Τα καλύτερα δώρα για όσους αγαπούν το φαγητό
- 17 ΔΕΚ 2024
Αγαπάμε το φαγητό, μιλάμε συνέχεια γι΄αυτό, το φωτογραφίζουμε, περνάμε χρόνο στην κουζίνα και η διασκέδαση μας περιλαμβάνει περισσότερα εστιατόρια παρά μπαρ. Αν στα παραπάνω αναγνωρίζεις τον εαυτό σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τότε η παρακάτω λίστα δώρων θα σας φτιάξει το κέφι.
Ένα καλό κρουασάν κοστίζει γύρω στα 3 ευρώ, αλλά ένα μεγάλο πιάτο κρουασάν κοστίζει 265 ευρώ (abask.com). Φτιαγμένο από πορσελάνη, αυτό το εντυπωσιακά ρεαλιστικό αντίγραφο του αγαπημένου μας αρτοποιήματος είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποθηκεύσεις το βούτυρο ή οτιδήποτε πολύτιμο έχεις, δεδομένων των χρημάτων που κοστίζει.
Φέρει την υπογραφή του βιεννέζικου εργαστηρίου Augarten, που καθόρισε την μπαρόκ κεραμική τον 18ο αιώνα και στη συνέχεια επαναπροσδιόριστηκε με μοντέρνα και σύγχρονα σχέδια. Σήμερα, οι εξειδικευμένοι κεραμίστες του ενσωματώνουν 300 χρόνια σχεδιαστικής παράδοσης σε κάθε πιάτο, τελειοποιώντας κάθε κομμάτι στο χέρι και χαράσσοντάς το με το αναγνωρίσιμο οικόσημο «Bindenschild».
Θυμάσαι τον «cucumber guy» ή αλλιώς Logan Moffitt που έκανε viral το αγγούρι στο TikTok και προκάλεσε μίνι πανικό στην αγορά; Αυτά είναι παλιά νέα πια, αλλά το κερί με άρωμα αγγούρι (180 ευρώ) της Loewe θα κάνει το σπίτι σου να μυρίζει σαν λαχανόκηπος. Ειδικά αν το συνδυάσεις μαζί με το κερί με άρωμα ντομάτας.
Τα γλυκά που τρέμουν ή αλλιώς το αγαπημένο μας decadent ζελέ είναι πάντα στη μόδα. Το gift box του Gelée (85 ευρώ) περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για να διασκέδασεις στην κουζίνα: ένα κουτί από κάθε γεύση (Passion, Guava, Piña Coco), τρία σχήματα καλουπιών (Square, Orb, Bundt), ένα μίνι αυγοδάρτη και μια αποκλειστική κάρτα συνταγών.
Το οινοποιείο Sant’Or είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα που εφάρμοσαν τις βιοδυναμικές πρακτικές στο αμπέλι. Ο Ροδίτης είναι ένα κρασί δομημένο, με φρεσκάδα και κομψότητα όπως το ίδιο κομψό και φρέσκο είναι και το Αγιωργίτικο. Δύο γνώριμες ποικιλίες στην πιο natural εκδοχή τους σε ένα γιορτινό καλάθι (Mr. Vertigo, 43,40 ευρώ).
Το Glougueule είναι μια συναρπαστική περιπέτεια που γεννήθηκε από τη συμμαχία τριών φίλων, του Michel Tolmer, του Philippe Quesnot και της Sylvie Augereau, που δείχνουν την προτίμησή τους στα φυσικά κρασιά. Απόφοιτος της École Supérieure d’Arts Graphiques, ο Michel Tolmer, ταλαντούχος ζωγράφος και γραφίστας, εξελίσσεται στον κόσμο των «ελεύθερων και φυσικών» αμπελουργών. Τα έργα του, τρυφερά και παράξενα, αντανακλούν την ψυχή της γιορτής και προσαρμόζονται τέλεια σε αυτόν τον μεθυστικό κόσμο.
Ο Philippe Quesnot, αφού εργάστηκε για λίγο σε ένα γραφείο design στο Παρίσι, αποφάσισε να εγκαταλείψει το αρχικό του επάγγελμα για να γίνει ο «μπακάλης της γειτονιάς» στη Grasse. Εκεί γνώρισε διάφορους αμπελουργούς που τον μύησαν στα φυσικά κρασιά, προκαλώντας του ένα βαθύ πάθος. Σήμερα, το παντοπωλείο του στεγάζει μία από τις καλύτερες επιλογές φυσικών κρασιών στο Νότο. Το 2008, ο Philippe Quesnot και ο Michel Tolmer ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το site Glougueule.
Η Sylvie Augereau, διοργανώτρια εκθέσεων φυσικού κρασιού και εξειδικευμένη δημοσιογράφος, είναι επίσης αμπελουργός. Αυτό το πάθος αντανακλάται στα φυσικά κρασιά της, τα οποία ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και την έκφραση του terroir. Στο site τους βρίσκεις μοναδικές αφίσες που αναδεικνύουν με χιούμορ τον κόσμο του κρασιού.
Τα γιορτινά wax melts της Pyrrha δεν θα ξέρεις αν πρέπει να τα λιώσεις…ή να τα φας. Είναι τόσο λαχταριστά που μοιάζουν αληθινά, αλλά θυμίσου: for your nose, not your belly. Είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας μέσω DM.
Φτιάξε ένα γιορτινό καλάθι που τα έχει όλα, στηρίζοντας αποκλειστικά τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Μπύρες από μικροζυθοποιίες, chips πατάτας που φτιάχνονται στη Θεσσαλονίκη, αναψυκτικά από το Αίγιο, εκλεκτές σάλτσες και spreads – τα βρίσκεις όλα στα ράφια του Baubo σε καλές τιμές.
Το Gift Box του Bread B.C. είναι το ιδανικό δώρο για τα γιορτινά πρωινά που γεμίζουν με μυρωδιές της κανέλας και της σοκολάτας και ταιριάζουν με μία κούπα ζεστό καφέ. Οι γαλλικές λιχουδιές Pain d’épices (το εμβληματικό κέικ της Αλσατίας με μέλι και αρωματικά μπαχαρικά και τα Rochers σοκολάτας, συνοδεύονται από αρωματικά μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα και Pâte de Fruits (κομψά ζελεδάκια φραμπουάζ με νότες τζίντζερ και μοσχολέμονο).