Το Delta Restaurant καλωσορίζει την ομάδα του Line Athens
- 19 ΣΕΠ 2023
Βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin για το 2022 από τον Οδηγό Michelin της Αθήνας, το Delta Restaurant συνεχίζει το ταξίδι του στη βιώσιμη υψηλή γαστρονομία. Ο Θάνος Φέσκος και ο Γιώργος Παπαζαχαρίας βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ελληνική γαστρονομία και συμβάλλουν στην ανάδειξη της σε διεθνές επίπεδο.
Το Line Athens, με τη σειρά του, έχει βραβευτεί ως το 31ο εστιατόριο – μπαρ από τα 50 καλύτερα μπαρ παγκοσμίως. Οι εμπνευστές του – Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης και Δημήτρης Νταφόπουλος θέλησαν να κάνουν εξαρχής τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο.
Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το Delta Restaurant καλωσορίζει την ομάδα του Line Athens στον 5ο όροφο του κτηρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε έναν χώρο που φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Στέλιου Κόη και αγκαλιάζει τη δουλειά νεότερων καλλιτεχνών.
Ο κατάλογος των cocktails που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Line Athens είναι εμπνευσμένος από τη φιλοσοφία του πολυβραβευμένου αθηναϊκού εστιατορίου και θα κινηθεί σε τρεις πυλώνες: seasonal (εμπνευσμένα cocktails με εποχική πρώτη ύλη), waste (cocktails με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που περισσεύουν από την παραγωγή του food menu) και pairing (cocktails με κοινό υλικό που ταιριάζουν γευστικά με το food menu).
Η φιλοσοφία του Zero Waste εντείνεται καθώς η συνεργασία αυτή αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον, με δεδομένο ότι οι πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των πιάτων και τα υπολείμματα των υλικών αξιοποιούνται στη σύνθεση των cocktails.
Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.
Το μενού του εστιατορίου Delta περιλαμβάνει 12 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του. Δώδεκα στάδια, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία.