Το Ark γίνεται ένας γιορτινός προορισμός για όλη την οικογένεια
- 17 ΔΕΚ 2024
Τα γιορτινά τραπέζια είναι μία ευκαιρία για να μαζευτούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το Ark, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα -στην άκρη των εμβληματικών «Αστεριών» της Γλυφάδας, αναδεικνύεται στον ιδανικό all day προορισμό για να περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η ελληνική κουζίνα του chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος και σε αυτή την ειδική περίσταση δείχνει την αγάπη και τη στήριξή του στις πρώτες ύλες του τόπου μας.
Ο chef δημιουργεί πιάτα που έχουν κάτι από τις παιδικές μας αναμνήσεις, δοσμένα πάντα με τη σύγχρονη ματιά του. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που το εστιατόριο του Ark βραβεύεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Το τραπέζι της παραμονής των Χριστουγέννων είναι γεμάτο με comfort γεύσεις. Σούπα κολοκύθας και μανιταριών για αρχή, για τη συνέχεια, ρολό βιολογικής γαλοπούλας με κρεμμυδάκια και γέμιση από κάστανα, δαμάσκηνα και σταφίδες με ρούμι και σαλάτα, με υφές παντζαριού, πράσινο λεμόνι και φρέσκο τυρί και για κυρίως πιάτο, τριλογία με χοιρινό φιλέτο, καρέ αρνί και μοσχαρίσια μάγουλα.
Ο παραδοσιακός κορμός Χριστουγέννων με σοκολάτα manjari, μαρμελάδα κάστανο και κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το γιορτινό γεύμα.
Το καλωσόρισμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς γίνεται με μους άγριων μανιταριών και φουντουκιού με προζυμένιο ψωμί, ενώ το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει ραβιόλι κολοκύθας, μους από κατσικίσιο τυρί και αφρό φασκόμηλου.
Η συνέχεια θα κάνει όσους πιστεύουν ότι το ψάρι δεν είναι για αυτή την περίοδο να αναθεωρήσουν, αφού ο chef ετοιμάζει φρέσκο μπακαλιάρο με μαύρο χαβιάρι και σάλτσα αχινού μαζί με πουρέ πατάτας.
Το κυρίως πιάτο συνιστά τον απόλυτο συνδυασμό πρώτων υλών, αφού περιλαμβάνει φιλέτο μοσχαριού σε κρούστα, γεμιστό με άγρια μανιτάρια και σπανάκι καθώς και σάλτσα μανιταριών.
Για το τέλος, ο chef προτείνει δύο εναλλακτικές: η μία περιλαμβάνει απαλή κρέμα από αγριοκάστανα Marroncini και η δεύτερη, σοκολάτα Jivara με ζελέ από μανταρίνι και περγαμόντο, κάστανο vermicelli και σάλτσα με άρωμα γιασεμί.
Η γαστρονομική εμπειρία, που προσφέρουν ο έμπειρος chef Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του, ολοκληρώνεται ιδανικά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, υπό τη μελωδική φωνή της Αθηνάς Ρούτση. Με πολυετή παρουσία στον χώρο, κινείται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.
Η μουσική κάνει ιδανικό ταίρι με το ποτό και οι καλεσμένοι θα βρουν μία συλλογή από γευστικά signature cocktails καθώς επίσης και μία λίστα με εξαιρετικά κρασιά.
Ο όμορφος χώρος της Αθηναϊκής Ριβιέρας γράφει εδώ και χρόνια τη δική του ιστορία στη φιλοξενία και την ποιότητα και φέτος τις γιορτές, καλύπτει την ανάγκη μας να περάσουμε τις γιορτές με τους αγαπημένους μας σε ένα ξεχωριστό μέρος.