Σχοινούσας (από τον Κωβαίο) με το μπισκότο λιαστής ντομάτας (αμοργιανή συνταγή) και σάλτσα από άγρια μανιτάρια και το το φινετσάτο ταρτάρ μόσχου με παγωτό μουστάρδα, σινάπι και κρόκο αυγού στα ορεκτικά, για να περάσεις στη συνέχεια στη σαλάτα με υφές παντζαριού, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι φράουλας.
Ο μεστός κατάλογος δείχνει ότι πίσω από κάθε πιάτο υπάρχει αρκετή σκέψη και δουλειά, όπως για παράδειγμα, η ρεβυθάδα με κρέμα φινόκιο, μάγουλα από σαλάχι, πεσκανδρίτσα και αέρα λεμονιού. Και τα τρία γλυκά που έχει εμπνευστεί ο pastry chef είναι εξαιρετικά, με το καθένα να εκπληρώνει έναν διαφορετικό σκοπό: Η κρέμα λεμονιού με ελβετική μαρέγκα και ζελέ βασιλικού είναι ελαφριά και φίνα, καθώς επίσης και οι υφές γιαουρτιού με chiffon cake και σάλτσα κόκκινων φρούτων, ενώ οι υφές σοκολάτας με marsmallow και παγωτό βατόμουρο κρύβουν μια ιδιαίτερη έκπληξη.
Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη από τον βραβευμένο οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη για να ταιριάζει ιδανικά με το menu, και ανάμεσα στις επιλογές σε μπύρες βρίσκεις την Delphi και τη Marea, δυο ελληνικές φρέσκες και πολύ ιδιαίτερες ετικέτες από την μικροζυθοποιία Elixi της Χαλκίδας.
Όσο για τα cocktails, οι bartenders είναι εξπέρ στο είδος τους, ενώ οι baristas από τα καλύτερα χέρια της Αθήνας. Με λίγα λόγια, όλη η ομάδα αποτελείται από νέους ταλαντούχους που τρέφουν πολλή αγάπη για το έργο τους – συναίσθημα που μεταφέρουν άψογα στο service.
Τα δημιουργικά του πιάτα, τα ευφάνταστα cocktails και τα εξαιρετικά κρασιά, οι υπέροχες μουσικές και αυτή η θέα, αναδεικνύουν το Rooftop του Mira Me Athens ως ένα από τα πιο αγαπημένα all day στέκια αυτής της πόλης.
- Ερμού 118, Αθήνα
- https://mirameathens.com/
- 2152151930 – 2152151931
Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!