ΕΞΟΔΟΣ

Στο rooftop του Novotel Athènes είναι ακόμα καλοκαίρι

Στον έβδομο όροφο του αθηναϊκού ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, το Clair de Lune Restaurant- Bar αναδεικνύεται σε σημείο συνάντησης για μια αναζωογονητική έξοδο.

Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές σε βρίσκει σε αυτό το μεταίχμιο που προσπαθείς να κρατήσεις ζωντανή την αίσθηση του καλοκαιριού και να γλιστρήσεις ξανά στην καθημερινότητα, με έναν αέρα ανανέωσης.

Κι όμως ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους πιο ωραίους μήνες, αφού κρατάει τις ωραίες θάλασσες και τα ρομαντικά δειλινά χωρίς – συνήθως – τις καυτές θερμοκρασίες των προηγούμενων μηνών. Ο καλύτερος τρόπος για να τον απολαύσεις στην Αθήνα είναι να αναζητήσεις εκείνα τα μέρη που έχουν κάτι από τις διακοπές.

Στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Novotel Athènes, μέλος του ACCOR Group, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, το Clair de Lune Restaurant- Bar αναδεικνύεται σε σημείο συνάντησης για μια αναζωογονητική έξοδο. Απέχει μόλις 5 λεπτά από τον Σταθμό Λαρίσης του Μετρό και διαθέτει δωρεάν parking για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το ποτό ή το φαγητό τους στο rooftop, που ανοίγει τις πόρτες του από τις 7 το απόγευμα.

Είναι σαγηνευτικό να βλέπεις την πόλη από ψηλά και το αθηναϊκό ξενοδοχείο που βρίσκεται από το 1988 στη Μιχαήλ Βόδα, ήταν από τα πρώτα ξενοδοχεία στην πόλη που έδωσαν στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ποτό και φαγητό στην ταράτσα.

Η θέα 360 μοιρών προσφέρει μοναδική θέα, χαρίζοντας κάθε μέρα ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα ενώ καθώς νυχτώνει, τα βλέμματα στρέφονται στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Σε τρία διαφορετικά επίπεδα, με την πισίνα να βρίσκεται στο επίκεντρο και να δίνει επιπλέον πόντους στο σκηνικό, το Clair de Lune είναι στημένο έτσι ώστε να συνδυάζει διαφορετικές εμπειρίες. Μπορείς να το επισκεφτείς για να πιεις το ποτό σου, επιλέγοντας κάποιο από τα κλασικά ή signature cocktails του μπαρ ή για να απολαύσεις ένα δείπνο σε ένα ήσυχο και ρομαντικό περιβάλλον.

Τις ημέρες που το φεγγάρι έχει την τιμητική του λόγω της Πανσέληνου, το rooftop αναδεικνύεται πραγματικά σε προορισμό, ενώ δεν λείπουν και κάποια lives που συνοδεύουν μουσικά την εμπειρία.

Με το early drinking να αποτελεί πια αγαπημένη τάση, εδώ μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα μαζί με ένα καλοφτιαγμένο cocktail, επιλέγοντας είτε κάποιο από τα κλασικά της λίστας είτε ένα πιο καλοκαιρινό όπως Paloma, Cucumber Martini, Piña Colada και Strawberry Daquiri.

Η μεσογειακή κουζίνα του εστιατορίου συνδυάζεται ιδανικά με τα κρασιά της προσεγμένης wine list που αναδεικνύει ελληνικές ετικέτες από αξιόλογα οινοποιεία.

Η αρχή γίνεται με τριλογία από ντιπ (τζατζίκι, ταραμοσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα) και πράσινη σαλάτα με ψητά φρούτα εποχής στη σχάρα, παστέλι και ντρέσινγκ από φρούτα του δάσους. Οι γαρίδες σαγανάκι με φέτα, σάλτσα ντομάτας, κροστίνι ψωμιού και μυρωδικά και τα λεμονάτα μύδια στον ατμό αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τη συνέχεια.

Στα κυρίως, μπορείς να επιλέξεις ψάρι ημέρας με πουρέ σελινόριζα και λαχανικά εποχής ή μια πληθωρική μοσχαρίσια Rib eye μπριζόλα που σερβίρεται στον βαθμό ψησίματος της αρεσκείας σου και το συνοδευτικό που επιθυμείς, όπως γλυκοπατάτες τηγανητές ή λαχανικά σχάρας.

Δεν λείπει το ψητό φιλέτο κοτόπουλο και τα μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Ιδανικές επιλογές για δύο άτομα είναι η παέγια με τσορίθο, γαρίδες, μύδια, κοτόπουλο, λαχανικά και αγιολί με κρόκο Κοζάνης και η χοιρινή μπριζόλα Τόμαχοκ, γλασσαρισμένη με μέλι και κρητικά βότανα.

Γιαούρτι με μέλι και καρύδια και σοκολατόπιτα με φουντούκια και σιρόπι σοκολάτας αποτελούν το καλύτερο κλείσιμο. Αν πάλι, θέλεις να συνεχίσεις με ένα μπουκάλι κρασί, τι καλύτερο από ένα πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών όσο απολαμβάνεις τη μοναδική θέα σε όλη την Αθήνα.